Wyczekiwane score'y

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

Re: Wyczekiwane score'y

#3931 Post autor: lis23 » śr sty 05, 2022 13:11 pm

U mnie pokrywa się osiem filmów z oczekiwaniami ;) A z 2021 chyba 10 tki nie zbiorę ...
Ciekawe, ile z tego wyjdzie na CD? ;)
The Fabelmans to ten biograficzny film Spielberga?
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3932 Post autor: Wawrzyniec » śr sty 05, 2022 13:19 pm

Nie uwłaczając, ale nie wiem, czy nie byłoby dobrze się poddać hibernacji, gdyż tak sobie się ten rok filmowo i muzycznie zapowiada. I czy nie lepiej obudzić się w 2023 kiedy będzie Hans z drugą Diuną, a Ludwig z Oppenheimerem Nolana.

Znaczy tak:
Mystery pisze:
śr sty 05, 2022 13:04 pm
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore - James Newton Howard - 15.04
Babylon - Justin Hurwitz - 25.12
Tych jestem bardzo ciekaw, chociaż jak sobie poradzi Franglen z Avatarem i czy nie będzie odgrzewany kotlet, tu są moje obawy. Howard Hurwitz jak najbardziej czekam!

Top Gun 2 to z tego co ja słyszę to przy tym scorze chyba każdy pracuje poza przypisanymi do niego Hansem i Faltermayerem. :P

A poza tym to jakoś nie widzę, aby coś Steven Price miał komponować. Ale też np. też coś ciszej się wokół Junkiego zrobiło.

@Mystery na "Flashpoint" Wallfischa czekasz, czy raczej się boisz?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3933 Post autor: lis23 » śr sty 05, 2022 13:27 pm

Ja jestem zadowolony, będzie dużo Giacchino, będzie Howard, Doyle i Hurwitz a może i Williams?
Mnie mierzi co innego, pewnie 80% nowości będzie tylko cyfrowo ...

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#3934 Post autor: Mystery » śr sty 05, 2022 14:17 pm

@Mystery na "Flashpoint" Wallfischa czekasz, czy raczej się boisz?
Na żaden projekt chłopaków od Hansa w tym roku nie czekam, wole się pozytywnie zaskoczyć jak któryś wypali :wink: Shazam poza tytułowym otwierającym trackiem to straszny średniaczek, także na Flasha się zbytnio nie nastrajam, podobnie jak na sam film -jakoś ciężko mi się patrzy na Ezrę w tej roli. Uncharted Djawadiego również, ani ziębi, ani grzeje. Podobnie Sonic the Hedgehog 2 Junkiego, pierwsza część była nawet sympatyczna, ale żeby od razu czekać na sequel? Nie wypatruje również "Mission: Impossible 7", poprzednia część była słabawa, a inny Balfe czyli Ambulance to pewnie będzie sieczka. Niby jest jeszcze Aquaman and the Lost Kingdom, gdzie pierwsza część była udana, ale jakoś nie wierzę w jego grudniową premierę i walkę z Avatarem 2. W sumie jedyny projekt RCP, którego nawet byłbym ciekaw to DC League of Super-Pets od Jablo, tu może być nawet niezła przygoda, w Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles od Jackmana w sumie też, ale na Top 10 to za mało :wink:
A poza tym to jakoś nie widzę, aby coś Steven Price miał komponować. Ale też np. też coś ciszej się wokół Junkiego zrobiło.
Price ma komedie sci-fi Distant, a Junkie poza Sonic robi niby 355, który ma premierę w ten weekend :)

A co do Avatara 2, to tegoroczny Curse of Turandot, tchną we mnie nieco więcej optymizmu :wink:

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3935 Post autor: lis23 » śr sty 05, 2022 14:20 pm

Na "Flasha" czekam głównie z powodu powrotu Michaela Keatona do roli Bantama: już się mówi, że ma być teraz głównym Batmanem w DCEU i ma się pojawić w "Batgirl". Gdyby muzykę pisał Elfman to by było fajnie ;)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#3936 Post autor: Mystery » śr sty 05, 2022 14:27 pm

Jakby Elfman robił Flasha i to z Batmanem na pokładzie, to wtedy bym na pewno czekał :)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3937 Post autor: lis23 » śr sty 05, 2022 22:18 pm

Tak się zastanawiam:

