Jak rzyć, panie premierze?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Jak rzyć, panie premierze?
Podobnie jak nie zwrócił uwagi na obuwie, gdyż Adidas nie jest chyba zbyt polską marką, a raczej... niemiecką.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No a po spaleniu flagi pewnie wsiadł do swego Golfa i podjechał do Lidla. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
PIS przyjął "lex TVN", za głosował min. Kukiz i "urlopowany" Mejza. Teraz prawdopodobnie Duda odeśle ustawę do TK a tam stwierdzą, że wszystko jest ok 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Żołnierz, Borowiec, TVN, działo się wczoraj...
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Z tego państwa to już ludzie na Białoruś uciekają? Chyba, że to jakiś fanboy Seagala... 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
#Murem za polskim mundurem 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Taka inflacja, że nawet Paolo Sousa spierdala do Brazylii 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
polski remake "Eyes Wide Shut" robią?

Przecież to Elton John.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- lis23
PIS się tłumaczy, że nie wie, co to Pegasus ( pewnie nie grali na podróbie konsoli Nintendo
) a za podwyżki cen prądu, gazu, inflację, itp. oskarżają Tuska i UE 
Jak to jest z tym "Polskim Ładem"? Niby jest 30 tyś. odpisu od podatku ale ja na minimalnej zarabiam 36 tyś. brutto rocznie od stycznia 2022, wiec zapomnieli o podwyżce płacy minimalnej? Niby emerytury też mają być bez podatku a renty, w tym socjalna? Na necie nic nie pisze, chyba trzeba uderzyć do ZUSu. Wiadomo tylko, że w ramach waloryzacji podniosą mi rentę o jakieś 20 zł netto
Wszyscy mówią o inflacji ale zapominają o skutkach podnoszenia stup procentowych, bank ostrzegł mnie, że mogą mi podnieść miesięczną ratę kredytu o 100% do prawie trzech tysięcy miesięcznie a w sumie mam trochę ponad trzy tyś. miesięcznie, Oni ( Rząd i RPP ) myślą, że ludzie w końcu nie wyjdą na ulice?

Jak to jest z tym "Polskim Ładem"? Niby jest 30 tyś. odpisu od podatku ale ja na minimalnej zarabiam 36 tyś. brutto rocznie od stycznia 2022, wiec zapomnieli o podwyżce płacy minimalnej? Niby emerytury też mają być bez podatku a renty, w tym socjalna? Na necie nic nie pisze, chyba trzeba uderzyć do ZUSu. Wiadomo tylko, że w ramach waloryzacji podniosą mi rentę o jakieś 20 zł netto

Ostatnio zmieniony wt sty 04, 2022 11:44 am przez lis23, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Płacz i lament, bo chcieli prostą jak konstrukcję cepa muzyczkę do posłuchania w samochodzie, a dostali cholernie złożony twór.
- lis23
Już wiadomo, że w 2022 roku nie będzie czternastej emerytury, PIS się tłumaczy, że to miało być jednorazowo ale Kaczyński mówił co innego - Kaczyński wielokrotnie mówił co innego, min. o tym, że w 20023 roku minimalna płaca wyniesie 4 000 zł brutto 
Tymczasem piekarnie twierdzą, że dostali takie podwyżki za prąd i gaz, że albo zbankrutują, albo podniosą cenę chleba na 12 zł, inflacja ma zabrać jedną roczną wypłatę i już w grudniu wyniosła tyle, ile według Glapińskiego miała wynieść w czerwcu 2022. Na dodatek "Polski Ład" nie wypalił, bo nauczyciele, pielęgniarki, emeryci dostali niższe wypłaty i emerytury niż w grudniu.

Tymczasem piekarnie twierdzą, że dostali takie podwyżki za prąd i gaz, że albo zbankrutują, albo podniosą cenę chleba na 12 zł, inflacja ma zabrać jedną roczną wypłatę i już w grudniu wyniosła tyle, ile według Glapińskiego miała wynieść w czerwcu 2022. Na dodatek "Polski Ład" nie wypalił, bo nauczyciele, pielęgniarki, emeryci dostali niższe wypłaty i emerytury niż w grudniu.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Do płacy minimalnej 4000 niewiele brakuje, skoro jest tak wysoka inflacja. Wyżej od nas w UE ma Litwa 10% i Estonia 12%.
Nie pozostaje nic innego jak wyjechać do Japonii, która przez wiele lat zmagała się z deflacją i dopiero teraz od kilku miesięcy ma z powrotem inflację na poziomie 0,6%.
Inflację najgorzej widać w Empiku. Wiele lat temu wyciągałem z kosza na wyprzedaży za symboliczną dyszkę CD "Kochankowie Roku Tygrysa" Henri Seroki i Grzegorza Daronia. Teraz sprzedają za 172,49 zł. Daje nam to wzrost inflacji o 1724%! I jak tu żyć?
Nie pozostaje nic innego jak wyjechać do Japonii, która przez wiele lat zmagała się z deflacją i dopiero teraz od kilku miesięcy ma z powrotem inflację na poziomie 0,6%.
Inflację najgorzej widać w Empiku. Wiele lat temu wyciągałem z kosza na wyprzedaży za symboliczną dyszkę CD "Kochankowie Roku Tygrysa" Henri Seroki i Grzegorza Daronia. Teraz sprzedają za 172,49 zł. Daje nam to wzrost inflacji o 1724%! I jak tu żyć?