Nie no, nie miałem czasu (choć chciałem obejrzeć), bo mam ostatnio ograniczone możliwości gospodarowania wolnym czasem.
BOX OFFICE
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Re: BOX OFFICE
A jeszcze jak się dowiedzieli że muzę robi Balfe, to w ogóle nie poszli, jak ja... 
Nie no, nie miałem czasu (choć chciałem obejrzeć), bo mam ostatnio ograniczone możliwości gospodarowania wolnym czasem.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Niestety znając Hollywood to oni z sukcesu Barbie i Super Mario Bros. wyciągnął jak zawsze błędne wnioski i zaleją nas filmami o zabawkach i w oparciu gry na konsole. Zelda się szykuje i podobny też Polly Pocket.
I to teraz chyba zastąpi superbohaterów.
Tom Cruise to powinien jakiś film science-fiction nakręcić. Może mu Xenu, czy ktoś w jego kościele mu tak doradzi. Minority Report, War of the Worlds, Oblivion, Edge of Tomorrow, coś takiego chcę. Mniej kaskaderskiego Cruise'a, a więc science-fiction Cruise'a.
I to teraz chyba zastąpi superbohaterów.
Tom Cruise to powinien jakiś film science-fiction nakręcić. Może mu Xenu, czy ktoś w jego kościele mu tak doradzi. Minority Report, War of the Worlds, Oblivion, Edge of Tomorrow, coś takiego chcę. Mniej kaskaderskiego Cruise'a, a więc science-fiction Cruise'a.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Filmy o zabawkach już są ( chociażby "Toy Story" ) a i w ubiegłym roku był film na podstawie gry na konsole, czyli "Uncharted" 
Teraz, po Barbenheimer wymyślono już nowy koszmarek: #SawPatrol - tego samego dnia premierę ma "Piła x" oraz "Psi Patrol: Wielki Film"
https://filmozercy.com/wpis/czy-to-bedz ... psi-patrol
Teraz, po Barbenheimer wymyślono już nowy koszmarek: #SawPatrol - tego samego dnia premierę ma "Piła x" oraz "Psi Patrol: Wielki Film"
https://filmozercy.com/wpis/czy-to-bedz ... psi-patrol
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Widziałem, ale o ile Barbenheimer można było jeszcze odebrać jako spontaniczną akcję, tak Saw Patrol jest już tak strasznie wymuszony, że aż nie chce się przez to zobaczyć obydwu filmów 
- lis23
Nigdy nie widziałem żadnej części "Piły" ale pierwszy kinowy "Psi Patrol" był na prawdę fajny, więc chętnie obejrzę kolejną część i nie muszą mnie do tego zmuszać takim dziwnym tworem 
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
W Polsce możemy mieć co najwyżej Putin Saw. Psi Patrol ma u nas premierę 2 tygodnie później po Pile. W ten dzień widzę zapowiedź nowego filmu Patryka Vegi. Tytułu jeszcze nie ma, ale Patryk kręcił ostatnio biografię Putina.
Barbie do czwartku ma na liczniku 835 mln $, więc po tym weekendzie przekroczy miliard.
Barbie do czwartku ma na liczniku 835 mln $, więc po tym weekendzie przekroczy miliard.
Święto w Warner - dwa ich filmy okupują obecnie dwa pierwsze miejsca w amerykańskim B.O.
Barbie 53 mln w USA i już 460 mln na koncie, za to globalnie jako 6 film po covid przekracza granicę 1 mld $.
Meg 2 30 mln w USA, 15 mln mniej od pierwszej części. Za to w Chinach 53 mln, największe hollywoodzkie otwarcie 2023 na tym rynku. Globalnie 142 mln przy budżecie 129 mln (choć mówi się też o większym), czyli podobnie do pierwszego filmu, który 5 lat temu otworzył się na poziomie 147 mln, by ostatecznie zgarnąć 530 mln. Sequelowi taki wynik raczej będzie ciężko osiągnąć i w kolejnych tygodniach spadki mogą być jednak znaczne, gdyż film nie zbiera najlepszej prasy i opinii, ale myślę, że studio może powoli szykować ostatnią część trylogii
Oppenheimer 28.7 mln i 228.6 mln w USA, globalnie ma już 553 mln po zaledwie 31% spadku w kinach na świecie.
Żółwie 28 mln w weekend, a w 5 dni 43 mln. Globalnego wyniku jeszcze nie ma, ale film będzie stopniowo startował w kolejnych krajach. Budżet 70mln.
Haunted Mansion, zalicza duży ponad 60% spadek, zarabia 9 mln i po 2 weekendzie ma zaledwie 42mln.
Sound od Freedom ma kolejne 7 mln i 163.5 mln na koncie i za tydzień przegoni Indiane.
MI dorzuca 6.5 mln i przekracza próg 150 mln w USA, po 4 weekendzie ma 151 mln w USA. Globalnie 500 mln osiągnie w przyszłym tygodniu, póki co 494 mln.
Wakacje sprzyjają za to Elemental, które na świecie praktycznie nie traci widzów. Globalnie ma już 423 mln i wcale nie jest powiedziane, że nie sięgnie po 500, a zależeć to będzie od postawy filmu w Japonii, gdzie film dopiero wszedł do kin. Będzie to największy zarobek Pixara od czasu TS4 z 2019, ba, film może zarobić podobną kwotę, na jaką pracowało 5 ostatnich filmów studia.
