Clannad - Legend (Deluxe Edition)
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: Clannad - Legend (Deluxe Edition)
Takie wydanie będzie w Polsce:

1. Robin (The Hooded Man)
2. Now Is Here
3. Herne
4. Together We
5. Darkmere
6. Strangeland
7. Scarlet Inside
8. Lady Marian
9. Battles
10. Ancient Forest
11. A Royal Procession
12. Court of Marian
13. Time for Action
14. The Forest Dancers
15. Robin and Marian
16. Dance in the Great Hall
17. Nothing’s Forgotten
18. Betrayed
19. Herne the Mystic
20. Regal Steel
21. The Melancholy Outlaws
25 październik, 95 zł na Empik.com

1. Robin (The Hooded Man)
2. Now Is Here
3. Herne
4. Together We
5. Darkmere
6. Strangeland
7. Scarlet Inside
8. Lady Marian
9. Battles
10. Ancient Forest
11. A Royal Procession
12. Court of Marian
13. Time for Action
14. The Forest Dancers
15. Robin and Marian
16. Dance in the Great Hall
17. Nothing’s Forgotten
18. Betrayed
19. Herne the Mystic
20. Regal Steel
21. The Melancholy Outlaws
25 październik, 95 zł na Empik.com

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
U nas upchali to na jednej płycie CD
22 utwory: Legend + Legend Extended.

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

what ??
to fatalnie, bo to oznacza, że nowego materiału jest tyle co na podstawce lub ledwo parę minut więcej tylko..
nie wspomnę już o tym, że cena jest jak za 2CD, a nie za jedno...
pokaż foto tylnej okładki.

to fatalnie, bo to oznacza, że nowego materiału jest tyle co na podstawce lub ledwo parę minut więcej tylko..
nie wspomnę już o tym, że cena jest jak za 2CD, a nie za jedno...
pokaż foto tylnej okładki.
#FUCKVINYL
- lis23

Płyty są dwie tylko pierwsza jest ukryta w środku

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

katastrofa... 27 minut to jest mniej niż podstawka. razem to nawet 2/3 jednej płyty nie zajmuje, wydane tak żeby podrożyc cenę..
jesteś pewny co do tych czasów ?
bo wcześniej pisałeś że 1CD, a jednak są dwa...
jesteś pewny co do tych czasów ?
bo wcześniej pisałeś że 1CD, a jednak są dwa...

#FUCKVINYL
- lis23
Obie płyty włożyłem do napędu CD i takie czasy mi wyszły. Pierwsza płyta jest po środku, dlatego nie cierpię takich wydań CD bo ciężko jest wyjąć płytę, wydanie też nie podaje, że są dwie płyty, mogli dopisać CD1 i CD2.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Od razu mówiłem, że nowego materiału będzie pewnie ze 25-30 minut 
Większość kawałków jest tym, czym się spodziewałem, jest zawarty kawałek na który najbardziej liczyłem, ale co dziwne, zabrakło z tego co widzę chyba najbardziej charakterystycznego kawałka z sezonu 3, który leciał w trakcie walk:
https://www.youtube.com/watch?v=s1QqVE2U0pI
Jakby nie ten brak byłbym w pełni zadowolony.

