In Memoriam
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: In Memoriam
Quincy Jones, 91 lat - trębacz jazzowy, producent muzyczny, min. najsłynniejszych albumów Michaela Jacksona.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

7-krotnie nominowany do Oscara, m.in. za "Kolor Purpury".
Zatem posłuchajmy jednego jego z największych hitów.
youtu.be/aCnWQap5a5A
Zatem posłuchajmy jednego jego z największych hitów.
youtu.be/aCnWQap5a5A
Stanisław Brudny, 95 lat [``]
Nie miał głównych ról, ale grał wiele charakterystycznych epizodów. Aktywny zawodowo do końca. Jego ostatnie role to stary Mateusz w nowej "Akademii Pana Kleksa", komedia "Dalej jazda!" i "Pani od Polskiego".
W dubbingu podkładał głos pod Mistrza w "Było sobie życie’.
youtu.be/3QxTad82sZc
Nie miał głównych ról, ale grał wiele charakterystycznych epizodów. Aktywny zawodowo do końca. Jego ostatnie role to stary Mateusz w nowej "Akademii Pana Kleksa", komedia "Dalej jazda!" i "Pani od Polskiego".
W dubbingu podkładał głos pod Mistrza w "Było sobie życie’.
youtu.be/3QxTad82sZc
W wieku 78 lat zmarł David Lynch. Mój ulubiony reżyser dzięki któremu pokochałem kino... Żegnaj Mistrzu.
Jego kino było miejscami chore i niezrozumiałe. Drażniło i niepokoiło. Miał swój własny język filmowy, który dzielił widzów. Niektórzy uważali go za geniusza, inni za wariata.
youtu.be/dk6spjF98No
youtu.be/dk6spjF98No
Jak dotąd najbardziej znana ofiara pożarów w LA, a konkretnie zanieczyszczanego tam dymem i całym Mendelejewem powietrza.
W mediach podano że został ewakuowany helikopterem przez strażaków, od 2 lat miał problemy z oddychaniem, 4 dni po ewakuacji zmarł.
#FUCKVINYL
Jak usłyszałem o pożarach w słynnej dzielnicy willowej w LA, pomyślałem o dwóch filmach. "Sunset Bulevard" Billy Wildera urodzonego w Suchej Beskidzkiej i "Mullholand Drive" Davida Lyncha. Dwa genialne tytuły, gdzie duchy zmarłych opowiadają nam historię z Hollywood w tle.
John Sykes, gitarzysta i wokalista. Przewinął się przez kilka zespołów rockowych jak Thin Lizzy, Whitesnake i Blue Murder. Miał 65 lat [´´]
youtu.be/G6aEFz09rxQ
youtu.be/G6aEFz09rxQ
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Prawdziwa legenda. Gene Hackman zagrał generała Sosabowskiego, choć nie mówił po polsku.
youtu.be/RDI_zFXjKHw
youtu.be/RDI_zFXjKHw
Val Kilmer (Jim Morisson, "Święty" Simon Templar i Batman Forever), 65 lat [´´]
youtu.be/HpB4vzaspts
youtu.be/HpB4vzaspts