John Williams
Re: John Williams
Ehhh, przesunęli u nas Fabelmanów z 23 listopada na 30 grudnia... no tak, bo Oscary 

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Nie ma jużdougan pisze: ↑śr wrz 28, 2022 20:05 pmWyciekł trailer Indiany
https://www.veed.io/view/4843aa42-d43d- ... 4ec00b1012

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Premierowe wykonanie koncertówki Johna "Prelude and Scherzo for Piano and Orchestra" z zeszłego roku.
youtu.be/dQ5Mj1sRAeM
youtu.be/dQ5Mj1sRAeM
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Przesłuchane i obejrzane wielokrotnie, ale mam nadzieję, że to Prelude & Scherzo wydadzą, taki był plan.
Z ciekawości - ktoś stąd planuje wyjazd na koncert w grudniu lub myśli o tym?
Z ciekawości - ktoś stąd planuje wyjazd na koncert w grudniu lub myśli o tym?
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Nie, bilety od 10 pażdziernika.
Ja jeszcze nie wiem, nie wykluczam.
Ja jeszcze nie wiem, nie wykluczam.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
No to jest trudno pytanie?
Zapłacić za gaz czy koncert John Williamsa... 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Pojawił się dziś program koncertu. Cztery utwory, których nie było ani w Berlinie, ani w Wiedniu. Trochę liczyłem na więcej, ale może w bisach coś dołoży, oprócz obowiązkowego The Imperial March.
from Hook - Captain Hook
Flight to Neverland
Suite from Far and Away(Rebel Hearts)
by Harry Potter
Hedwig's Theme
Fawkes the Phoenix
Harry's Wondrous World
Theme from Schindler's List
from E.T. The Extra-Terrestrial
Adventures on Earth
by Superman
March
Love Theme
by Indiana Jones
Scherzo for Motorcycle and Orchestra
Helena's Theme
Raiders March
from Star Wars
Princess Leia's Theme
Throne Room & Finale
https://en.filarmonica.it/eventi/concer ... alla-scala
Dla mnie właściwie pięć, bo Princess Leia's Theme w Berlinie wykonał tylko w czwartek, a ja byłem w piątek i sobotę
from Hook - Captain Hook
Flight to Neverland
Suite from Far and Away(Rebel Hearts)
by Harry Potter
Hedwig's Theme
Fawkes the Phoenix
Harry's Wondrous World
Theme from Schindler's List
from E.T. The Extra-Terrestrial
Adventures on Earth
by Superman
March
Love Theme
by Indiana Jones
Scherzo for Motorcycle and Orchestra
Helena's Theme
Raiders March
from Star Wars
Princess Leia's Theme
Throne Room & Finale
https://en.filarmonica.it/eventi/concer ... alla-scala
Dla mnie właściwie pięć, bo Princess Leia's Theme w Berlinie wykonał tylko w czwartek, a ja byłem w piątek i sobotę

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A tak trochę zmieniając temat, gdyż w związku z tą książką Alana Rickmana, w której podobno krytykuje Johna Williamsa. To ponoć Rickman kumplował się z Patrickiem Doylem. I wiem, że jakaś strona pisała, że coś tam kiedyś w przeszłości było między Williamsem a Doylem. Czy może coś kojarzycie?
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Tak. Doyle był ciężko chory - to był chyba rak lub jakaś białaczka, nie pamiętam teraz dokładnie, którą pokonał - gdy pisał a potem nagrał z orkiestrą cały score do Stepmom, którego tuż po nagraniach Columbus odrzucił i na szybko wziął Williamsa (który napisał jedną ze swoich największych kup do tego filmu). Ci, którzy słyszeli twierdza, że score Doyla był znacznie lepszy niż Williamsa - ta sama sytuacja co z Troją Yareda. No i Doylowi było za to przykro, po ludzku. Każdy by się wkurwił w takiej sytuacji. Od tamtego czasu nie chce mieć z tą dwójką nic wspólnego. Także pewnie o to chodziło Rickmanowi - nic nowego, historia znana i stara jak świat.
#FUCKVINYL
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Thor na FSM twierdzi, że rozmawiał o tym z Doylem, chociaż poza protokołem (po wywiadze). I to, co mówi, raczej przeczy teorii, że Doyle ma Williamsowi za złe, że napisał muzykę po nim.
Well, not in detail, but he confirmed that he had to bow out due to illness. I met him and interviewed him a few years ago, in Helsinki. While he talked about taking over from Williams on Potter 4, we didn't speak about STEPMOM in the interview itself. That was something that came up later in the evening, during social mingling.
https://www.filmscoremonthly.com/board/ ... &archive=0
Rozumiem, że Stepmom, podobnie jak Stanley & Iris czy The Accidental Tourist, to niekoniecznie musi być Williamsowy top - takie minimalistyczne, oszczędne score'y mają swoją specyfikę - ale jednak (call me a fanboy) mam trochę inną definicję "kup" niż Adam.
Well, not in detail, but he confirmed that he had to bow out due to illness. I met him and interviewed him a few years ago, in Helsinki. While he talked about taking over from Williams on Potter 4, we didn't speak about STEPMOM in the interview itself. That was something that came up later in the evening, during social mingling.
https://www.filmscoremonthly.com/board/ ... &archive=0
Rozumiem, że Stepmom, podobnie jak Stanley & Iris czy The Accidental Tourist, to niekoniecznie musi być Williamsowy top - takie minimalistyczne, oszczędne score'y mają swoją specyfikę - ale jednak (call me a fanboy) mam trochę inną definicję "kup" niż Adam.