LORNE BALFE i minionki - MISSION IMPOSSIBLE 6, 7 i 8
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: LORNE BALFE - MISSION IMPOSSIBLE 6, 7 i 8
Aha czyli z jednej strony najdroższy i największy score na świecie, który jednak brzmi typowy score od Lorne Balfe. 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Zawsze mógł wziąć Wallfisha do pomocy przy zrobieniu miksu.
Nie wątpię, że jest to bdb rozrywka. Sam jestem wielkim fanem M:I. Powiem więcej, uważam, że ostatnie dwa filmy często oglądało się lepiej, niż ostatnie Bondy, bo Cruise nie poszedł w sentymentalizm, poprawność polityczną i w zbyt dalekie zakamarki rozwoju postaci, w przeciwieństwie do twórców Bonda. ALE…
Boli mnie przy tym konkretnym filmie, M:I-7, otoczka medialna i dziennikarska na pewien aspekt, który nie jest przez nikogo poruszany, nie mówi się o tym w recenzjach, a powinno...
Drugą stroną medalu serii M:I od wielu lat jest fakt, że Cruise bardzo często inspirował się lub kopiował pojedyncze sceny z Bondów i zawsze powodowało to uśmiech u mnie i nie miałem z tym problemu. Bo było to sporadyczne.
Jednak trailer najnowszego M:I to było już przegięcie pały. Tylko w trailerze - a w filmie już wiem że są kolejne takie sceny (sic!) - mamy w ~ 3/4 zaprezentowanych scen skopiowane żywcem ujęcia 1:1 ze starych Bondów, a pozostała 1/3 scen to widoczna mniej lub bardziej inspiracja. Czasem nawet scenografia i ujęcia kamery/ruch aktorów jest w tę samą stronę..
Ale tym najśmieszniejszym, a jednocześnie najbardziej irytującym dla mnie faktem przy promocji nowego M:I nie jest jednak ten jego - dla mnie - nieszczęsny trailer. Była to narracja i zachwycanie się mediów i samego Cruise’a tym niby-największym wyczynem kaskaderskim w historii (a to bullshit), co do skoku Toma na motorze z klifu - co również jest ordynarną kopią 1:1 z Bonda i to gorszej jakości. Prawie 30 lat temu legenda spadochroniarstwa BJ Worth na planie GoldenEye w Alpach Szwajcarskich zrobił to na motorze ze spadochronem pierwszy, a co ważne nikt mu tam wtedy nie budował specjalnej rampy aby mu było wygodniej i nie usuwał jej potem w CGI - jak zrobiono Cruise’owi - bo BJ skoczył w większą przepaść niż Cruise, prosto z górskiego uskoku nad przełęczą.
I dziennikarze, czy ktokolwiek piszący o tym filmie, nie powinni tego przemilczeć. Powinno się pisać, że ten film zawiera szczególnie dużo kopii 1:1 z Bondów, a Tom skacząc na motorze z klifu z pomocą CGI i techników którzy mu wybudowali specjalną rampę, ameryki nie odkrył.
Niewiedza nie zwalnia z rzetelności. Po prostu Cruise zaczął przeginać w ordynarnym kopiowaniu, a udawanie że jest inaczej lub niezauważanie tego, faktu nie zmieni.
I tylko z tym mam problem, co do Cruise’a a raczej co do tej jego serii M:I.
Oczywiście nie zmienia to faktu, że film zapewne ogląda się świetnie. Chodzi tylko o zasadę, bo mamy medialnie sytuację taką, jakby Coca-Cola udawała i twierdziła, że nie ma konkurencji w postaci Pepsi, i nikt od lat poza nią nie robi takiego napoju...
youtu.be/PJS4-oSCtdo
Ostatnio zmieniony pt lip 07, 2023 13:03 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
NO CD = NO SALE
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Balfe - Wallfisch - Holkenborg
To byłby wymarzony team do takiego projektu.
To byłby wymarzony team do takiego projektu.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Trzech Jeźdźców Filmowo Muzycznej Apokalipsy.
JXS to coś ucichł po skandalu obyczajowo-prawnym, które nagłośniło Variety 

