Czego ostatnio słuchaliście?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#736 Post autor: Koper » pn maja 17, 2010 20:43 pm

Najlepszy bez dwóch zdań Autor Widmo. :P Ale New Moon też fajny. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#737 Post autor: Mystery » pn maja 17, 2010 20:47 pm

Najlepszy jest "Une Chance Sur Deux" :) Jak pierwszy raz słuchałem byłem w autentycznym szoku, myślałem, że to jakieś skromne romansidło będzie, a tu taka potężna partytura :shock:

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#738 Post autor: Marek Łach » pn maja 17, 2010 20:53 pm

Kolejny dowód wszechstronności Desplata. :) Ale ci którzy znają tylko Buttona i Coco Chanel będą ględzić, jaki to ten Francuz powtarzalny i w ogóle ;)

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#739 Post autor: Marek Łach » pn maja 17, 2010 21:11 pm

Akurat, nie dlatego że ja zarekomendowałem tylko pewnie dlatego że Mystery mnie poparł :P

bladerunner

#740 Post autor: bladerunner » pn maja 17, 2010 21:12 pm

tylko pewnie dlatego że Mystery mnie poparł
a co to Myster to wyrocznia ?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#741 Post autor: Wawrzyniec » wt maja 18, 2010 02:41 am

Nie przepadam za Desplatem. Słuchałem Buttona i Coco Chanel. Powtarzalny ten Francuz i w ogóle :P :wink:

Dlatego też ja ostatnio słuchałem sobie parę nowości i parę klasyków z mojej kolekcji, które zawsze słucham :)

Hans Zimmer - The Last Samurai - bardzo lubię, ta muzyka potrafi mnie wyciszyć, no "Idyll's End"

Hans Zimmer - Kings Arthur - kiedyś nie przepadałem, teraz się w pełni przekonałem. Dobry score.

Hans Zimmer - Black Hawk Down - wiadomo :wink:

Hans Zimmer - The Da Vinci Code - też wiadomo, kawał dobrej muzyki.

Hans Zimmer - Angels and Demons - w przeciwieństwie do większości, bardzo lubię ten score, daje mi sporo przyjemności no i "160 BMP". :)

Hans Zimmer - The Lion King - tylko utwory instrumentalne. "King of Pride Rock" za kilka razy, bardzo dobry utwór, ogólnie dobra muzyka.

Steve Jablonsky - Transformers - znam wszystkie wady tej muzyki, ale i tak uwielbiam :)

Steve Jablonsky - Transformers: Revenge of the Fallena - patrz punkt wyżej, a nawet nie wiem czy nie wolę od "jedynki".

Steve Jablonsky - The Islands - kiedyś nie cierpiałem tej muzyki, a teraz mi się nawet podoba. Dobrze się słucha.

David Arnold & Various Artists - How To Lose Friends And Alienate People - normalnej muzyki filmowej tutaj mało i prezentuje się całkiem nieźle. Od taka składanka, miła, ale nie jakaś szczególna.

John Williams - Star Wars: Episode II Attack of the Clones - "Across the Stars" i "Love Pledge and Arena" i nie mam więcej pytań. Tego się słucha, ale w to nigdy nie wątpiłem.

John Williams - Memoirs of a Geisha - prędzej piekło zamarźnie niż mi się znudzi ta muzyka :P

John Williams - The Man Who Loved Cat Dancing - sympatyczny i ciekawy soundtrack. Miło mi się go słuchało.

John Williams - Munich - bardzo lubię i wysoko cenię ten nietuzinkowy i inteligentny score.

Harry Gregson-Williams - Kingdom Heaven - jedna z lepszych prac HGW. Płyta może trochę za długa, ale bardzo dobrze mi się słucha tej muzyki. Początek jest naprawdę świetny: "Burning the Past" "Crusaders" czy też "Ibellin" to takie małe perełki. Później jak już pisałem trochę gorzej, co nie zmienia faktu, że to dobry, wręcz bardzo dobry score.

Joe Hisaishi - Princess Mononoke - mój ulubiony soundtrack Hisaishiego. Wspaniała plyta :)

Joe Hisaishi - Spirited Away - też bardzo dobra płyta. Ulubione utwory "Dragon Boy" i "The Sixth Station". Ten ostatni kawałek to prawdziwe arcydzieło, które chyba każdego poruszy.

Joe Hisaishi - Howl's Moving Castle - tradycyjnie dobry Hisaishi, też bardzo dobrze mi się tej płyty słucha.

