Music composed by Takeshi Furukawa
Orchestrated by Saki Furuya
Conducted by Bernhard Melbye Voss & Gottfried Rabl
Performed by the Synchron Stage Orchestra & Choir
Czy soundtrack do "Avatar Tke Last Airbender" pojawi się cyfrowo wraz z premierą serialu, czyli 22 lutego?
Ostatnio zmieniony wt lut 20, 2024 11:47 am przez lis23, łącznie zmieniany 1 raz.
Music composed by Takeshi Furukawa
Orchestrated by Saki Furuya
Conducted by Bernhard Melbye Voss & Gottfried Rabl
Performed by the Synchron Stage Orchestra & Choir
Czy soundtrack do "Avatar Tke Last Airbrender" pojawi się cyfrowo wraz z premierą serialu, czyli 22 lutego?
Tak, a na necie tradycyjnie w czwartek po południu
01. Earthbender (2:51)
02. Prologue & Main Title (1:31)
03. Southern Air Temple (1:05)
04. You Are the Avatar (4:02)
05. No Survivors (7:15)
06. Katara (2:31)
07. The Boy in the Iceberg (2:19)
08. Sky Bison (1:10)
09. Kyoshi Island (1:22)
10. I Just Haven’t Seen the World (3:33)
11. Commander Zhao (1:47)
12. Suki’s Training (2:03)
13. Omashu (2:12)
14. Aang Fights Zuko (1:45)
15. Lu Ten’s Funeral (1:38)
16. Tale of Two Lovers (1:53)
17. An Old Friend (2:33)
18. Memorable Journey (3:02)
19. Scorched Forest (1:55)
20. Lowlife Bounty Hunter (2:04)
21. Pohuai Escape (5:26)
22. Zuko’s Return (6:53)
23. Agna Qel’A (1:45)
24. Princess Yue (1:53)
25. Moon Slayer (3:45)
26. Aang Becomes the Ocean Spirit (4:16)
27. Just the Beginning (1:15)
28. End Credits (3:05)
Jak na serial Netflixa to mało muzyki - Wiedźmin, One Piece czy Cowboy Bebop mają znacznie obszerniejsze wydania, może jakościowo będzie po prostu treściwie, choć utwory też nie są długie. Na razie, lekkie rozczarowanie jak na tej skali opowieść.
Raczej ulga, a nie rozczarowanie. Wolę starannie wyselekcjonowany materiał na album, niż jak w One Piece 4 godziny muzy, której ze względu na gabaryty do dziś nie tknąłem. Ponad 500 osób pracowało nad tą muzą, już sama liczebność chóru robi wrażenie.
Jakaś nowa moda na azjatyckie nazwiska? Kolejne serialowe podejście do znanego już ze świata filmu fantasy "The Spiderwick Chronicles" muzyką obdarzy niejaka Aska Matsumiya. Premiera 19 kwietnia na Roku.
Raczej ulga, a nie rozczarowanie. Wolę starannie wyselekcjonowany materiał na album, niż jak w One Piece 4 godziny muzy, której ze względu na gabaryty do dziś nie tknąłem.
Ciekawe czasy - 76 minut muzyki to "starannie wyselekcjonowany materiał".
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Raczej ulga, a nie rozczarowanie. Wolę starannie wyselekcjonowany materiał na album, niż jak w One Piece 4 godziny muzy, której ze względu na gabaryty do dziś nie tknąłem.
Ciekawe czasy - 76 minut muzyki to "starannie wyselekcjonowany materiał".
Z blisko 8 godzinnego przygodowego serialu? W dzisiejszych czasach myślę, że tak
Raczej ulga, a nie rozczarowanie. Wolę starannie wyselekcjonowany materiał na album, niż jak w One Piece 4 godziny muzy, której ze względu na gabaryty do dziś nie tknąłem. Ponad 500 osób pracowało nad tą muzą, już sama liczebność chóru robi wrażenie.
Zgodzę się, gdyby to miał być materiał na wydanie CD, wtedy ok ale jeśli wydają cyfrowo to niech dadzą wszystko, lub niech wydania będą dwa, tak jak to było w przypadku Rings of Power, gdzie mamy wydanie ogólne, które potem trafiło na CD oraz pełną muzykę ze wszystkich odcinków. Ja, w przypadku Avatara liczyłem na takie wydanie, jak w przypadku Pierścieni Władzy, czyli 2CD.
Argentyński kompozytor Osvaldo Golijov będzie odpowiadał za score do "Megalopolis" Coppoli. Niejaka Grace VanderWaal przygotuje natomiast piosenki. Panowie już wcześniej pracowali ze sobą przy "Youth Without Youth", "Tetro" i "Twixt".
Wygląda na to, że Golijov już od lat jest zaprzęgnięty do projektu, a tak wypowiadał się o nim w 2006 r.
"It would be set in New York in the near future, but it would also reflect Rome in its decadence," Golijov explains. "It would be an epic, with an intermission, like an opera. But Francis's father had been a composer, and had written some of the music in The Godfather and Apocalypse Now, and Francis didn't want to use a Hollywood composer.
"He asked around, heard my stuff and liked it, and sent me a beautiful handwritten letter. And we agreed that I would write a symphony for 'Megalopolis', previous to the shoot. If it worked for him, he would take his cues from it: the symphony would dictate the rhythm of the film, which is something almost unheard of these days."
"No Don Davis = No Matrix. Simple as that."
~ Jon Burlingame
It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
- Rutger Hauer o Blade Runnerze 2049
Na papierze wygląda to dobrze. Golijov to utalentowany kompozytor, miał dużo czasu na przemyślenie score'u, a do tego sam film i osoba reżysera zachęca. Nawet jestem ciekaw co z tego wyjdzie.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.