Serwisy streamingowe - Spotify, Tidal, Apple Music, Amazon Music, Deezer
Re: Serwisy streamingowe - Spotify, Tidal, Apple Music, Amazon Music, Deezer
>wkurzaj się, że ktoś nie płaci twórcom Chłopów
>wkurzaj się, że Spotify nie płaci artystom
>dla swojej wygody zachęcaj do pobierania adblockera żeby ktoś inny nie mógł legalnie zarobić na reklamach
>wkurzaj się, że Spotify nie płaci artystom
>dla swojej wygody zachęcaj do pobierania adblockera żeby ktoś inny nie mógł legalnie zarobić na reklamach
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Bardziej chodziło mi o to czy jest to dobry zamiennik do Spotify 

Nie.
Rynek muzyczny jest zabetonowany przez 2 firmy streamingowe - Spotify i iTunes.
Aspirację na trzecie miejsce mają Tidal i Amazon Music, ale są za mali pod względem katalogu, więc nie mają szans konkurować i tych szans mieć nie będą.
Inne serwisy się w ogóle nie liczą, więc nie ma sensu.
Rynek muzyczny jest zabetonowany przez 2 firmy streamingowe - Spotify i iTunes.
Aspirację na trzecie miejsce mają Tidal i Amazon Music, ale są za mali pod względem katalogu, więc nie mają szans konkurować i tych szans mieć nie będą.
Inne serwisy się w ogóle nie liczą, więc nie ma sensu.
#FUCKVINYL
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
z YouTube Music są też problemy techniczne przy strumieniowaniu, to jest dalej stream audio/wideo, i tak będzie zdefiniowany w sieci, co wpłynie na jakość dźwięku, jeśli pytającego interesuje, mogę dokładnie opisać o co chodzi
tu nawet nie chodzi o jakość dźwięku - tam nic nie ma, większość serwisów ma zerowy lub prawie zerowy katalog jeśli chodzi o scory, bo wszystko idzie na Spoty i ShitTunesa.
#FUCKVINYL
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
wpadłem na Peperze na instrukcję jak testować Tidala opcja Hi-Fi, przez rok za 5 PLN używając karty Plusa
wrażenia:
zbyt często podczas nawigacji po apce wyskakuje komunikat "coś poszło nie tak", jednak sygnał stabilny, działa z WiiMem, trochę treści kodowanych w Dolby Atoms (słaby bitrate), opcja wideo interesująca, np. ostatnie koncerty Williamsa z DG można w sumie oglądnąć słuchając albumu (każdy klip ma przyporządkowany odpowiedni materiał wideo, ponownie słaby bitrate) Tidal Connect daleko na razie do Spotify Connect, ten drugi komunikuje się między instancjami w zdecydowanie większym zakresie, czy bezstratne flacki robią jakąś gigantyczną różnice do 320-tek ze Spotify, nie wiem, może, ślepych prób nie miałem jak zrobić, biblioteka w filmówce chyba to samo, z tymi samymi brakami utworów/licencji w pojedynczych albumach
wrażenia:
zbyt często podczas nawigacji po apce wyskakuje komunikat "coś poszło nie tak", jednak sygnał stabilny, działa z WiiMem, trochę treści kodowanych w Dolby Atoms (słaby bitrate), opcja wideo interesująca, np. ostatnie koncerty Williamsa z DG można w sumie oglądnąć słuchając albumu (każdy klip ma przyporządkowany odpowiedni materiał wideo, ponownie słaby bitrate) Tidal Connect daleko na razie do Spotify Connect, ten drugi komunikuje się między instancjami w zdecydowanie większym zakresie, czy bezstratne flacki robią jakąś gigantyczną różnice do 320-tek ze Spotify, nie wiem, może, ślepych prób nie miałem jak zrobić, biblioteka w filmówce chyba to samo, z tymi samymi brakami utworów/licencji w pojedynczych albumach