Bernard Herrmann - Twisted Nerve - ciekawa i specyficzna muzyka. Dobra rzecz.

Bernard Herrmann - The Day The Earth Stood Still - chciałem mieć klasyczny score do klasycznego filmu o kosmitach z lat 50tych. Taki właśnie otrzymałem. Też dobra rzecz, nawet bardzo :)

Bernard Herrmann - Journery to the Center of The Earth - witaj przygodo! Dobry klasyczny score przygodowy. Znowu dobra rzecz :)

I z tego co pamiętam to tyle w ostatnim czasie słuchałem, nie wspominając oczywiście o "Robin Hoodzie", ale od tego osobny temacik mamy :) [/b]
Ostatnio zmieniony wt maja 18, 2010 13:30 pm przez Wawrzyniec, łącznie zmieniany 1 raz.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#742 Post autor: Koper » wt maja 18, 2010 13:16 pm

Wawrzyniec pisze:Nie przepadam za Desplatem. Słuchałem Buttona i Coco Chanel. Powtarzalny ten Francuz i w ogóle :P :wink:
Powiedział miłośnik niepowtarzalnych brzmień RCP. :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#743 Post autor: Wawrzyniec » wt maja 18, 2010 13:34 pm

Ech, szkoda, że nie zrozumiałeś aluzji do słów Marka :roll:

bladerunner

#744 Post autor: bladerunner » wt maja 18, 2010 13:37 pm

Harry Gregson-Williams - Kingdom Heaven -
jedna z lepszych prac HGW. Płyta może trochę za długa, ale bardzo dobrze mi się słucha tej muzyki. Początek jest naprawdę świetny: "Burning the Past" "Crusaders" czy też "Ibellin" to takie małe perełki. Później jak już pisałem trochę gorzej, co nie zmienia faktu, że to dobry, wręcz bardzo dobry score.
Nie wyobrażam sobie, żeby ten score był choć o 5 minut krótszy :)

Właśnie Wawrzyńcu jednak 4 czy 5 jaka jest twoja ocena ?:)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#745 Post autor: Koper » wt maja 18, 2010 13:47 pm

Wawrzyniec pisze:Ech, szkoda, że nie zrozumiałeś aluzji do słów Marka :roll:
Też mi niezmiernie przykro z tego powodu. :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#746 Post autor: Wawrzyniec » wt maja 18, 2010 17:11 pm

Ech, mnie też jest niezmiernie przykro:
Marek Łach pisze:Kolejny dowód wszechstronności Desplata. :) Ale ci którzy znają tylko Buttona i Coco Chanel będą ględzić, jaki to ten Francuz powtarzalny i w ogóle ;)
Wawrzyniec pisze:Nie przepadam za Desplatem. Słuchałem Buttona i Coco Chanel. Powtarzalny ten Francuz i w ogóle :P :wink:

bladerunner

#747 Post autor: bladerunner » wt maja 18, 2010 19:37 pm

Unbreakable - James Newton Howard
Jak na taki Underscore to wyjątkowo udany score :)

Harry Gregson- Williams -Shrek Forever After

Miazga po prostu!

Już się z tymi szynami nie będę dziś wygłupiał

Ode mnie czwóreczka :)

Przede wszystkim za świetne zakończenie a oprócz tego utwory

''Din Din!''

''Shrek Signs The Deal''

''Ogre Resistance''

''Rumpels Announcement ''CUDO :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#748 Post autor: Adam » śr maja 19, 2010 09:02 am

kiepskie :cry: jedynka najlepsza wciąż.. a o poziom filmu to już w ogóle isęboję..
#FUCKVINYL

bladerunner

#749 Post autor: bladerunner » śr maja 19, 2010 09:27 am

kiepskie Crying or Very sad jedynka najlepsza wciąż.. a o poziom filmu to już w ogóle isęboję..
No jedynka to jedynka, ale to bardzo przyjemna praca, jestem zdumiony

A co do filmu trailer wydawał się megafajowy :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#750 Post autor: Wawrzyniec » śr maja 19, 2010 12:45 pm

bladerunner20 pisze:A co do filmu trailer wydawał się megafajowy :D
Wydawał się. Dla mnie Shrek się już dawno przejadł. I mam nadzieję, że to naprawdę będzie ostatnia część. Dobra, ale my tu nie o Shreku, tylko o tym co ostatnio słuchaliśmy sobie rozmawiajmy :)

ODPOWIEDZ