NO CD = NO SALE
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Na HBO mają wszystkie poprzednie filmy teraz, rozpocząłem ławkowanie
miałeś chamie złoty róg, miałeś chamie czapkę z piór...
youtu.be/x8_arrOVxzI
20 lat wstecz, winamp + geiss visualizer v2

tradycyjnie

youtu.be/x8_arrOVxzI
20 lat wstecz, winamp + geiss visualizer v2

1. The Sevastopol
2. The Phantom
3. Collision Alarm
4. A Ghost in the Machine
5. The Sum of Our Choices
6. Dead Reckoning Opening Titles
7. The Entity
8. Your Mission…
9. This Is Not a Drill
10. The Plot Thickens
11. You Are Dunn
12. Get Out Now
13. A Colourful Past
14. Rush Hour in Rome
15. Roman Getaway
16. You’re Driving
17. Hit It
18. He Calls Himself Gabriel
19. A Most Probable Next
20. Run As Far As You Can
21. You Are Done
22. Chasing Grace
23. I Was Hoping It’d Be You
24. Ponte Dei Conzafelzi
25. To Be a Ghost
26. What Is Your Objective
27. Murder and The Orient Express
28. Mask of Lies
29. I Missed the Train
30. Key Details
31. The Moment of Truth
32. Should You Choose to Accept
33. Leap of Faith
34. Consequences
35. You Stop the Train
36. Chaos on the Line
37. Countdown
38. This Was the Plan
39. Curtain Call
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ten track powinien nazywać się "Dorociński" 

NO CD = NO SALE
Wow, 99% na RT, że też takiej lamie trafiło się takie złote ziarno 
A co do kopiowania i udawania, że jest się pionierem, to Adam ma rację, choć trzeba zauważyć, żeby gdyby tamten skok w Goldeneye zrobił sam Brosnan, to dziś śpiewka może byłaby inna, a tak nie ma co porównywać kaskadera, który robił swoją robotę i o którym nikt nie słyszał, z największą gwiazdą Hollywood i o to głównie się rozchodzi, że celebryta sam to wszystko robił, bez niczyjej pomocy, co uchodzi za ewenement i dlatego tak używa się tego w promocji.
A w nowym odcinku MI ponoć ostatnia scena jest silnie inspirowana grą Uncharted 2, no ale o tym przekonam się może w piątek

A co do kopiowania i udawania, że jest się pionierem, to Adam ma rację, choć trzeba zauważyć, żeby gdyby tamten skok w Goldeneye zrobił sam Brosnan, to dziś śpiewka może byłaby inna, a tak nie ma co porównywać kaskadera, który robił swoją robotę i o którym nikt nie słyszał, z największą gwiazdą Hollywood i o to głównie się rozchodzi, że celebryta sam to wszystko robił, bez niczyjej pomocy, co uchodzi za ewenement i dlatego tak używa się tego w promocji.
A w nowym odcinku MI ponoć ostatnia scena jest silnie inspirowana grą Uncharted 2, no ale o tym przekonam się może w piątek

Ano. I to jest też powód lobbowania za tym, by na Oskarach była kategoria za najlepszą kaskaderkę. Tylko znów wracamy do sytuacji, że jak ta kategoria będzie, to będzie zrobiona pod Toma.Mystery pisze: ↑pn lip 10, 2023 11:34 amto Adam ma rację, choć trzeba zauważyć, żeby gdyby tamten skok w Goldeneye zrobił sam Brosnan, to dziś śpiewka może byłaby inna, a tak nie ma co porównywać kaskadera, który robił swoją robotę i o którym nikt nie słyszał, z największą gwiazdą Hollywood i o to głównie się rozchodzi, że celebryta sam to wszystko robił, bez niczyjej pomocy, co uchodzi za ewenement i dlatego tak używa się tego w promocji.
A powinni ja byli zrobić 50 lat temu.
NO CD = NO SALE
Na wydaniu fizycznym będzie tylko jeden utwór więcej - muzyka z pierwszego trailera 

NO CD = NO SALE