Gdzie i jak kupować?
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Re: Gdzie i jak kupować?
Niestety Adam ma rację, natychmiast powinieneś zgłosić to do banku (przez infolinię, czyli możesz dziś) i zablokować karte. A na przyszłośc nie klikaj w żadne linki z takich mejli (swoją drogą, z jakiego adresu to przyszło?). Oni liczą na to, że ludzie duzo kupują, więc może się nie połapią.
Jesli podałeś w trakcie płatności jakieś dane wrażliwe, typu hasło / login, też je zmień.
Dobry antywirus powinien Cię przed tym uchronić, nawet jeśli kliknąłeś w link....
Jesli podałeś w trakcie płatności jakieś dane wrażliwe, typu hasło / login, też je zmień.
Dobry antywirus powinien Cię przed tym uchronić, nawet jeśli kliknąłeś w link....
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Niektóre banki samoczynnie blokują kartę w przypadku podawania ich danych w podejrzanych dla systemu stron itp.
Dziwne, że Twój bank tego jeszcze nie zrobił.
Dziwi mnie to, że ktoś z ludzi Internetu się na to nabiera. Sam często dostaje takie wiadomości/maile i z góry widać, że coś jest nie tak. Dziwne, że przychodzą zawsze wtedy gdy czekam na paczkę.
Dziwne, że Twój bank tego jeszcze nie zrobił.
Dziwi mnie to, że ktoś z ludzi Internetu się na to nabiera. Sam często dostaje takie wiadomości/maile i z góry widać, że coś jest nie tak. Dziwne, że przychodzą zawsze wtedy gdy czekam na paczkę.
Opłaty są przy odbiorze, nigdy wcześniej. Możesz dostać też wezwanie do stawienia się na pocztę. I wtedy przy okienku płacisz.
To co zrobiłeś to zwykle złapanie się na oszustwo internetowe, których w mailach pełno codziennie. Najpierw wyczyść kasę z konta do zera, zanim złodzieje tego nie zrobili (ukradli ci grosze jak narazie, ciesz się). Potem do banku o blokadę karty. Potem Nowe dane do logowania i zamówienie w banku nowej karty.
To co zrobiłeś to zwykle złapanie się na oszustwo internetowe, których w mailach pełno codziennie. Najpierw wyczyść kasę z konta do zera, zanim złodzieje tego nie zrobili (ukradli ci grosze jak narazie, ciesz się). Potem do banku o blokadę karty. Potem Nowe dane do logowania i zamówienie w banku nowej karty.
#FUCKVINYL
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Już mam wszystko zablokowane ale nie pójdzie mi przez to min. HBO MAX bo szło z karty a nowa będzie do 10 dni.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Życie. Wolisz mieć HBO, czy żeby ukradli ci wszystko z konta ?
przez 2 tyg pooglądasz TVP i będziesz dziękował bozi że ukradli ci tylko na waciki jak dotąd, więc się ciesz.

#FUCKVINYL
- lis23
Nie o to chodzi tylko o to, czy jak teraz nie zapłacę to czy wskoczy mi wyższy abonament?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- qnebra
- Zdobywca Oscara
Brałeś ten dla osób przechodzących z Go do Max? Wyniesie cię więcej abonament na HBO o 10 złotych, znacznie lepszy deal niż utrata całej kasy z konta.
- lis23
Tak, płaciłem od listopada 2019 bez przerwy, ale to chyba Amazon Prime mi nie poszedł, Eurosport Player i jeszcze Unlimited.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- qnebra
- Zdobywca Oscara
Zmienisz sobie kartę w ustawieniach serwisów, tyle. Na razie to cokolwiek się robi w przypadku włamań na kartę/konto bankowe.
- lis23
Przyszedł Batman, dopłata: 8,50 zł 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

czy ma ktoś jakieś kupony do amazona ?
ostatnio mi zadziałał jeden z neta na 20%, a teraz sprawdzam i nie chcą działać te z gugla..
może ktoś ma działający ?
ostatnio mi zadziałał jeden z neta na 20%, a teraz sprawdzam i nie chcą działać te z gugla..
może ktoś ma działający ?
#FUCKVINYL
- lis23
Czy na Amazonie można zapłacić np. przelewem czy to musi być karta?
Cały czas czekam na nową kartę i nie poszły mi dwa zamówienia, z wczoraj i dzisiaj, tzn. nie udało się ich opłacić bo stara karta jest anulowana.
Zmieniłem na przelew24
Cały czas czekam na nową kartę i nie poszły mi dwa zamówienia, z wczoraj i dzisiaj, tzn. nie udało się ich opłacić bo stara karta jest anulowana.
Zmieniłem na przelew24

Ostatnio zmieniony śr lis 30, 2022 12:14 pm przez lis23, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Karta albo paypal podpięty do karty.
musisz czekać na nową, życie.
musisz czekać na nową, życie.
#FUCKVINYL
- lis23
Udało się zmienić na przelew24