W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
-
Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
autor: Michał Turkowski » wt gru 06, 2022 14:21 pm
Szkoda bardzo że nie udało się Intradzie załatwić licencji na dołożenie do wydania muzyki z "Adventures of Conan Sword and Sorcery Spectacular" ktore Poledouris nagral z LSO.
Zreszta, mam takie podejrzenia (ale podkreślam że to tylko moje gdybanie) że to wydanie tak długo wisiało w próżni bo oni starali się to dodać, ale ostatecznie się to nie udało- a jedna ze wskazowek moze byc to ze "Sword and Sorcery" mialo byc na jednym ze skladakow od BSX ale w ostatniej chwili wycofali to z tracklisty co moze wskazywac ze moze Intrada chciala to dodac u siebie, kto wie?
Na szczescie fantastyczny rerec "Sword and Sorcery" jest na rerecu Destroyera.
Fajnie ze wreszcie mamy wszystkie Conany, tak w nowych nagraniach jak i w oryginalach. Teraz tylko czekac na filmy w 4K.
Przesluchalem klipy i niestety, w oderwaniu od filmu Main Title brzmi jakby to grala 15 osobowa orkiestra w pokoju o rozmiarach 3x3 metra ani troche sie nie dziwie ze Basil nie dal tego na album

-
MichalP
- Nominacja do odkrycia roku
autor: MichalP » wt gru 06, 2022 18:33 pm
Generalnie mimo ze jakosc nagrania jest bardziej niz przyzwoita to ta orkiestra brzmi strasznie mizernie. Brakuje jej i pazura i takiego trochę przytupu. Szczegolnie jezeli chodzi o perkusje.
Podoba mi sie kolorystyka w tej muzyce. Taka trochę bardziej na luzie, bardziej przygodowa ta muza ale moje glowne zastrzezenie to fakt, ze kilka sekwencji w filmie to muzyczna kopia z poprzedniego Conana. Pewnie tak chcieli mocodawcy ale jakby dali szanse Basilowi na skomponowanie czegos oryginalnego to bylby nie gorszy soundtrack niz do pierwszej czesci. Chyba zostane na razie przy rerecu.
-
Adam
- Jan Borysewicz
MichalP pisze: ↑wt gru 06, 2022 18:33 pm
Generalnie mimo ze jakosc nagrania jest bardziej niz przyzwoita to ta orkiestra brzmi strasznie mizernie. Brakuje jej i pazura i takiego trochę przytupu. Szczegolnie jezeli chodzi o perkusje.
bo to grała orkiestra filharmoników syberyjskich.
jaki budżet, taka orkiestra.
to wydanie to chyba na złość rozszerzyli, żeby było więcej minut do pośmiania się z jakości wykonania tego scoru.
#FUCKVINYL
-
Michał Turkowski
autor: Michał Turkowski » wt gru 06, 2022 20:01 pm
MichalP pisze: ↑wt gru 06, 2022 18:33 pm
Pełna zgoda. Przecież te kotły w utworze "Eating the Elite" brzmią tak jakby ktoś pukał w jakiś zabawkowy bębenek. Tam budżet na muzykę to musiał byc zerowy. W tym samym kawałku mam też wrażenie że za blachą gra też syntezator?
-
Michał Turkowski
autor: Michał Turkowski » wt gru 13, 2022 19:49 pm
Intrada 11 lat robiła tego Destroyera a i tak nie potrafili dopracować tego tak jak trzeba i spierdolili okładkę:
Te góry nagle się urywają i widać tam lustrzane odbicie ręki z mieczem. Jak można czegoś takiego nie zauważyć?
Słyszeli może oni o jakiejś kontroli jakości?
Oczywiście na starych wydaniach MCA/Varese nie ma tego babola.
-
Ghostek
- Hardkorowy Koksu
-
Kontakt:
autor: Ghostek » wt gru 13, 2022 20:08 pm
Michał Turkowski pisze: ↑wt gru 13, 2022 19:49 pm
Intrada 11 lat robiła tego Destroyera a i tak nie potrafili dopracować tego tak jak trzeba i spierdolili okładkę:
To może być akcja jak z Apollo 13, gdzie jakiś debil na stronie Intrady wrzucił cover roboczy z zamazanymi w paincie napisami z plakatu, a na płycie wszystko było jak należy. Okaże się jak wypłyną skany gotowego produktu.
-
Michał Turkowski
autor: Michał Turkowski » śr gru 14, 2022 21:46 pm
Ghostek pisze: ↑wt gru 13, 2022 20:08 pm
Michał Turkowski pisze: ↑wt gru 13, 2022 19:49 pm
To może być akcja jak z Apollo 13, gdzie jakiś debil na stronie Intrady wrzucił cover roboczy z zamazanymi w paincie napisami z plakatu, a na płycie wszystko było jak należy. Okaże się jak wypłyną skany gotowego produktu.
Na forum FSM, Feigelson powiedział że naprawią to w następnych dodrukach albumu, więc wychodzi na to że cały pierwszy rzut jest skaszaniony.
-
Adam
- Jan Borysewicz
Włączyłem pierwszy utwór z tego Conana, i jak usłyszałem to syczenie w tle, jak ze starych winyli, to wyłączyłem od razu.

