kiedyśgrześ pisze: ↑pt sty 12, 2024 15:26 pm
tu trzeba dodać, że Dział 12 KPK ma tytuł: Postępowanie po uprawomocnieniu się orzeczenia
No i tym samym wszystko chyba jasne.

Zresztą to tak na logikę... Duda jak jeszcze pracował w kancelarii śp. Kaczyńskiego to też tak uważał. Odmieniło mu się, dopiero, jak interes partyjny przestał być w zgodzie z logiką.
A jeszcze sam Kamiński w 2005 w jakimś wywiadzie na temat stosowania prawa łaski przez Kwaśniewskiego:
"Nie chciałbym, żeby politycy byli traktowani w sposób szczególny i ułaskawieni w jakimś szczególnym trybie. Jeśli takie są decyzje sądu, to trzeba to przyjąć do wiadomości"
Skoro sam wyraził się jasno, że nie chciałby być traktowany w sposób szczególny, to co mu Duda na złość robi i go ułaskawia, i to jeszcze zanim go winnym uznali? To jakby komuś dać rozwód nim jeszcze akt zawarcia małżeństwa podpisze.
kiedyśgrześ pisze: ↑pt sty 12, 2024 15:26 pm
ps. Ty mi lepiej poradź Koper co mam zrobić będąc ofiarą gwałtu powiatowego, wywłaszczenia pod cholerną ścieżkę rowerową za pieniądze unijne. Ziemie zabrali, budynki wyburzyli, naliczyli odszkodowanie tak z 65% wartości rynkowej (wg konstytucji to jest "słuszne" odszkodowanie, myślałem, że 100% będzie słuszne, najwyraźniej się myliłem), a i powiat spóźnia się z wypłatą tylko nieco ponad rok od ostatecznego ustawowego terminu. Moi prawnicy radzą mi, żebym odwołał się do Boga, nie znam adresu, możesz masz jakiś lepsze pomysły
A jakieś pismo ponaglające ze straszeniem KNF, sądami i czym tam jeszcze by nie pomogło?

Niektóre* urzędasy jak zobaczą, że ich ktoś tam sądem straszy w piśmie (a jeszcze do tego zarzuci jakimiś paragrafami), to się przejmują tematem i pochylają nad sprawą.
*co prawda tylko niektóre, ale może akurat na takich trafi.