Hildur Gudnadottir - Joker (2019) / Joker 2 (2024)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Hildur Gudnadottir - Joker (2019) / Joker 2 (2024)
Bo jako krytyk, to taka wypowiedź jest trochę niepoważna. Mnie też się ten film nie podobał, ale nie muszę się przy tym bawić w super wymyślne i złośliwe komentarze.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Prawdziwy krytyk siedzi nawet na największym gnocie do napisów końcowych.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Ja nigdy nie wyszedłem z kina, nawet jak film mi się nie podobał, np. "Łowca Androidów 2049", gdzie też nie polubiłem żadnego bohatera ale zapłaciłem za bilet i nie będę wyrzucał pieniędzy w błoto, widocznie krytycy są bogaci 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Jaki kraj, taki Joker
: https://www.onet.pl/informacje/onetwars ... k,79cfc278

#FUCKVINYL
Wywiad dłuższy od scoru
A zresztą niech gadają, drugiego Oscara i tak nie będzie 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Hildur wyczerpała momentum na #SiłaKobiety.
A Oscarów tu nie będzie, co najwyżej Maliny, bo raczej poza Olkiem Dębiczem, to mało komu się ten film podoba.
A Oscarów tu nie będzie, co najwyżej Maliny, bo raczej poza Olkiem Dębiczem, to mało komu się ten film podoba.
Olkowi się zawsze wszystko podoba 
widziałeś jakiś jego wpis gdzie by pisał że film nie jest fascynujący ?

widziałeś jakiś jego wpis gdzie by pisał że film nie jest fascynujący ?
#FUCKVINYL
Mnie na procesie sądowym rozbawiło, że oskarżycielami Jokera zostali bankierzy z banku inwestycyjnego Pierpoint z serialu "Industry". Przedstawiciele koorporacyjnej hydry, która wszystko pożera dookoła i ma ochotę zniszczyć biednego Artura Flecka.
Bezschematu, portal immersja, ja, kilku użytkowników z forum kmf... Jest grupa, która uwielbia ten wspaniały żart Philipsa z fanów.Wawrzyniec pisze: ↑wt paź 22, 2024 15:11 pm
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Tarantino jest zachwycony filmem:
https://naekranie.pl/aktualnosci/joker- ... id=1&pid=5Naprawdę, naprawdę mi się podobało. Bardzo. Ten film jest niesamowity. Gdy na niego szedłem, spodziewałem się, że będę pod wrażeniem realizacji. Zakładałem, że będzie to coś w stylu "ćwiczenia intelektualnego na odległość" - ostatecznie nie zadziała jako sam film, ale docenię go za to, czym naprawdę jest. (...) Mam w sobie po prostu wystarczająco dużo nihilizmu, by delektować się filmem, który nie do końca sprawdza się jako film. W jakimś stopniu to przecież gigantyczny bałagan artystyczny.
Nie odebrałem Jokera 2 jako intelektualnego ćwiczenia. Ta historia mnie wciągnęła. Podobały mi się sekwencje muzyczne. Właściwie wychodziłem z założenia, że im banalniejsze były same piosenki, tym stawały się lepsze.
Twórca, który obejrzał Folie a Deux w "prawie pustym kinie IMAX", mógł w nim "śmiać się, nikomu nie przeszkadzając". Chwali też występ Joaquina Phoenixa w roli Arthura Flecka:
To jeden z najlepszych występów, jakie widziałem w swoim życiu.
Na koniec Tarantino w swoich zachwytach idzie nawet krok dalej, porównując Todda Phillipsa do Jokera:
To Joker wyreżyserował ten film. Sam pomysł na niego, sposób wydawania pieniędzy studia - tak wydawałby je Joker, prawda? A potem pojawia się ten prezent, niespodzianka: z pudełka wyskakuje pajacyk, wyciąga rękę w twoim kierunku i razi cię prądem. To są maniacy komiksów. (Phillips - przyp. aut.) Mówi: "Piep... was wszystkich!". "Piep... widzów, piep... Hollywood, osoby decyzyjne w DC i Warner Bros.!". On jest po prostu Jokerem.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Nic dziwnego, że takie pokazanie fucka podoba się Tarantino. Że też zdarza się to już drugi raz dla Warnera i to w dwóch jakże zbędnych sequelach i porażkach finansowych, najpierw Wachowska w Matrix 4, teraz Phlilips w Joker 2, tam ktoś jeszcze nad czymś czuwa? Wątpię, że w Hollywood ktoś da już dla Todda taki budżet na film. Dali mu 200 mln na film, astronomiczną gażę, pełną swobodę, nawet bez jakichkolwiek wcześniejszych pokazów, a ten pokazał wszystkim fucka, no wspaniała i jakże odważna postawa
Ponoć po premierze filmu zaszył się na swoim rancho i od tamtej pory nikt go nie widział

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Aż musiałem wrzucić:Mystery pisze: ↑śr paź 30, 2024 12:07 pmNic dziwnego, że takie pokazanie fucka podoba się Tarantino. Że też zdarza się to już drugi raz dla Warnera i to w dwóch jakże zbędnych sequelach i porażkach finansowych, najpierw Wachowska w Matrix 4, teraz Phlilips w Joker 2, tam ktoś jeszcze nad czymś czuwa?
youtu.be/DV_PzRb1pLk
No i zobaczyłem. Film rzeczywiście zbędny, choć jakaś kontynuacja, dopełnienie i zamknięcie wydarzeń z pierwszego Jokera to jest. Jako musical kiepsko, jako dramat sądowy również i seansu dzielnie bronili przede wszystkim aktorzy. O dziwo score miał swoje 5 minut w filmie i robił klimat, jednak na sucho to już potworne nudy.
Jak słuchałem podcastu Bezschematu, tam mówił, że nie było żadnego pokazu testowego. Chyba Phoenix i Phillips nie chcieli. Gdyby był, to wytwórnia zmieniłaby całkowicie ten film. A tak, jeden z nielicznych przypadków, gdzie za duże miliony jest autorska wizja. Nawet , jeśli kosztem porażki (jeszcze z pierwszego filmu im starczy milionów).
Szkoda jedynie, że takie filmy już nie powstaną w przyszłości...