#FUCKVINYL
-
lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Po zakupie w sklepie Intrady przyszedł mi taki mail:
USPS or goglobalpost.com/track (International Orders) tracking info: LV460167468US
INTERNATIONAL CUSTOMERS - please do not enquire about missing packages until at least 4 weeks time. A lack of updated tracking information does not necessarily mean anything. Sometimes the packages do not get scanned as frequently as they should. It could also be a Covid-related delay.
Czyli cała wysyłka potrwa max cztery tygodnie, czy to tylko taka formułka na wszelki wypadek? Nigdy jeszcze stamtąd nie kupowałem

Tylko On, Williams John

Tylko on, Elton John

-
Adam
- Jan Borysewicz
4 tyg to optymistyczna wersja

mi mija 23 dzień a paczka nawet nie trafiła do PL jeszcze

#FUCKVINYL
-
MichalP
- Nominacja do odkrycia roku
autor: MichalP » pt gru 23, 2022 18:15 pm
Jestem zdziwiony, ze tylko 4 tygodnie napisali. Dla zagranicznych przesylek zazwyczaj pisza zeby czekac 6 tyg. zanim sie zacznie o to pytac. Sa swieta, jest zima i covid. Lisie uzbroj sie w cierpliwość.
Z tym Globalpostem to sa jakies jaja. Teraz zauwazylem na swojej paczce z Lali, ze jak poczta amerykańska to w koncu dostala to wygenerowala swoja wlasna naklejke adresowa i ja przykleila na paczce. Jak tak robia z kazda paczka to nie dziwota, ze gdzies to se siedzi i czeka az miniony to zeskanuja, wydrukują naklejki i przylepia na paczce. No i data wyslania to nie data kiedy Lala to wyslala, ale kiedy poczta Usa przykleila swoja naklejke.
-
lis23
Teraz patrzę i praktycznie wszystko co wziąłem z Intrady jest już w MBR ... Byłoby szybciej choć drożej ( o ile nie doliczą mi takiej kwoty, jaką straszył
Adam 
), mają już nawet Spider Mana.
Tylko On, Williams John

Tylko on, Elton John

-
Adam
- Jan Borysewicz
MBR nic nie doliczy bo to Francja, Unia, ile razy trzeba pisać…….
#FUCKVINYL
-
lis23
Ja to wiem, piszę o moim zakupie z Intrady, że wolałbym brać z MBR bo jednak Intrada może, choć nie musi coś doliczyć.
Tylko On, Williams John

Tylko on, Elton John

-
Adam
- Jan Borysewicz
Tak też pisałem, by takie ilości brać z MBR, bezpieczniej.
Zawsze po dużym gabarycie kartonu - a taki będzie przy tylu płytach - celnik sobie może do środka zajrzeć z upierdliwości i będzie wiedział wtedy od razu, że zawartość nie jest warta podanej na zewnątrz wielokrotnie zaniżonej sumie.
#FUCKVINYL