Kris Bowers
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: Kris Bowers
Różnie z tym bywa: bardzo niedoceniony "Strange World" trafił na D+ niecały miesiąc po premierze kinowej ale już "Wish" był na streamingu do kupienia chyba w lutym lub w marcu. "Kung Fu Panda 4" też dość szybko była do kupienia, min. na Amazonie ale nie aż tak szybko.
Muzyka w filmie dobrze się sprawdza, choć jest trochę ilustracyjna, obie piosenki też są i jest malutka scenka po napisach, niedługo będą już wszędzie
Muzyka w filmie dobrze się sprawdza, choć jest trochę ilustracyjna, obie piosenki też są i jest malutka scenka po napisach, niedługo będą już wszędzie
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
- lis23
Szkoda, że soundtrack nie wyszedł na CD, ale mam to:
Druga część już może nie być tak nośna, bo będzie się ona toczyć w świecie Ludzi, w mieście a co za tym idzie, nie będzie największego walory filmu, czyli zwierząt z wyspy.
Druga część już może nie być tak nośna, bo będzie się ona toczyć w świecie Ludzi, w mieście a co za tym idzie, nie będzie największego walory filmu, czyli zwierząt z wyspy.
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o animacje 3D od Dreamworksa, to wyżej trylogii Smoka tylko niebo. Chociaż tego Robota jeszcze nie widziałem, ale dwukrotnie słuchałem soundtrack. I .mógłbym nawet polecić najlepszy utwór, gdyby ktoś na tym forum chciał o muzyce filmowej porozmawiać.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- lis23
Film jest bardziej adaptacją książki niż jej ekranizacją: książka posiada bardzo krótkie rozdziały, jest więcej zwierząt a lis Fink ma może dwie kwestie dialogowe? Film bardzo rozbudował jego postać, czyniąc zeń trzeciego głównego bohatera i według wielu, najlepszą postać filmu \Muzyki poza filmem jeszcze nie słuchałem, po zgraniu na pendrive odtwarza mi losowo utwory a ja lubię słuchać zgodnie z tracklistą
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Przyjemne, ale jakiś dziwny mix, gdzie duża orkiestra brzmi jak ta z komputera
Osoba która mixowała Gladiatora II Alan Meyerson, z 300 tytułami na koncie naczelny mixer RCP, Zimmera, braci GW, Junkiego, Jackmana, Pereiry itd
https://www.imdb.com/name/nm0583657/?ref_=ttfc_fc_cr
Film rzeczywiście bardzo dobry, ładny dla oka, z zaskakująco mocnym, wręcz czarnym humorem, no i co najważniejsze, umiejętnie grający na emocjach, bez wątpienia najlepsza animacja jaką widziałem jak dotąd w tym roku, tylko szkoda , że nie przełożyło się to na wyniki box office, bo film zarobi 1/8 tego co Inside Out 2. Score udany, choć rzeczywiście rozkręca się dopiero gdzieś po godzinie filmu / końcówce albumu. Początkowo mocno ilustracyjny, trochę bez własnego charakteru, słychać tu i T. Newmana i Powella, ale jak temat przewodni zaczyna dochodzić do głosu od razu robi się ciekawiej i bardziej wyraziście. Tak więc score trochę nierówny, ale tam gdzie trzeba działa, wg mnie na Oscary to za mało, ale z dobrą promocją, kto wie A score nie w jakość yt brzmi już trochę lepiej
- lis23
Wiadomo, dlaczego to nie Powell napisał muzykę?
Na Filmwebie film ma sporo ocen 10/10 ale też 1,3,5,6 - Ludzie piszą, że to najgorsza animacja ostatnich 10 lat, że film jest nudny, naiwny i infantylny, max dla dzieci lat 10 Aha, humoru też nie ma Dlatego właśnie nie należy ufać ani znafcom z YT, ani Ludziom z for, bo zawsze znajdą się tacy, którym to nic się nie podoba
Na Filmwebie film ma sporo ocen 10/10 ale też 1,3,5,6 - Ludzie piszą, że to najgorsza animacja ostatnich 10 lat, że film jest nudny, naiwny i infantylny, max dla dzieci lat 10 Aha, humoru też nie ma Dlatego właśnie nie należy ufać ani znafcom z YT, ani Ludziom z for, bo zawsze znajdą się tacy, którym to nic się nie podoba
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
Reżyser 2 razy pracował z Powellem i 2 razy z Silvestri, nie chciał nikogo faworyzować, więc wziął trzeciego kompozytora John ma w tym roku 3 filmy, najbogatszy rocznik od 2011, także może czwartego nie miał już gdzie zmieścić, albo po prostu reżyser chciał tu Bowersa, nigdzie nie było powiedziane, że będzie Powell, mimo, iż pasował tu jak ulał
- lis23
Silvestri - Lilo i Stich i? ... To Sanders reżyserował Krudów?
Film w box office poradził sobie lepiej czy gorzej niż Kung Fu Panda 4? Jeśli gorzej to źle to wróży potencjalnej kontynuacji ...
Film w box office poradził sobie lepiej czy gorzej niż Kung Fu Panda 4? Jeśli gorzej to źle to wróży potencjalnej kontynuacji ...
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Czy ja wiem... na spotify ten highlight też brzmi okropnie pod względem miksu.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Hm, a w całym internecie ludzie zachwycają się nad tym soundtrackiem i wróżą nominację do Oscara.