Lorne Balfe
Re: Lorne Balfe
Przesłuchane. Mógł być to naprawdę fajny score, chwytliwe tematy, etniczne wstawki, patos i nadętość, normalnie mcscore na miarę pierwszych Transformers, ale niestety muza skręca bardziej w rejony drugiego Pacific Rim. Prace zabija mix, długość i zbyt częste ucieczki w dubstep, elektronikę, rock, których użycie i brzmienie pozostawia wiele do życzenia, można fajnie użyć tych rzeczy, ale u Balfe automatycznie zamienia się to w sieczkę. Ciekawe jeszcze jak w filmie, ale na soundtracku poza tematami niewiele jest dobrego, jak na takie kino, nawet ciężko tu o jakiś fajny kawałek akcji, szkoda, bo Black Widow była świetna, no ale co Marvel to nie DC 

Dobra wiadomość dla Adama. Powraca IMAX do Krakowa. Od 21.10 "Black Adam" w sali IMAX w Zakopiance.
Tylko nie doczytałes drobnym drukiem, że to jednak nie będzie Imax, taki jaki był, tylko z mniejszym ekranem
Cinema City to żart

Cinema City to żart

#FUCKVINYL
Zawsze lepszy miniIMAX niż żaden
Czym będzie się różnił od katowckiego czy wrocławskiego?

Czym będzie się różnił od katowckiego czy wrocławskiego?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
All the Times ‘Black Adam’ Composer, Lorne Balfe, Mesmerized Movie-Goers

https://americansongwriter.com/all-the- ... cfmMf-7eQw
Ludzie kochają Balfe, tylko my się nie znamy.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Tym, że ekran będzie 3 razy mniejszy

To będzie zwykła kinowa sala, jaja sobie robią z ludzi i mediów, chwaląc się, że IMax wraca do Krakowa…
Ekran Imax w zlikwidowanej galerii Plaza miał wymiary 17,4 na 24,1 metra. Ten w nowym miejscu będzie miał wymiary 17,5 na… 9,77 metra. Tak, niecałe dziesięć metrów

Najśmieszniejsze, że oczywiście nie pochwalili się tą rewelacją odnośnie astronomicznego wymiaru nowego ekranu w prasówce, dopiero jak ludzie i branżowe portale zaczęły dopytywać to mały komentarz na fb pod dyskusja wpisali

Zrób sobie ekran o metr większy od klasycznych. Nazwij go Imax. Polska. 21 wiek pod pisimi rządami. Mam nadzieję że jakiś portal (bo to musi być ktoś medialny z zasięgiem), zada pytanie wyżej postawionym, jakim prawem nazywają sobie Imax salę, która nie ma takiego ekranu. Oby ich centrala uwaliła za to.
#FUCKVINYL
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Muzyka jest wymieniana jako jedna z wad słabego filmu:
https://filmozercy.com/wpis/czarny-adam ... -nadchodziWszystko to połączone z hałaśliwą oprawą muzyczną i równie kłującymi w uszy piosenkami ociera się wręcz o parodię superbohaterskich produkcji.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Adam pisze: ↑śr paź 19, 2022 08:44 amTym, że ekran będzie 3 razy mniejszy![]()
![]()
To będzie zwykła kinowa sala, jaja sobie robią z ludzi i mediów, chwaląc się, że IMax wraca do Krakowa…
Ekran Imax w zlikwidowanej galerii Plaza miał wymiary 17,4 na 24,1 metra. Ten w nowym miejscu będzie miał wymiary 17,5 na… 9,77 metra. Tak, niecałe dziesięć metrówGdy zwykle ekrany mają 8 m. Przecież to jest żart i to niesmaczny. W tym pisim kraju nigdy nie będzie lepiej..
Najśmieszniejsze, że oczywiście nie pochwalili się tą rewelacją odnośnie astronomicznego wymiaru nowego ekranu w prasówce, dopiero jak ludzie i branżowe portale zaczęły dopytywać to mały komentarz na fb pod dyskusja wpisali
Zrób sobie ekran o metr większy od klasycznych. Nazwij go Imax. Polska. 21 wiek pod pisimi rządami. Mam nadzieję że jakiś portal (bo to musi być ktoś medialny z zasięgiem), zada pytanie wyżej postawionym, jakim prawem nazywają sobie Imax salę, która nie ma takiego ekranu. Oby ich centrala uwaliła za to.
Powiem tak. Na początku na tą widomość, że znowu będzie IMAX w Krakowie się bardzo ucieszyłem, bo brakowało mi go. Potem te pogłoski o mniejszym ekranie nieco ostudziły mój entuzjazm. Ale i tak poszedłem na tego Black Adama bo nic innego nie ma i stwierdziłem że się przekonam jak jest. No i... dupa. Żal dupę ściska naprawdę. Sala wcale duża się nie wydaje, a ekran poraża wręcz swoimi nie IMAXowymi rozmiarami. Co z tego że sala pachnie nowością jak całość rozczarowuje? Nie czuć tej wielkości i rozmiaru ekranów z Plazy czy Katowic. Szczerze powiedziawszy to wydaje mi się, że w samej Bonarce są nawet większe sale niż ta IMAXowa w Zakopiance. Nawet spad sali (ułożenia siedzeń) jest tam beznadziejny. Ja nie wiem jak można taką rzecz nawet zepsuć gdy to podstawa. To nie IMAX tylko jakaś podróba za 2zł która nawet mojej dopłaty 3zł jako członek Unlimited nie jest warta. ŻE NA DA.

Przede wszystkim - Imax to jest technologia. Nie wiem jakim prawem sobie tak nazwali tą salę, skoro to nie jest Imax.
Imax to przede wszystkim wymiar ekranu, Konkretny. Potem nagłośnienie i liczba krzeseł.
Jakby to poszło wyżej, to mam nadzieję że centrala im cofnie licencję, bo oni mogli po prostu sobie ściągnąć neon z murów rozebranej Galerii Plaza i powieśić go w nowym miejscu i tyle.
Imax to przede wszystkim wymiar ekranu, Konkretny. Potem nagłośnienie i liczba krzeseł.
Jakby to poszło wyżej, to mam nadzieję że centrala im cofnie licencję, bo oni mogli po prostu sobie ściągnąć neon z murów rozebranej Galerii Plaza i powieśić go w nowym miejscu i tyle.
#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To "young Lorne Balfe" brzmi jak imperator mówiący "young Skywalker" 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Batman i Adam z CD, Doctor i Thor bez... przynajmniej na Warnera można nadal liczyć, bo Marvel ma już całkowicie wywalone, żeby nie Sony to nie byłoby i ostatniego Spider-Mana.