Najważniejsze ścieżki fantasy 1980-2010

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.

Najlepsza ścieżka do filmu fantasy w historii to:

Conan the Barbarian
7
44%
Krull
0
Brak głosów
The NeverEnding Story
1
6%
Legend
1
6%
Willow
1
6%
Merlin
0
Brak głosów
LOTR - trylogia
3
19%
Hook
0
Brak głosów
The Mists of Avalon
0
Brak głosów
Robin of Sherwood
3
19%

Liczba głosów: 16

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#211 Post autor: Wawrzyniec » pt maja 21, 2010 00:18 am

Tu akurat Blade'u ma rację, nie uwłaczając. Jak zapieprzy się ankietę i ktoś już odda głos to nie da się jej ruszyć.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#212 Post autor: Koper » pt maja 21, 2010 00:26 am

Wawrzyniec pisze:Tu akurat Blade'u ma rację, nie uwłaczając. Jak zapieprzy się ankietę i ktoś już odda głos to nie da się jej ruszyć.
No to jaki wniosek na przyszłość? 8)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#213 Post autor: Wawrzyniec » pt maja 21, 2010 00:29 am

Wniosek? Nie ma żadnego wniosku, tylko stwierdzam fakt. A na razie muszę się na co zagłosować: Czy na "Hooka", czy też na "Merlina", czy znowu na "Conana" :?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#214 Post autor: Koper » pt maja 21, 2010 00:30 am

Wawrzyniec pisze:Wniosek? Nie ma żadnego wniosku
A wniosek winien być: nie pieprzyć ankiet. :)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#215 Post autor: Bucholc Krok » pt maja 21, 2010 12:23 pm

Wawrzyniec pisze:Wniosek? Nie ma żadnego wniosku, tylko stwierdzam fakt. A na razie muszę się na co zagłosować: Czy na "Hooka", czy też na "Merlina", czy znowu na "Conana" :?
Jest jeszcze Robin of Sherwood jakbyś nie zauważył. ;)
Koper pisze:A wniosek winien być: nie pieprzyć ankiet. :)
Otóż to. Nie robić na łapu capu byle szybko wysłać.. Swoją drogą wydłużenie ankety do np. 20 pozycji wcale by nie było od rzeczy. :) W razie głosowania na wydane w jakimś okresie płyty brakuje miejsca. Z płytami z 2010 też będzie problem.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#216 Post autor: Wawrzyniec » pt maja 21, 2010 12:37 pm

dziekan pisze:Na kogo oddales glos? :wink:
Przecież wiadomo na kogo oddał głos, więc nie ma potrzeby się nawet pytać. Ja dalej się waham.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#217 Post autor: Koper » pt maja 21, 2010 12:38 pm

Wawrzyniec pisze:Przecież wiadomo na kogo oddał głos, więc nie ma potrzeby się nawet pytać. Ja dalej się waham.
Kurde, Wawrzyniec, jak Ty byś był lekarzem, to by Ci pacjent na stole operacyjnym 7 razy się przekręcił, zdążyli by go skremować a prochy w oceanie rozrzucić, a Ty byś się dalej wahał, czy cięcie robić wzdłuż, czy wszerz. :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#218 Post autor: Wawrzyniec » pt maja 21, 2010 12:55 pm

Koper pisze:Kurde, Wawrzyniec, jak Ty byś był lekarzem, to by Ci pacjent na stole operacyjnym 7 razy się przekręcił, zdążyli by go skremować a prochy w oceanie rozrzucić, a Ty byś się dalej wahał, czy cięcie robić wzdłuż, czy wszerz. :P
Ale nie jestem lekarzem. I mam prawo się zastanawiać to tak samo jak z grą w szachy, nie należy nikogo popędzać.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#219 Post autor: Mystery » pt maja 21, 2010 13:01 pm

