James Bond
Re: James Bond
Bezos już szuka
https://x.com/JeffBezos/status/18925900 ... TnCPw&s=19
https://x.com/JeffBezos/status/18925900 ... TnCPw&s=19
Spodziewałem się tego, po ostatnich ruchach w tym temacie, szczególnie po tych słynnych artykułach donoszących o rozbieżności wizji Broccolowej z Amazonem.
Liczyłem jednak, że postanowią kontynuować dziedzictwo, że chocby ich własne dzieci ich na to namówią, chcąc przejąć i kontynuować biznes. Niestety.
Sprzedali się jak Lucas, dostaniemy teraz pierdyliard spinoffów o pobocznych bohaterach (dobrych i villanach), reality shows (jedno rok temu już Amazon koszmarne zrobił, a za chwilę drugi sezon), będzie Nastoletni Bond, Bond Gej, Bond Niebinarny - i całe to tałatajstwo z "Woke Hollywood". Za parę lat skończy się to tym, co Disney zrobił z Marvelem i Star Warsami.
Bardzo smutny cas dla brytyjskiego przemysłu filmowego. Najwazniejsza marka oddana amerykańskiej korporacji, której szef parę minut po ogłoszeniu pajacuje na mediach społecznościowych ankietami.
Liczyłem jednak, że postanowią kontynuować dziedzictwo, że chocby ich własne dzieci ich na to namówią, chcąc przejąć i kontynuować biznes. Niestety.
Sprzedali się jak Lucas, dostaniemy teraz pierdyliard spinoffów o pobocznych bohaterach (dobrych i villanach), reality shows (jedno rok temu już Amazon koszmarne zrobił, a za chwilę drugi sezon), będzie Nastoletni Bond, Bond Gej, Bond Niebinarny - i całe to tałatajstwo z "Woke Hollywood". Za parę lat skończy się to tym, co Disney zrobił z Marvelem i Star Warsami.
Bardzo smutny cas dla brytyjskiego przemysłu filmowego. Najwazniejsza marka oddana amerykańskiej korporacji, której szef parę minut po ogłoszeniu pajacuje na mediach społecznościowych ankietami.
#FUCKVINYL
Po pierwsze jestem ostatnim w tym kraju, który by głosował na PIS.
Po drugie rasistą nie jestem.
Po trzecie napisałem w skrócie to, co wczoraj napisały wszystkie branżowe portale od lewa do prawa w każdym kraju i napisał każdy zagraniczny dziennikarz- że ta decyzja oznacza stopniową degrangoladę marki Jamesa Bonda, bo wiadomo że ruszy teraz machina spinoffów i rozmieniania na drobne w postaci Bond Cinematic Universe (BCU), a to czego broniła jak lwica Broccoli - że Bond to bohater heteroseksualny płci męskiej - już wcale nie będzie pewniakiem. Nie znalazłem ani jednego tekstu, w którym by nie wyrazono dużego smutku i zaniepokojenia tą całkowitą sprzedażą franczyzy przez Broccolich.
Po drugie rasistą nie jestem.
Po trzecie napisałem w skrócie to, co wczoraj napisały wszystkie branżowe portale od lewa do prawa w każdym kraju i napisał każdy zagraniczny dziennikarz- że ta decyzja oznacza stopniową degrangoladę marki Jamesa Bonda, bo wiadomo że ruszy teraz machina spinoffów i rozmieniania na drobne w postaci Bond Cinematic Universe (BCU), a to czego broniła jak lwica Broccoli - że Bond to bohater heteroseksualny płci męskiej - już wcale nie będzie pewniakiem. Nie znalazłem ani jednego tekstu, w którym by nie wyrazono dużego smutku i zaniepokojenia tą całkowitą sprzedażą franczyzy przez Broccolich.
#FUCKVINYL
Dobry żart. Cały czas czytam ból o czarne aktorki. Jakbym chciał czytać, to bym włączył forum kmf i poczytał Mefiego.
Hipokryzja pis, level master
PS. Woke nie istnieje. To prawacki argument, gdy nie mają innych, by skrytykować dane dzieło
Nie masz pojęcia o czym piszesz. Ja nie krytykuję czarnych aktorek za to że są czarne, ale za to, że Afroamerykanów od czasu ruchu BLM (który już na szczęście umiera i wajcha przestawia się w drugą stronę - juz Amazon i Disney zawiesiły "diversity" po wejściu dyrektywy Trumpa - https://esg.pl/2025/02/13/amerykanski-d ... uje-z-dei/) obsadza się w najbardziej absurdalnych rolach, które nie powinny być grane przez osoby tej rasy.
Woke zupełnie nie istnieje
- to zobacz sobie Akolitę
A może casting Afroamerykanki grającej Jezusa to nie jest woke ? 
Woke zupełnie nie istnieje

#FUCKVINYL
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Jedyni rasiści których tu widzę to Dan oraz Hollywood, którzy sprowadzają ludzi z mniejszości do przysłowiowych pokemonów. O, ten jest w połowie czarny, ten całkowicie czarny, ten jest pół chińczykiem i ćwierć czarny. Handlarze niewolników i plantatorzy bawełny byliby z was dumni, bo ich nie traktujecie jak ludzi, tylko przedmioty do reprezentowania waszych idei. Nic tak nie rozjebało całej sprawy walki o równość i brak dyskryminacji jak współczesne Hollywood i ich ideologie, wielkie dzięki, łachudry.
