Rob Simonsen
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: Rob Simonsen
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Adam pisze: ↑pt lip 26, 2024 13:31 pmFilm Baldoniego, z którego najwyraźniej wyleciał Brian Tyler, a wskoczył Simonsen, o dziwo w naszych kinach będzie w oryginalnym tytule (WTF).
Przedpremierowe pokazy prawie miesiąc wcześniej będą w Cinema City w weekend 9-11.08.
youtu.be/DLET_u31M4M

1. Opening (2:21)
2. It Was Nice Meeting You (1:38)
3. Lily’s Past (1:01)
4. Seeing Atlas (0:52)
5. First Impressions (1:09)
6. Lily Bloom’s Flower Shop (1:22)
7. Naked Truths (1:30)
8. Getting Ready for Bed (2:01)
9. Bus Kiss (2:12)
10. What Can I Get You? (0:55)
11. Lily and Atlas Reconnect (2:23)
12. Anyone But Him (3:14)
13. Leave Him (2:22)
14. Proposal (1:28)
15. It’s Nothing (1:00)
16. Fall in Love with Me (1:27)
17. Please Stop (2:43)
18. I Used to Love Flowers (1:13)
19. Lily Survives (2:49)
20. Birth (1:03)
21. It Ends with Us (2:51)
22. A New Beginning (3:11)
Za zamianą Roba Simonsensa za Briana Tylera stoi widać jedna z większych hollwyoodzkich afer, która może emocjonować równie mocno jak swego czasu walka Johnny'ego Deppa i Amber Heard. Oby tylko Rob Simonsen nie stracił na tym, że jest w gronie znajomych Ryana Reynoldsa i Blave Lively. Plus kto wie może, kiedy ukaże się Justin Baldoni's Cut, to i ukaże się też score Briana Tylera.
A jak ktoś nie wie o co chodzi, to tutaj w skrócie:
youtu.be/7LDSsOBTov4
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Rob Simonsen skomponuje muzykę do najnowszego filmu Darrena Aranofsky'ego "Cought Stealing" z Austinem Butlerem w roli głównej. Po zwiastunie przypomina to bardziej film Guya Ritchiego, ale może będzie ciekawie. Plus też ciekawe ile w filmie znajdzie się piosenek, a ile score'u Simonsena?
youtu.be/6mIvD-GN-p4
youtu.be/6mIvD-GN-p4
Czyli drogi Darrena i Clinta chyba na dobre się rozeszły. A zwiastun jak na Aranofsky'ego zaskakujący, choć nie wygląda to na film, gdzie score miałby odgrywać znaczącą rolę.
Bez zaskoczenia, przecież ich ostatni wspólny projekt to "Noah" sprzed już dobrych ponad 10 lat.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Od tego czasu Darren zrobił tylko dwa filmy kinowe, Mother! i Wieloryba, gdzie właśnie był Rob, który najwidoczniej spodobał się reżyserowi skoro wziął go do następnego projektu. Z Clintem Darren miał passę 6 filmów, no ale dalej coś nie pykło i wydaje mi się, że za sprawą podziękowania Mansellowi i zatrudnienia Johannssona do Matki, mimo, iż ostatecznie film ostał się bez żadnego scoru 

1. Elio (From "Elio"/Score) 01:34
2. Are We Alone? (From "Elio"/Score) 03:14
3. Activate Supernova (From "Elio"/Score) 01:58
4. The Signal (From "Elio"/Score) 02:47
5. Rooftop (From "Elio"/Score) 01:41
6. Bring Us Your Leader (From "Elio"/Score) 02:59
7. Abduction (From "Elio"/Score) 01:39
8. The Communiverse (From "Elio"/Score) 04:58
9. Lord Grigon (From "Elio"/Score) 03:07
10. Temporary Replacement (From "Elio"/Score) 01:40
11. He Found the Mint (From "Elio"/Score) 01:34
12. You're the Alpha (From "Elio"/Score) 00:51
13. A Dangerous Game (From "Elio"/Score) 03:09
14. Escape Attempt (From "Elio"/Score) 02:15
15. Glordon (From "Elio"/Score) 01:56
16. Lava Tubes (From "Elio"/Score) 02:48
17. Bargaining Chip, Cool! (From "Elio"/Score) 03:05
18. Hold My Glorp (From "Elio"/Score) 01:40
19. SkiddoPOP-PUH (From "Elio"/Score) 01:25
20. Another Glordon (From "Elio"/Score) 02:31
21. Something's Off (From "Elio"/Score) 02:37
22. Carapace (From "Elio"/Score) 01:32
23. Not Fooled (From "Elio"/Score) 03:57
24. Reunion (From "Elio"/Score) 03:10
25. Distraction (From "Elio"/Score) 01:51
26. Escaping Earth (From "Elio"/Score) 03:13
27. Debris Field (From "Elio"/Score) 04:33
28. Father and Son (From "Elio"/Score) 03:26
29. The Return (From "Elio"/Score) 05:07
30. Elio Suite (From "Elio"/Score) 05:11
1:21:28
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wow! To chyba najdluższy soundtrack Roba Simonsena z jakim miałem do czynienia. 