Barbie 53 mln w USA i już 460 mln na koncie, za to globalnie jako 6 film po covid przekracza granicę 1 mld $.
Meg 2 30 mln w USA, 15 mln mniej od pierwszej części. Za to w Chinach 53 mln, największe hollywoodzkie otwarcie 2023 na tym rynku. Globalnie 142 mln przy budżecie 129 mln (choć mówi się też o większym), czyli podobnie do pierwszego filmu, który 5 lat temu otworzył się na poziomie 147 mln, by ostatecznie zgarnąć 530 mln. Sequelowi taki wynik raczej będzie ciężko osiągnąć i w kolejnych tygodniach spadki mogą być jednak znaczne, gdyż film nie zbiera najlepszej prasy i opinii, ale myślę, że studio może powoli szykować ostatnią część trylogii
Oppenheimer 28.7 mln i 228.6 mln w USA, globalnie ma już 553 mln po zaledwie 31% spadku w kinach na świecie.
Żółwie 28 mln w weekend, a w 5 dni 43 mln. Globalnego wyniku jeszcze nie ma, ale film będzie stopniowo startował w kolejnych krajach. Budżet 70mln.
Haunted Mansion, zalicza duży ponad 60% spadek, zarabia 9 mln i po 2 weekendzie ma zaledwie 42mln.
Sound od Freedom ma kolejne 7 mln i 163.5 mln na koncie i za tydzień przegoni Indiane.
MI dorzuca 6.5 mln i przekracza próg 150 mln w USA, po 4 weekendzie ma 151 mln w USA. Globalnie 500 mln osiągnie w przyszłym tygodniu, póki co 494 mln.
Wakacje sprzyjają za to Elemental, które na świecie praktycznie nie traci widzów. Globalnie ma już 423 mln i wcale nie jest powiedziane, że nie sięgnie po 500, a zależeć to będzie od postawy filmu w Japonii, gdzie film dopiero wszedł do kin. Będzie to największy zarobek Pixara od czasu TS4 z 2019, ba, film może zarobić podobną kwotę, na jaką pracowało 5 ostatnich filmów studia.
- lis23
Można więc powiedzieć, że na sześć filmów Disneya, trzy ( "Strażnicy Galaktyki 3", "Mała Syrenka' i "Elemental" ) coś zarobiły ale nie jest to zarobek na poziomie 2019 roku, gdzie animacje zarabiały ponad miliard a "Król Lew" ponad półtorej miliarda, choć i wtedy "Dumbo" wielkim sukcesem nie był ale inne filmy już tak.
Warner przed sukcesem też zaliczył trzy porażki filmów DC i ciekawe, jak wypadnie ten sierpniowy film?
Warner przed sukcesem też zaliczył trzy porażki filmów DC i ciekawe, jak wypadnie ten sierpniowy film?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Dobrze napisałeś "coś zarobiły", bo przy budżetach po 200 mln + promocji, nadal będzie ciężko uznać wpływy Syrenki i Elemental za sukces, takie produkcje powinny zarabiać pod miliard, żeby zacząć przynosić oczekiwane profity.
A Warner to w ogóle już dawno żadnego hitu nie miał, więc teraz ma swoje 5 minut i to przy produkcjach nie bazujących na DC czy innych znanych ich markach.
Dla Blue Beetle daje się niewiele, ale ten film mogą trochę poratować Latynosi.
Zarobki dystrybutorów w tym roku w USA.
Universal 1.32B
Disney 1.25B
WB 761.5M
Paramount 613.2M
Sony 594.6M
A Warner to w ogóle już dawno żadnego hitu nie miał, więc teraz ma swoje 5 minut i to przy produkcjach nie bazujących na DC czy innych znanych ich markach.
Dla Blue Beetle daje się niewiele, ale ten film mogą trochę poratować Latynosi.
Zarobki dystrybutorów w tym roku w USA.
Universal 1.32B
Disney 1.25B
WB 761.5M
Paramount 613.2M
Sony 594.6M
Już 2 mln widzów w Polsce na Barbie i 1.1 mln na Oppenheimer.
Barbie jest łatwiejszym filmem w odbiorze. Trwa krócej, więc seansów ma więcej. Kolorowa komedia sprzedaje się lepiej niż ponury i przegadany politycznie Oppenheimer. Oppenheimer trwa 3h, więc seansów ma mniej. Ale gratuluję Nolanowi sukcesu, że trudniejszy temat udało mu się sprzedać.
Na papierze Oppenheimer nie miał nic co przemawiało by za nim jako o tak dużym hicie, gatunek, długość, kategoria wiekowa, nawet obsada, bo tytułowa postać Murphy'ego to nie DiCaprio, Pitt, czy Damon, a to głównie jego facjata reklamowała ten film, ale zadziałała za to... magia, kina, Nolana, no i mimo wszystko udanej promocji.
NO CD = NO SALE
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Nie do końca, bo ten film z góry miał iść na streaming HBO Max, ale zdecydowali się go puścić w kinach, by trochę extra zarobić po ostatnich porażkach finansowych studia w kwestii DC.