Śmierć płyty CD?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

Re: Śmierć płyty CD?

#151 Post autor: lis23 » pn lip 01, 2024 13:41 pm

Ostatni film na 4K UHDBD kupiłem prawie dwa lata temu, filmów Disneya nie ma w Polsce na 4K a samych BD nie chce mi się kupować bo i tak nie mam już gdzie trzymać tych filmów, które mam.
Teraz praktycznie wszystko jest na VOD + kupuję filmy w 4K z Dolby Vision poprzez Amazon Prime.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#152 Post autor: Adam » pn lip 01, 2024 14:58 pm

news dotyczy też nośników 4K.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
MichalP
Nominacja do odkrycia roku

#153 Post autor: MichalP » wt lip 02, 2024 06:16 am

Ja se ostatnio The Abyss Camerona sprawilem na Bluray/4K. Ostatnie stare wydanie to byl dvd z nie anamorficznym obrazem. Swietnie sie ten film mi ogladalo - ma swoje Cameronizmy, ale uwazam, ze niezasluzenie sie wszyscy nad nim znecaja. Takie Bliskie spotkanie trzeciego stopnia pod woda z domieszka romansu (niewiele, wiec nie razi) i strachow zimno wojennych, co daje dobre przeslanie. No i mamy kilka niewymuszonych silnych kobiet znowu, fajnie zagranych. Efekty daja rade, muzyka Silvestriego mimo, ze poszatkowana to majstersztyk i obraz fajnie odnowiony. Niby A.I w tym maczalo rece, ze przy normalnym ogladaniu poza paroma momentami, wyglada spoko.

Jeszcze sie nad Prawdziwymi Klamstwami zastanawiam bo tez po tylu latach obietnic w koncu wydali.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#154 Post autor: Wawrzyniec » wt lip 02, 2024 09:55 am

Tylko to co czyniło DVD i Bluraya takie fajne, to były dodatki making of i inne rzeczy jakie się na nich znajdowały.
Czyżby rzeczywiście przyszłość leżała w streamingu i vinylach? Niedługo wyjdzie, że Futurama kolejny przewidziała przyszłość.

Obrazek
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#155 Post autor: lis23 » śr lip 03, 2024 00:17 am

Ponoć chodzi głównie o gry, w ubiegłym roku dochody ze sprzedaży cyfrowych wersji gier stanowiły aż 70% w przypadku Sony, inne źródło podaje, że Sony rezygnuje z produkcji płyt BD-R dla konsumentów ale nie rezygnuje z produkcji zwykłych BD.
U nas i tak, np. w Empiku nadal królują płyty DVD, więc nie dziwota, że BD się nie sprzedają, nie mówiąc o 4K UHDBD.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#156 Post autor: kiedyśgrześ » śr lip 03, 2024 12:55 pm

nie tylko w Empiku, na całym świecie sprzedaż BD nie doszła do poziomów sprzedaży DVD u szczytu, a potem zaczęła spadać gwałtowniej niż DVD,
Wawrzyniec wspomina o znienawidzonych winylach, moim zdaniem, a czasami "czarne" płyty kupuję, to też jest nadmuchany przez pośredników balonik,
poza konkretnymi limitami, wszędzie to się wala, wydania fizyczne to pieśń przeszłości i tyle
Obrazek

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#157 Post autor: lis23 » śr lip 03, 2024 13:08 pm

Chodzi mi bardziej o to, że w salonach Empik promowane są głównie płyty DVD, Blu Ray to rzadkość a 4K UHDBD chyba nie było w ogóle, tylko poprzez stronę na zamówienie a mamy 2024 rok a nie 2001 ;)
Mediamarkt nie sprzedaje już w ogóle muzyki i filmów i nie mam tam już po co jeździć bo gry kupuję cyfrowo.

ODPOWIEDZ