REMAKI
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: REMAKI
Dla najmłodszego pokolenia, jest pase, bo one nie ma tradycji oglądania klasyki w 2D, skoro w tv 90% seriali animowanych to CGI a nawet serie klasycznie w 2D przerabia się na tanie 2D ( "D'Artagnan i Trzej Muszkieterowie" czy "Cudowna Podróż" ), w 2D utrzymuje się tylko Anime ( co ciekawe, Anime to nie gatunek, to po prostu animacja po japońsku, podobnie jak Manga to po prostu komiks ).
Co do "Króla Lwa" to ciężko by było zrobić to inaczej, podobnie jak i "Księgę Dżungli", choć tam są przynajmniej ludzie, więc jest łatwiej.
Co do "Króla Lwa" to ciężko by było zrobić to inaczej, podobnie jak i "Księgę Dżungli", choć tam są przynajmniej ludzie, więc jest łatwiej.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Nie jestem tego taki pewien, nie powiesz chyba że tylko emeryci oglądają anime. Skoro w nim można, to i w Disney-u mogliby przy odrobinie dobrej woli i sypnięcia groszem zrobić coś ciekawego, co spodobało by się w szerokim przedziale wiekowym.
Przy odrobinie szczęścia mogliby zapoczątkować nowy trend. Ale na to trzeba coś wydać, a ta firma nie lubi niepewnych inwestycji.
Przy odrobinie szczęścia mogliby zapoczątkować nowy trend. Ale na to trzeba coś wydać, a ta firma nie lubi niepewnych inwestycji.
- lis23
U Disneya jest ten problem, że w okolicy 2005 toku zwolnili ok. 10 tysięcy animatorów zajmujących się animacją klasyczną a z biegiem lat stracili takie gwiazdy, jak Glen Keane, Andreas Deja, Chris Sanders, Rob Minkroft, Roger Allers ( odszedł po tym, jak Jego "Królestwo Słońca" po nieudanych pokazach testowych przerobiono na "Nowe Szaty Króla" ) a ostatnimi czasy, Rich Moore. Mam nadzieję, że szansą dla klasycznej animacji Disneya będzie Disney+ ale potrzebny byłby nowy nabór animatorów, teraz wszyscy w Disneyu i w Pixarze robią głównie CGI, choć rysować nadal potrafią, bo pre produkcja to nadal rysunki i szkice koncepcyjne. W Anime też przechodzi się na CGI i na rysowanie na tabletach graficznych, zamiast na papierze + w Anime zawsze denerwowały mnie te zatrzymane kadry, gdzie nie ma ruchu.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
I znowu płacz
Aquaman, Syrenka, Avatar, 23 zapowiada się na jakiś festiwal CGI oceanu 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Black Panther 2 też ma jakieś podwodne królestwo. Tylko jedyna taka różnica, że Avatar 2 jako jedyny sprawił, że naprawdę poczułem się jak pod wodą.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
I nie zapominajmy o Meg 2Wawrzyniec pisze: ↑sob wrz 10, 2022 12:36 pmBlack Panther 2 też ma jakieś podwodne królestwo. Tylko jedyna taka różnica, że Avatar 2 jako jedyny sprawił, że naprawdę poczułem się jak pod wodą.

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
E tam, czarny Pinhead to było by dopiero coś 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Odnośnie remake syrenku. Ale ostrzegam, że poniższy materiał wielu może uznać za obraźliwy, rasistowski i nawołujący do nienawiści i bardzo się wstydzę, że mimo wszystko oplułem ekran kiedy to ujrzałem. też trochę na czasie to jest.
Spoiler:
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- lis23
"Mała Syrenka" Disneya jest remakiem, adaptacją już istniejącej adaptacji z 1989 roku, która już sama w sobie znacznie różniła się od oryginału literackiego, wiec to nie jest nowa adaptacja Andersena, tylko nowa wersja Disneya, do której prawa ma Disney.
Syrenka, Elf, Krasnolud, smok, itp. to stworzenia baśniowe a więc ich kolor skóry nie ma tu żadnego znaczenia, nie posiadają one swoich realnych odpowiedników i wszystko zależy od wyobraźni twórcy.
Przynajmniej ja tak to widzę.
Syrenka, Elf, Krasnolud, smok, itp. to stworzenia baśniowe a więc ich kolor skóry nie ma tu żadnego znaczenia, nie posiadają one swoich realnych odpowiedników i wszystko zależy od wyobraźni twórcy.
Przynajmniej ja tak to widzę.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
youtu.be/if4AL4fXrT8
Szkoda, że tylko dwa filmy, mamy przecież aż trzy potężne powieści, które nigdy nie zostały należycie zekranizowane.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John