Polskie Soundtracki
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Re: Polskie Soundtracki
A score to kto robi?
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Pod "Twórcy" na Spotify pokazuje tego gościa Mateusz "Matheo" Schmidt, nawet widać na jego Instagramie, że nagrywał dwa miesiące temu score do czegoś.
Czy tytuł nie powinien brzmieć "Tęczowy Pan Kleks"?
Zwiastun tego dziełka zapowiada mi koszmarek dla dzieci.
Zwiastun tego dziełka zapowiada mi koszmarek dla dzieci.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Nagrywał? Toż to brzmi jak z kompa zrobione.
A teraz w podpisie na Spitify widnieje autor jako KLEKS.
Parodia. Zupełnie jakby ktoś celowo się ukrywał.
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Muzyka jest tak słaba, że aż wszyscy wstydzą się pod nią podpisać?
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Co do podpisów spotyfi albo iTunes, To one rządzą się swoimi dziwnymi prawami. Są albumy gdzie jest np. podpis różni wykonawcy, albo podpisami jest tylko gitarzysta jako autor całej muzyki. Często autorami każdych trakow jest wymieniona litania solistów - najczęściej w scorach zagranicznych. W Chwili obecnej jeden z polskich kompozytorów walczy od ponad miesiąca o to żeby na spotyfi jego score, który ma wyjść, nie był podpisany „Various Artist - Tytuł filmu”. Także tym bym się nie sugerował, bo to najczęściej jest poza twórcą i oni mogą sobie tylko popłakać.
Swoją drogą to dodatkowa żałość tego corocznego Spotyfi Wrapped jest taka, że ci artyści dostaną za to totalnie marne grosze i np. Urbański dostał fajny jajcarski koment pod tym - „No to może 3 $ ci dadzą tantiem za tyle odtworzeń”. A mało nie miał. Także chwalenie się debilnym zestawieniem po to by reklamować firmę która okrada artystów… Jeszcze zwykłych użytkowników jestem w stanie zrozumieć, ale jak artysta wrzuca darmową reklamę firmy, która go okrada, "patrzcie, tylu mnie słuchało", to jest szczyt debilizmu.
NOBODY CARES ABOUT YOUR SPOTYFI
Swoją drogą to dodatkowa żałość tego corocznego Spotyfi Wrapped jest taka, że ci artyści dostaną za to totalnie marne grosze i np. Urbański dostał fajny jajcarski koment pod tym - „No to może 3 $ ci dadzą tantiem za tyle odtworzeń”. A mało nie miał. Także chwalenie się debilnym zestawieniem po to by reklamować firmę która okrada artystów… Jeszcze zwykłych użytkowników jestem w stanie zrozumieć, ale jak artysta wrzuca darmową reklamę firmy, która go okrada, "patrzcie, tylu mnie słuchało", to jest szczyt debilizmu.
NOBODY CARES ABOUT YOUR SPOTYFI
#FUCKVINYL
Będzie CD Digipack, ale dalej wszystko bezimienne, przynajmniej w trakliście i na projektach graficznych.
#FUCKVINYL
- Michał Turkowski
- Nominacja do odkrycia roku
Co do Kleksa, to widziałem teledysk do kawałka "Całkiem Nowa Bajka" i co to za muzyczny paździerz, gówno i rzygowina to ja nie mogę. Dodatkowo jeszcze napchali tylu tych "artystów", nie wiem po co, żeby podkreślić że jakie to "na czasie"? ŻENADA.
A zwiastun filmu wygląda jak typowy produkt straight to Netflix. Meh.
A zwiastun filmu wygląda jak typowy produkt straight to Netflix. Meh.
Jerzy Rogiewicz - Morderczynie
1. Morderczynie
2. Ojciec
3. Osiedle
4. Ciało
5. Wahadełko
6. Akcja
7. Woda
8. To on
9. Hala
10. Droga
11. Call to action
12. Kara
13. Kotek
14. Więzienie
15. Prawda
16. Psy
17. Joanna Wencel Requiem
18. Pożegnanie
19. Jagoda
20. Obława
21. Basen
22. Atak
23. Przyjaźń
24. Siostra
25. Matka
Fajna elektronika. Dobrze podłożona w serialu dodaje mroczność i tajemnicę. W odsłuchu nie traci na atrakcyjności.
youtu.be/gvyKh4KoMRI
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Mary?
Czary Mary?
Czary Mary?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
W sumie czy to nie jest pierwsza sytuacja w muzyce filmowej, gdzie małżeństwo muzyków ma wspólny kredyt na okładce soundtracku
W tym tygodniu też mieliśmy inną pierwszą sytuację - tu na pewno pierwszą - gdy córka i ojciec robią score do jednego projektu - Julia "Nepo Baby" Newman i Thomas Newman.
W tym tygodniu też mieliśmy inną pierwszą sytuację - tu na pewno pierwszą - gdy córka i ojciec robią score do jednego projektu - Julia "Nepo Baby" Newman i Thomas Newman.
#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Kopiuję opinię Adama odnośnie filmu:
A jak z muzyką w tym filmie i kto ją stworzył?Adam pisze: ↑ndz sty 07, 2024 10:53 amKOS - 8/10 - film dobry ale nierówny, pierwsza połowa nudy totalne 4/10, druga genialna - 9/10. Film ostro w drugiej połowie kopiuje całą nocną scenę z domem Bonda ze Skyfall i sceny z Django i Nienawistnej Ósemki. Kapitalne zdjęcia Sobocińskiego Juniora - w życiu bym nie powiedział, że to polski film, jakbym polskich ryji na ekranie nie rozpoznał... Czy należała się główna nagroda w Gdyni ? Trudno powiedzieć, ale film dostał raczej za realizację i wykonanie drugiej połowy, a nie za całość. Bo aktorsko to się tu napracował tylko Więckiewicz - ma 3/4 dialogów w całym filmie a tytułowy bohater 1/3 Ja bym jednak dał komuś innemu...
#WinaHansa #IStandByDaenerys