Gdzie i jak kupować?
Re: Gdzie i jak kupować?
Lata nie kupowałem nic z eBay. Kupując z eBay.pl z UK coś dolicza?
Tak, poczta polska przy odbiorze. Mi ostatnio doliczyli 63 zł za paczkę warta 30 funtów
Przestałem kupować z zagranicy.

Przestałem kupować z zagranicy.
#FUCKVINYL
z USA opłaca się brać przesyłkę "eBay International Shipping" jako jedyną opcję - ale mało ludzi ją udostępnia (albo ja miałem pecha że mało trafiałem). Pisałem już kiedyś o niej i kupowałem tak już parę razy - wygląda to tak, że paczka trafia do hubu Ebaya w USA, stamtąd do Holandii idzie jednym kurierem, a potem list przewozowy jest przeklajany na inną firmą kurierską i stamtąd idzie do ciebie - i nie masz żadnych opłat przy odbiorze. Kilka książek i płyt z USA tak kupiłem w różnych cenach od 20 do nawet ponad 100 $ i nie było ani grosza do zapłaty przy odbiorze. Jeżeli z UK jest też taka opcja (nie sprawdzałem), to będzie podobnie.
#FUCKVINYL
Kupie podstawkę The Reivers w rozsądnej cenie (wyszło 2CD w LaLi więc i podstawka zmuszona jest wreszcie potanieć
)

#FUCKVINYL
Polskim Amazonem od sprzedawcy z GB coś doliczy do zakupu z dostawą 70 zeta?
Nie kupuje nigdy u pośredników na Amazonie, więc nie wiem.
Wiem natomiast, że jak kupisz bezpośrednio w Amazonie UK (Sprzedawca i wysyłka - Amazon), to nie będzie żadnych opłat, wielokrotnie sprawdziłem na swoich zakupach.
Wiem natomiast, że jak kupisz bezpośrednio w Amazonie UK (Sprzedawca i wysyłka - Amazon), to nie będzie żadnych opłat, wielokrotnie sprawdziłem na swoich zakupach.
#FUCKVINYL
Tak jak było wielokrotnie mówione tutaj, jak Amazon jest bezpośrednim dostawcą, nie ma nigdy żadnych opłat.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
A skoro jesteśmy przy temacie, jak jest z Ebay'em? Czy wybierając opcje wysyłki eBay International Shipping uniknę cła dla produktów spoza UE (tak jak jest na Amazonie, gdy to Amazon odpowiada za wysyłkę a nie pośrednik)? Na Ebay są poza tym jeszcze jakieś inne opcje, np. International Priority Shipping. Ciężko się w tym wszystkim połapać.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Wielokrotnie kupowałem tak z USA na Ebayu - nie miałem nic do zapłaty. Pisałem w poprzednich postach tutaj o tym. Ale mało sprzedawców oferują tą wysyłke.
#FUCKVINYL
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Czy będzie jeszcze szansa,żeby kupić Spider Mana 2, Out of Africa i Patriotę, czy już cały nakład się wyprzedał?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Będzie wiele szans, wyprzedał się tylko pierwszy rzucik, wyprodukują kolejne pare setek za 2-3 msc i tak w kółko.
#FUCKVINYL