Ghostek pisze: ↑pt lis 10, 2023 21:44 pm
Także posłuchać można, ale czy obejrzeć? Tu bym się mocno zastanawiał. Ta faza MCU zupełnie jest przestrzelona.
Bo ja wiem, czy przestrzelona?
Dla mnie, filmy Marvela były nierówne od samego początku o czym świadczy Pierwsza i początek Drugiej Fazy - zresztą, to w ogóle jest dziwne oczekiwanie, żeby wszystkie filmy w projekcie trwającym już piętnaście lat były na tym samym poziomie, w końcu to są różni scenarzyści i reżyserzy a jeden Kevin to za mało, żeby mieć to pod kontrolą. Dla mnie, MCU to całość a nie poszczególne "odcinki", te mogą być lepsze lub gorsze ale nadal liczy się całość. Poza tym, "Spider Man Bez Drogi do Domu", 'Doktor Strange w Multiwersum Obłędu", "Thor:Miłość i Grom", "Czarna Pantera 2" i "Strażnicy Galaktyki 3" to znacznie lepsze filmy, niż filmy Pierwszej i początku Drugiej Fazy ( pomijając dwa pierwsze "Iron Many" ) bo takie prawdziwe MCU zaczęło się od "Zimowego Żołnierza". Dodatkowo, sequele wypadają lepiej od pierwszych części, czyli Strange 2 i Pantera 2 i w przypadku "Kapitan Marvel 2" będzie podobnie bo jedynka jest taka sobie a dwójka ma tę wartość dodaną w postaci Kamali i to dla Niej idę do kina. Chyba lepiej by było, gdyby to był po prostu drugi sezon "Miss Marvel" niż film kinowy, podobnie może być w przypadku "Armor Wars", który może być za mały na film kinowy.
Co ciekawe, na RT jest ponoć 80% od widzów, więc film może nie zarabia ale Ludziom się podoba.