Death on the Nile - Patrick Doyle - 11.02 - Powinno być CD, z Expresu było

The Batman - Michael Giacchino - 04.03 - Tutaj też, Batmany zawsze wydawali

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore - James Newton Howard - 15.04 - Z poprzednich części było, więc i tu powinno być

Doctor Strange in the Multiverse of Madness - Danny Elfman - 06.05 - Tutaj raczej nie, choc może mnie zaskoczą

Jurassic World: Dominion - Michael Giacchino - 10.06 - Będzie ale, niestety nie w Pl

Thor: Love and Thunder - Michael Giacchino 08.07 - Poprzedni Thor chyba miał CD, więc może?

Black Panther: Wakanda Forever - Ludwig Göransson 11.11 - Chyba nie ma szans

Babylon - Justin Hurwitz - 25.12 - Hurwitza wydawali, więc powinno być

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3938 Post autor: Wawrzyniec » czw sty 06, 2022 11:55 am

Zaraz, zaraz a Nicholas Britell nie robi nic ciekawego w tym roku? Na jego prace zawsze warto czekać.

A co w ogóle robi Disney i Pixar? OK jest "To Nie Expanda" Ludwiga, ale nic więcej nie kojarzę.
W ogóle Ludwig to Hit&Miss, a więc ta cała WAKANDA FOREVER może się albo udać, albo będzie takim zawodem jak Creed 2.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#3939 Post autor: Mystery » czw sty 06, 2022 12:39 pm

Zaraz, zaraz a Nicholas Britell nie robi nic ciekawego w tym roku? Na jego prace zawsze warto czekać.

A co w ogóle robi Disney i Pixar? OK jest "To Nie Expanda" Ludwiga, ale nic więcej nie kojarzę.
W ogóle Ludwig to Hit&Miss, a więc ta cała WAKANDA FOREVER może się albo udać, albo będzie takim zawodem jak Creed 2.
Jeszcze wyjdzie, że Panterę 2 będzie robił ten Joseph Shirley :wink: Pixar poza Pandą ma jeszcze Lightyear czyli film o oryginalnym Buzzie Astralu, ale kompozytora jeszcze nie zdradzono, może R. albo T. Newman, albo nowe nazwisko, co ostatnio w Pixarze jest modne. A Disney szykuje animację Strange World od reżysera Raya i ostatni smok i Big Hero 6, więc może znów JNH albo powrót do Jackmana który robił mu również Puchatka. Niedawno pokazano pierwszy kadr i widać, że będzie inspirująco.
Spoiler:
A Britell będzie miał jedną fajną rzecz w tym roku na którą czekam, serial HBO o Lakersach "Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty", który po zapowiedzi zapowiada się bajecznie.

youtu.be/TYOlUZrHRT8

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3940 Post autor: Wawrzyniec » czw sty 06, 2022 14:23 pm

Oby były jakieś miłe niespodzianki, gdyż na razie to tak sobie mi się ten rok zapowiada.

A z Hansa rzeczy to jest chyba jeszcze ten soundtrack do tego dramatu bokserskiego "The Survivor Barry'ego Levinsona. Chociaż nie wiem, czy to bardziej na 2021 rok się liczy.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3941 Post autor: lis23 » czw sty 06, 2022 20:04 pm

Dopiero we wrześniu będzie D23 i może tam zapowiedzą te sequele "Zootopii"?
Do Buzza nie będzie robił muzyki Randy Newman? W końcu to On jest od początku związany z marka "Toy Story", choć z drugiej strony to spin off.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3942 Post autor: lis23 » pt sty 28, 2022 13:53 pm

11 lutego wychodzi "Śmierć na Nilu" wiadomo już coś o płytowym wydaniu soundtracku? Czy w ogóle będzie?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#3943 Post autor: Adam » pt sty 28, 2022 14:10 pm

Nie ma infa. To tylko Dojl...
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#3944 Post autor: Kaonashi » pt sty 28, 2022 14:18 pm

Ze wszystkich score'ów 2022, na ten czekam chyba najbardziej. Zresztą czekam na niego już od kilkudziesięciu miesięcy. :P
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3945 Post autor: lis23 » śr lut 02, 2022 11:47 am

Kto tu ma muzykę i piosenki?
Spoiler:

ODPOWIEDZ