Czy czarny Bond jest problemem? Nie. Czy będzie problemem dzięki obecnemu podejściu Hollywood? Tak.
Czy czarny Bond jest problemem? Nie. Czy będzie problemem dzięki obecnemu podejściu Hollywood? Tak.
Dokładnie. Nikt nie ma pretensji o czarnego Bonda - sami Broccole zawsze mówili że kolor skóry ma znaczenie drugorzędne - o ile dalej będzie heteroseksualnym facetem, tak jak w pierwowzorze literackim.
Najlepszy komentarz jaki wczoraj widziałem na FB pod postem Variety, który to koment zdobył tysiące (!) polubień, to:
"So, SPECTRE organisation is gonna be reimagined as a female or nonbinary unicorn... Ohhh wait, it's not Disney! But well... will be similiar."
W UK news o sprzedaży Bonda to jest szok, news ten był we wszystkich programach informacyjnych w wieczornym paśmie z wejściami reporterów i rozmowami z dziennikarzami branżowymi. Można sobie obejrzec na YT - z BBC, IT4, SkyNews..
#FUCKVINYL
No to teraz zakończenie No Time To Die nabiera nowego znaczenia, stawia grubą kreskę i kończy pewien okres historii kina, także w sumie dobrze to wyszło i od teraz zaczynamy od czystej karty. A jak to będzie to się zobaczy, taki znak dzisiejszych czasów, ale póki co zbytnio nie demonizuję , bo teraz taki obrót spraw może sprawić odświeżenie serii i wrzucenie postaci Bonda na tory na które wcześniej się nie śniło, ale potrzeba do tego utalentowanych ludzi, a teraz taki Nolan z wolną ręką i własną wizją, bez Baśki na karku nagle znów staje się możliwy.
Teoretycznie. A w praktyce będą taśmowo produkować marne produkcje TV żeby hajs szybko spływał. A nakierowany wyłącznie na kino, nie na seriale i nie na streaming Nolan - co wielokrotnie podkreślał - byłby trudnym partnerem do rozmów ze streamingową korporacją. Plus ma nowy kontrakt z Universalem, zapewne na wyłączność w dwie strony.
Światło w tunelu zawsze jest. Wiadomo, że lepiej by zajmował się ktoś Bondem, któremu zależy. Broccolom już nie zależało. Dlatego sprzedaż mnie nie zaskoczyła, ale liczyłem, że jednak dzieci ogarną starszych i zechcą wziąć i to ciągnąć dalej. A Amazon już pokazał pierwsze efekty pracy z Bondem rok temu przy tym debilnym reality show o Bondzie, położonym w sposób szkolny/uczniowski na każdej płaszczyźnie (poza wykorzystaniem oryginalnych scorów z filmów), które wyszło ledwo przejeli MGM (za chwile drugi sezon tej kupy będzie...)
#FUCKVINYL
Widać Adam typowy peowiec z pisowską hipokryzja
Pis, PO jedno zło.
Co jest absurdalne, że fikcyjną Syrenę grała czarna aktorka?
Akolita mnie nie interesuje, czekam na 2 sezon Andora
Akurat z Jezusem były już musicale, grafiki ukrzyżowanego jak Jezus trumpka, więc Enrivo jako Jezus mi pasuje. Taki koncept. I będzie złość patokatoli
Woke, jako argumentu używają osoby ograniczone- film się nie podoba? Woke! Film MCU mało zarabia? Wina woke!
Nie widzą problemu, gdzie indziej.
Ostatnio zmieniony pt lut 21, 2025 17:07 pm przez Just.Dan, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolejny nienormalny... Chyba Mefi miał rację, że tu większe forum szurow...qnebra pisze: ↑pt lut 21, 2025 14:54 pmJedyni rasiści których tu widzę to Dan oraz Hollywood, którzy sprowadzają ludzi z mniejszości do przysłowiowych pokemonów. O, ten jest w połowie czarny, ten całkowicie czarny, ten jest pół chińczykiem i ćwierć czarny. Handlarze niewolników i plantatorzy bawełny byliby z was dumni, bo ich nie traktujecie jak ludzi, tylko przedmioty do reprezentowania waszych idei.
Ja nie mam żadnych idei (chyba, że wprowadzić technokracje i zlikwidować wszystkie partie polityczne), chcę tylko obejrzeć dobry film. I mi nie przeszkadza, że Denzel Washington gra Makbeta, gdyż jest w tej roli dobry.
Więc wy jesteście rasistami, szurki.
Adam też zaburzony, co nie odróżnia niezaszczepionych od antyszczepow...
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Idealny widz nowex Jxms Bond od Amazonu, baw się dobrze na nowej lekturze udającej rozrywkę
Ach, czyli "NTTD" był ostatecznym finałem i pożegnaniem z dotychczasowym Bondem. Teraz dostaniemy reboot serii. 19 lat temu szokował nas Daniel Craig jako dresiarz, pijący co popadnie, klnący i brutalny. Garnitur zakładał z przymusu, wyraźnie czuł się w nim skrępowany. Teraz możemy dostać kogokolwiek, nawet kobiktę. S.P.E.C.T.R.E. okaże się organizacją dobroczynną i charytatywną. Blofeld stanie się kimś szlachetnym, prześladowanym przez skorumpowane i niegodziwe MI6. Blofelda zagra Joaquin Phoenix, aby uwypuklić jego dramat i zły los, który go spotkał. Hildurka posępnie porzępoli, a Kendrick Lamar nam zarapuje protest-song. Już nie mogę doczekać się.