Większość kawałków jest tym, czym się spodziewałem, jest zawarty kawałek na który najbardziej liczyłem, ale co dziwne, zabrakło z tego co widzę chyba najbardziej charakterystycznego kawałka z sezonu 3, który leciał w trakcie walk:
https://www.youtube.com/watch?v=s1QqVE2U0pI
Jakby nie ten brak byłbym w pełni zadowolony.
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Legend to muzyka z serialu, ale Legend to też płyta i z reguly wolę, kiedy oryginalna plyta w nowym wydaniu kończy się w tym miejscu, w którym się skończyła pierwotnie. Dlatego podział tego na 2CD mi nie przeszkadza, a nawet pasuje. Druga plyta to jakby coś osobnego, dodatkowego, taki fajny bonus. Oczywiście soundtracki to osobna sprawa, ale dla mnie to jest też po prostu album zespolu Clannad.
Gorzej, że znowu nie ma tacek i w zależności od tego, jak to jest zrobione i na ile to grozi zarysowaniem, trzeba się będzie zastanowić, czy płyty zostają w tym opakowaniu, czy lądują w osobnym.
Zawartosć drugiej płyty przyjemna, ale jednak najlepsze rzeczy są na albumie, moim zdaniem. I trochę odczuwa sie, że są to wyłącznie utwory instrumentalne. Jakość nagrania także gorsza. Mimo wszystko cieszę się, że to będę miał - razem z wydaniem z lat 80. Mają te dodatkowe nagrania swój urok i będę do nich wracał, chociaż nie jest to poziom ani pierwotnego Legend, ani płyt Magical Ring czy Macalla.
IMHO rzecz jasna.
Gorzej, że znowu nie ma tacek i w zależności od tego, jak to jest zrobione i na ile to grozi zarysowaniem, trzeba się będzie zastanowić, czy płyty zostają w tym opakowaniu, czy lądują w osobnym.
Zawartosć drugiej płyty przyjemna, ale jednak najlepsze rzeczy są na albumie, moim zdaniem. I trochę odczuwa sie, że są to wyłącznie utwory instrumentalne. Jakość nagrania także gorsza. Mimo wszystko cieszę się, że to będę miał - razem z wydaniem z lat 80. Mają te dodatkowe nagrania swój urok i będę do nich wracał, chociaż nie jest to poziom ani pierwotnego Legend, ani płyt Magical Ring czy Macalla.
IMHO rzecz jasna.
Ostatnio zmieniony pt paź 25, 2024 16:11 pm przez Pawel P., łącznie zmieniany 1 raz.
- lis23
Nie jestem pewien czy tak jest w istocie ale wydaje mi się, że oryginalny materiał "Legend" to pierwszy sezon serialu a te nowe utwory to drugi i trzeci sezon z Jasonem Connerym w roli Robina
Szkoda, że serialu nie pociągnięto dalej, dla mnie, Connery był ciekawszym Robinem.

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Tak, i w obu tych sezonach utwory z pierwszego ciągle były w bardzo duzej dawce - dlatego te kompozycje maja taki, niech będzie, "uzupełniający" charakter.
Connery był w trzecim tylko - miał podobną liczbę odcinków, co pierwsze dwa razem wzięte.
Connery był w trzecim tylko - miał podobną liczbę odcinków, co pierwsze dwa razem wzięte.
- lis23
Ciągle mi się te sezony mylą 
Ogólnie, obaj odtwórcy głównej roli nie zrobili kariery, choć ten pierwszy odszedł do "Dynastii"

Ogólnie, obaj odtwórcy głównej roli nie zrobili kariery, choć ten pierwszy odszedł do "Dynastii"

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Odszedł, żeby grać D'Artagnana na Broadwayu, co akurat słabo wyszło.
A podział na 2CD mi przeszkadza bo to niewygodne i bez sensu. Powinni dać dodatkowe kawałki po tych starych i tyle.
1 i 2 sezon były z Praedem. Część z tych nowych utworów (np Royal Procession, Time for Action) weszła już w drugim sezonie, a część (np Nothing's Forgotten, Betrayed) dopiero w trzecim (z Connerym). Niektóre z nich się słabo pamięta, bo pojawiły się w serialu dosłownie 2-3 razy (jak Nothing's Forgotten), a ten który pojawił się w sezonie 3 zdecydowanie najwięcej razy, akurat się nie załapał (co jest dość intrygujące). Nadal brakuje różnych charakterystycznych fragmentów (prócz wyżej linkowanego), ale przynajmniej teraz jest już (chyba) wszystko czego mi brakowało na mojej składance zrobionej z DVD, więc w sumie będę już miał wszystko czego mi trzeba, no, może poza serialową wersją Caislean Oir, która była inna od tej oficjalnie dostępnej.lis23 pisze: ↑pt paź 25, 2024 16:06 pmNie jestem pewien czy tak jest w istocie ale wydaje mi się, że oryginalny materiał "Legend" to pierwszy sezon serialu a te nowe utwory to drugi i trzeci sezon z Jasonem Connerym w roli RobinaSzkoda, że serialu nie pociągnięto dalej, dla mnie, Connery był ciekawszym Robinem.
A podział na 2CD mi przeszkadza bo to niewygodne i bez sensu. Powinni dać dodatkowe kawałki po tych starych i tyle.
Tak podobną, że aż taką samą.miał podobną liczbę odcinków, co pierwsze dwa razem wzięte.
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Napisałem o tym wydaniu, o okolicznościach, w jakich ta muzyka powstała i trochę o samym serialu, więc zapraszam, jeśli ktoś ma ochotę na taką lekturę
https://kultura.onet.pl/muzyka/muzyka-c ... ie/nc3k3kq
https://kultura.onet.pl/muzyka/muzyka-c ... ie/nc3k3kq
- lis23
Wchodzi główna strona Onet
Za drugim razem weszło ale ma problem z blokowaniem reklam 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John