I bez nazwiska na coverzeWawrzyniec pisze: ↑czw cze 19, 2025 15:19 pmWow! To chyba najdluższy soundtrack Roba Simonsena z jakim miałem do czynienia.![]()

Przesłuchałem całość i jest to jak dotąd największy i najbogatszy score Roba w karierze. Jest temat, brzmienie, klimat, całość jednak długa, mocno ilustracyjna i jakoś za wiele kawałków mi się póki co nie wybiło, ale to dobra ilustracja do filmu Pixara i ciutkę tej magii uświadczymy, jednak z kosmicznych Pixarów wolę Lightyeara, choć rzecz jasna przesłucha się i oceni jeszcze po filmie.
Ostatni, najbardziej reprezentatywny kawałek
youtu.be/X0TTL2WD-oA
Ostatni, najbardziej reprezentatywny kawałek
youtu.be/X0TTL2WD-oA
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Widzę, że dyrygował ten score Robowi, Anthony Parnther, czyli ten sam co dyryguje Ludwigowi.

Elio
Rob Simonsen, Composer
Anthony Parnther, Conductor
In March, we recorded 80 players at Sony for Pixar’s newest sci-fi adventure. Elio is an 11-year-old boy who accidentally gets beamed into the “Communiverse” and becomes Earth’s ambassador.
This is the second animated film directed by Domee Shi that I have conducted, the first being Turning Red (with a score by Ludwig Göransson). It was great reconnecting on this wonderful project. This movie is gorgeous, hilarious, and touching. I hope you all see it.
Rob Simonsen continues to up the ante and show that he is a master of every genre. I cannot wait for everyone to hear Rob’s imaginative score, which gives this beautiful picture its wings.
LA’s finest assembled by Gina Zimmitti and Whitney Martin.
Go see Elio and share your thoughts!

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Właśnie pewnie film zweryfikuje ten score, bo mam dość podobne odczucia, a przesłuchałem go 3 razy. Jest to ścieżka mocno ilustracyjna, czasami nawet lekko zahaczając o "mickey-mousing", ale są też i ładne, ciekawe momenty. Plus pod względem brzmienia, na pewno nie można tu mieć zastrzeżeń, chociaż ja sam wolałbym usłyszeć więcej kawałków w tym zwariowanym, elektronicznym stylu, a otrzymujemy tylko jeden.Mystery pisze: ↑sob cze 21, 2025 10:34 amPrzesłuchałem całość i jest to jak dotąd największy i najbogatszy score Roba w karierze. Jest temat, brzmienie, klimat, całość jednak długa, mocno ilustracyjna i jakoś za wiele kawałków mi się póki co nie wybiło, ale to dobra ilustracja do filmu Pixara i ciutkę tej magii uświadczymy, jednak z kosmicznych Pixarów wolę Lightyeara, choć rzecz jasna przesłucha się i oceni jeszcze po filmie.

youtu.be/k80cvsDyk5Y
W sumie pod koniec albumu zaczyna się sporo dziać i ten kawałek akcji mi się akurat spodobał:
youtu.be/AvW3CS1zDJU
W "Elio" muzyka jest niesamowita, nieziemska i kosmiczna. Brzmi fantastycznie. Zalatuje nieco "Stranger Things" i "13 Reason Why".
Sama bajka jest trudna dla młodszych widzów. Porusza temat traumy po śmierci rodziców i rówieśniczych aktów przemocy. Na początku nie ma za dużo zabawnych sytuacji. Zaczyna się depresyjnie i smutno. Dlatego nie dziwi mnie brak widzów. Nie chcą oglądać psychodramatów. U mnie końcowa ocena 6.5/10, ale za score wielkie brawa.
Sama bajka jest trudna dla młodszych widzów. Porusza temat traumy po śmierci rodziców i rówieśniczych aktów przemocy. Na początku nie ma za dużo zabawnych sytuacji. Zaczyna się depresyjnie i smutno. Dlatego nie dziwi mnie brak widzów. Nie chcą oglądać psychodramatów. U mnie końcowa ocena 6.5/10, ale za score wielkie brawa.