3. Festiwal Muzyki Filmowej w Krakowie

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#586 Post autor: Wawrzyniec » wt maja 25, 2010 22:02 pm

bladerunner20 pisze:Wawrzyńcu kochany wydaję mi się, że Desplat nie będzie miał czasu
I o to właśnie mi chodzi. A po za tym ja prawdopodobnie znowu nie będe mógł przybyć, więc przynajmniej nie będę żałował, że mnie nie było.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#587 Post autor: Łukasz Wudarski » wt maja 25, 2010 23:18 pm

E leszcze, ale ja nie żartuję. Na serio są duże szanse żeby Hansu przyjechał. Podobnie jak i Joe. Shore mnie nie skopał, tylko posmyrał, a to duża różnica... :P

No więc Wawrzyniec będziesz moim zdaniem żałował... :P Bo nawet jak Hansa nie będzie to i tak mają zagrać koncert poświęcony Piratom z Karaibów. Prawa już mają, więc... :P
Why So Serious !?

bladerunner

#588 Post autor: bladerunner » wt maja 25, 2010 23:28 pm

Łukasz Wudarski pisze: No więc Wawrzyniec będziesz moim zdaniem żałował... :P Bo nawet jak Hansa nie będzie to i tak mają zagrać koncert poświęcony Piratom z Karaibów. Prawa już mają, więc... :P
Nie wierze w to, że Hans przyjdzie. Jest to bardzo mało prawdopodobne.

Moją wadą jest to, że jestem dość ufny więc jednak zaufam Panu Łukaszowi Wudarskiemu :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#589 Post autor: Wawrzyniec » wt maja 25, 2010 23:39 pm

Łukasz Wudarski pisze:No więc Wawrzyniec będziesz moim zdaniem żałował... :P Bo nawet jak Hansa nie będzie to i tak mają zagrać koncert poświęcony Piratom z Karaibów. Prawa już mają, więc... :P
E, koncert "Piratów" w czyimś innym wykonaniu to mnie nie interesuje. Tak samo jak chyba rok temu był "Matrix", ale też nie w wykonaniu Dona Davisa. A na takiego Dona Davisa, gdyby miał dać koncert to z wielką przyjemnością bym się wybrał, gdyż widziałem urywki koncertu z Hiszpani - cuuudowny!
A Zimmer zamiast przyjeżdżać niech lepiej ten czas poświęci do jakiś dalszych filmowych projektów.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#590 Post autor: Wojteł » śr maja 26, 2010 17:25 pm

Koncert z Marixa był bardzo dobry, zresztą jeśli chodzi np o tempo, to było bardzo podobnie do koncertu zdaje się właśnie z Hiszpanii, którego fragmenty są na jutubie. A ja nie rozumiem co masz na myśli mówiąc "w wykonaniu Hansa", skoro on i tak nigdy nie dyryguje. No, chyba, ze chodzi o takie "szaleństwo" jak na koncercie Dreamworks ;).

P.S. Jeśli ten post wydaje się złośliwy, to nie miałem takiego zamiaru ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#591 Post autor: Wawrzyniec » śr maja 26, 2010 20:01 pm

To ja wiem, że Zimmer nie dryguje, ale mówiąc o koncercie nie miałbym nic przeciwko czemuś podobnemu jak ten koncert przed premierą trzeciej części "Pirates of the Caribbean". Linka zapodałem w tym innym festiwalowym poście. Możesz sobie zobaczyć i posłuchać :) A po za tym Zimmer już dawał koncerty, jak chociażby w Gandawie. A i Jamesem Newtonem Howardem też coś tam grali:
http://www.youtube.com/watch?v=EI37AJ28Ew4
A po za tym jak już idę na koncert danego kompozytora to chciałbym tez na żywo ujrzeć tego kompozytora i zobaczyć go w akcji. Normalna rzecz.

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#592 Post autor: Łukasz Wudarski » śr maja 26, 2010 21:57 pm

Mają prawa do muzyki kupione od Disneya. Tzn że mogą ją wykonać bez problemów. Czy orkiestracje zrobią tutaj w Polsce nasi spece, czy będzie to jakiś import nie wiem. Na pewno będzie to stało na wysokim poziomie (pewnie nawet wyższym niż wykonanie oryginalne, a kto wie czy nie będzie to też lepsze od prażan - jeśli np zagra to Aukso, albo Sinfonieta Cracovia).
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#593 Post autor: Koper » czw maja 27, 2010 18:08 pm

Akurat przebić wykonanie oryginalne pierwszych POTC, czyli mediaventurowskie sample to przy przyzwoitej orkiestrze żaden problem. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#594 Post autor: Wawrzyniec » czw maja 27, 2010 18:11 pm

Ale tutaj nie chodzi tylko o samą jakość. :? Ja np. "Pirates of the Caribbean" w wykonaniu Praskiej Orkiestry nie lubię, jakoś dziwnie mi się tego słucha. A takie "At World's End" jest akurat ładnie zorkiestrowane o czym chyba sam Babuch pisał.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#595 Post autor: Koper » czw maja 27, 2010 18:37 pm

"At World's End" to nie są "pierwsze POTC", których wykonanie Prażan miażdży oryginał. Ja tam od Prażan nawet "Gladiatora" bardzo lubię.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#596 Post autor: Wawrzyniec » czw maja 27, 2010 18:41 pm

Ja tam wolę oryginały :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#597 Post autor: Koper » czw maja 27, 2010 18:55 pm

A Ty myślisz, że na koncercie ta muzyka będzie brzmieć jak oryginały? :P Co najwyżej jak z playbacku puszczą, bo żywa orkiestra to nie sample ani mix przez komputery Hansa. :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#598 Post autor: Wawrzyniec » czw maja 27, 2010 19:03 pm

W tym drugim temacie, w tym zakompleksionym, zapodałem linka z koncertu Zimmera przed premierą trzeciej części "Pirates of the Caribbean". O coś takiego mi chodzi i na taki koncert chętnie bym się wybrał, ale gdzieś daleko.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#599 Post autor: Koper » czw maja 27, 2010 19:24 pm

Ale tam nie ma orkiestry tylko paru grajków i to faktycznie brzmi jak z playbacku :?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#600 Post autor: Wawrzyniec » czw maja 27, 2010 19:26 pm

Jak widzisz nie mam wysokich wymagań.

ODPOWIEDZ