Jakbyś się prędzej zastanawiał to miałbyś Williamsa :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#220 Post autor: Bucholc Krok » pt maja 21, 2010 13:10 pm

dziekan pisze:A ty Bucholc co powiesz o tej ankiecie?
Znowu spartolona? :P
Trochę za mało pozycji, no ale takie są ograniczenia.
Chyba nie ''gówniana'' bo zabroniłeś używania takich zaimków bezosobowych niejednoznacznych? :lol:
A co to ma do rzeczy? Chodziło mi o to, żeby tak nie pisać/mówić o muzyce. Np. o Black Sunday
Na kogo oddales glos? :wink:
Na Herrmanna.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#221 Post autor: Wawrzyniec » sob maja 22, 2010 03:05 am

No rety nie wiem na co głosować :? Na Conana nie będę, gdyż już dostał swoje głosy. Hook to mi wręcz wypada. Ale z drugiej strony żal też Willow i Merlina, które mają po 0 głosów. :?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#222 Post autor: Bucholc Krok » sob maja 22, 2010 09:00 am

Conan odpada czyli zostaje 9 ścieżek. LOTR i Legend dostały po głosie - odpadają i mamy 7 ścieżek. Co do Hornera i Williamsa to na co byś nie zagłosował to nie będzie w porządku wobec innych ścieżek, a tak przecież nie można zrobić. Krull, Willow i Hook odpadają. Doldinger zrypał temat z Riddle of the Sands, więc nie można głosować na kogoś takiego. Okładka Merlina jest w bazie w innym dziale to po co mu jeszcze punkty w ankiecie? Zostaje MoA, która Conana i tak nie dogoni - można odrzucić. Zostaje RoS. Tak będzie sprawiedliwie, bo RoS jest zawsze pokrzywdzony.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#223 Post autor: Wawrzyniec » sob maja 22, 2010 13:10 pm

Hehe, nieźle kombinujesz Bucholc :wink: Ale ty wiesz, ze ja za "RoS" nie przepadam, więc raczej nie zagłosuję. Teraz sobie przypominam "Merlina". Temat główny rewelacyjny, świetny, boski :D Tylko, dlaczego ta płyta została tak beznadziejnie wydana :(
Bucholc Krok pisze:Co do Hornera i Williamsa to na co byś nie zagłosował to nie będzie w porządku wobec innych ścieżek, a tak przecież nie można zrobić. Krull, Willow i Hook odpadają.
Tej akurat argumentacji nie zrozumiałem :?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#224 Post autor: Koper » sob maja 22, 2010 13:15 pm

Wawrzyniec,

po1. Bucholc się nabija.

po2. To tylko głupia ankieta a Ty się zachowujesz, jakby od Twojej decyzji zależały losy połowy ludzkości. :?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#225 Post autor: Bucholc Krok » sob maja 22, 2010 16:42 pm

Wawrzyniec pisze:Hehe, nieźle kombinujesz Bucholc :wink: Ale ty wiesz, ze ja za "RoS" nie przepadam, więc raczej nie zagłosuję.

Zagłosuj i publicznie ogłoś, że zrobiłeś to w proteście.
Temat główny rewelacyjny, świetny, boski :D Tylko, dlaczego ta płyta została tak beznadziejnie wydana :(

Kolejny powód, żeby nie głosować na tę ścieżkę. :)
Tej akurat argumentacji nie zrozumiałem :?
Jak to? Skoro każda ścieżka zasługuje na głos to wyróżnienie jednej spowoduje, że pozostałe będą pokrzywdzone, gorsze.. Dla spokoju sumienia lepiej nie głosować na żadną z nich.
Koper pisze:Wawrzyniec,po1. Bucholc się nabija.
E, tyram na ten jeden punkt dla RoSa. :)
po2. To tylko głupia ankieta a Ty się zachowujesz, jakby od Twojej decyzji zależały losy połowy ludzkości. :?
Ludzkości może nie, ale pozycja RoSa w ankiecie jak najbardziej. :)

ODPOWIEDZ