Czego ostatnio słuchaliście?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#781 Post autor: Mystery » pt maja 21, 2010 10:53 am

muaddib_dw pisze:Mystery - od Williama precz!!!!
Toż napisałem, że to hymn Izraela.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#782 Post autor: Koper » pt maja 21, 2010 10:55 am

dziekan pisze:a potem przerzuciłem sie na X -Men Origins Gregsona i musze przyznac,że coraz bardziej podoba mi sie ten soundtrack!! :)
bez komentarza :?
muaddib_dw pisze:Utwór do którego sie przyczepiłeś - 3 Hatikva pojawia sie podczas ogłoszenia żałoby narodowej i pogrzebu zamordowanych sportowców. A Williams pięknie to zagrał na potrzeby filmu. Natomiast Turning the Tide z Wojny Czarliego W. jest przearanżowanym przez Howarda utworem klasycznym-jest to zamyślony, celowy zabiego kompozytora który świetnie spradza sie w filmie. Reasumując prosze mi tu nie walić pomówieni w stosunku do w/w kompozytorów a jeśli szukacie zrzynek to odsyłam do dorobku Pana Hornera!
Halo, halo, a może Horner też celowo i przemyślanie adaptuje klasykę? Williams nie raz, nie dwa sięgał po klasyków i niekoniecznie taka była potrzeba filmów, więc nie dzielmy, że jak Williams to szlachetnie, a jak Horner to zżyny.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#783 Post autor: bladerunner » pt maja 21, 2010 10:56 am

bez komentarza Confused
Zobaczysz jeszcze za parę lat Koper jak dorośniesz to może zmienisz zdanie na temat X-Mena :D :P

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#784 Post autor: Mystery » pt maja 21, 2010 10:57 am

Koper pisze:Halo, halo, a może Horner też celowo i przemyślanie adaptuje klasykę? Williams nie raz, nie dwa sięgał po klasyków i niekoniecznie taka była potrzeba filmów, więc nie dzielmy, że jak Williams to szlachetnie, a jak Horner to zżyny.
Koper nie czepiaj się Santo Subito Williamsa, lepiej skup uwagę na tym diable wcielonym Hornerze :lol:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#785 Post autor: Koper » pt maja 21, 2010 10:58 am

bladerunner20 pisze:Zobaczysz jeszcze za parę lat Koper jak dorośniesz to może zmienisz zdanie na temat X-Mena :D :P
Za parę lat, to nikt o tym badziewiu nie będzie pamiętał, poza fanbojstwem HGW.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#786 Post autor: bladerunner » pt maja 21, 2010 10:59 am

Za parę lat, to nikt o tym badziewiu nie będzie pamiętał, poza fanbojstwem HGW.
Ponoć HGW ma mało fanów więc może i racja, że 90% zapomni.

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#787 Post autor: muaddib_dw » pt maja 21, 2010 11:00 am

O bardzo ładnie, że sie przyznałeś do błędu :lol: pisząc nie zauważyłem tego. Williams wielokrotnie w swojej karierze cytował np w Imperium Słońca Szopena, czy w ostatnim Indanie -kto zgadnie gdzie? ale nigdy nie siegał do zrzynek. Ktoś by mógł powiedziec że marsze w Glory Honrera są jego autorstwa a tu zonk sa przearanżowanymi marszami z epoki i o dziwo we wkładce do płyty nie jest o tym wspomniane więc z drugiej strony sie nie dziwię, że nie wszyscy łapią o co chodzi :lol:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#788 Post autor: Koper » pt maja 21, 2010 11:00 am

dziekan pisze:Ja ci powiem Bladu,że ja chyba cierpie na chorobe RCP bo przerzuciłem sie z Newmana na Gregsona i od razu mi sie humor poprawił :D :D :D
No to zdecydowanie choroba. :D Tylko nie wiadomo, czy lekarstwo na to już wynaleźli. :D

bladerunner

#789 Post autor: bladerunner » pt maja 21, 2010 11:00 am

Ja ci powiem Bladu,że ja chyba cierpie na chorobe RCP bo przerzuciłem sie z Newmana na Gregsona i od razu mi sie humor poprawił
Jak by to Koper napisał :

Izolatka :D

bladerunner

#790 Post autor: bladerunner » pt maja 21, 2010 11:01 am

na całym świecie to maksymalnie 100 000 tys osób słucha HGW

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#791 Post autor: Koper » pt maja 21, 2010 11:02 am

bladerunner20 pisze:na całym świecie to maksymalnie 100 000 tys osób słucha HGW
Tyle to w Chinach dziennie umiera i się rodzi. :D;)

bladerunner

#792 Post autor: bladerunner » pt maja 21, 2010 11:02 am

Tyle to w Chinach dziennie umiera i się rodzi.
Tzn ile konkretnie bo na samym facebooku to ma może z 6 tys fanów

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#793 Post autor: Koper » pt maja 21, 2010 11:04 am

bladerunner20 pisze:Tzn ile konkretnie bo na samym facebooku to ma może z 6 tys fanów
Mówię o ludziach w Chinach, nie o fanach HGW :P Myślisz, że plantator ryżu znad Rzeki Żółtej wie kto to Gregson? :P

bladerunner

#794 Post autor: bladerunner » pt maja 21, 2010 11:05 am

Mówię o ludziach w Chinach, nie o fanach HGW Razz Myślisz, że plantator ryżu znad Rzeki Żółtej wie kto to Gregson?
:D

Przeciętny kolejarz też nie wie kto Zimmer a co dopiero Gregson :D

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#795 Post autor: muaddib_dw » pt maja 21, 2010 11:10 am

Koper kompozytor takiej klasy nie siega do tanich chwytów ambicja mu na to nie pozwala

ODPOWIEDZ