youtu.be/8f8THtustrk
Nie robi ci roznicy, Dolby TrueHD i DTS-HD bedzie miec praktycznie taka sama jakosc. Dolby TrueHD widzisz tylko dlatego, ze nie masz dekodowania Dolby Atmos, a wlasnie Dolby TrueHD jest zrodlem dla Dolby Atmos. Bez dedykowanego dekodera kazdy Dolby Atmos na plytach bluray wyswietli sie wlasnie jako TrueHD. I dolby i DTS w tym wydaniu jest bestratny wiec ma dokladnie ta sama informacje.
Wersja z 2000 (Decca) to rozszerzony score z filmu (25th Anniversary Edition). Zupelnie inna sesja nagraniowa niż to, co trafiło na album MCA, gorzej się tego słucha, nie tylko w mojej opini. W okolicach premiery filmu Williams zaaranżował, ulożył i nagrał tę muzykę na potrzeby albumu na nowo. W 2000 r. Varese wydało też complete score (Royal Scottish National Orchestra pod batutą Joela McNeely'a) Dobry, a wspołczesna jakość nagrania dużo robi. Po latach Intrada wydała complete score + album, ale obecnie jest to niedostępne, ma wrócić w lekko zmienionej formie, ale nie wiadomo, kiedy.lis23 pisze: ↑ndz lut 06, 2022 08:43 amMam pytanie o "Szczęki", jakie jest oryginalne wydanie tego soundtracku? Chodzi mi o tracklistę.
Ja mam wersję z 2000 roku, 20 utworów ale ponoć jest to zupełnie co innego niż na pierwotnym albumie, do tego w podobnym czasie miał też wyjść album zawierający całą muzykę z filmu + na składance Spielberga jest inna, koncertowa wersja "Out of Sea".
Nie wiedziałem, że Ludi aż tak dobrze graKaonashi pisze: ↑ndz lut 06, 2022 21:57 pm90 tematów Johna na 90. urodziny w 8 minut.
youtu.be/K0j8I0bOCig