Alexandre Desplat
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Re: Alexandre Desplat
Myślałem że jakaś informacja o nowym dramacie kostiumowym, a tu takie rozczarowanie.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
No nie. Jest różnica między słowiańsko jazzującą muzyką a francuskim barokiem...
Lol, przecież ten kawałek jedzie na muzyce barokowej. Ok, jest w tym pewna "budapesztowa" zabawa melodiami i orkiestracjami, ale koncept jest inny.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
ja tam na epokach się nie znam, w archeologii nie robię.
brzmi "budapesztowo" i tyle.
brzmi "budapesztowo" i tyle.
#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Nie, zupełnie nie brzmi.
Powiedzieć, że ten barokowy kawałek brzmi jak Budapeszt, to jak powiedzieć, że Lady Pank brzmi jak Chubby Checker.
Powiedzieć, że ten barokowy kawałek brzmi jak Budapeszt, to jak powiedzieć, że Lady Pank brzmi jak Chubby Checker.
To tylko taki ogólnik. Sama muzyka w tym pierwszym utworze czerpie z czegoś zupełnie innego niż Budapeszt. Natomiast zobaczymy co z resztą score'u. 

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Jutro zwiastun "Nightmare Alley" Del Toro, a już dziś kilka pierwszych zdjęć, premiera 17 grudnia.
https://www.indiewire.com/2021/09/night ... 234664801/
Z innej beczki, reżyser Eiffel, który robi Desplat, zajmie się reżyserią obrazu o Trzech Muszkieterach, mają być to dwa filmy, które mają być największą i najdroższą francuską/europejską superprodukcją, w rolach głównych Eva Green i Vincent Cassel i można chyba już teraz obstawiać kto zajmie się muzyką
https://www.indiewire.com/2021/09/night ... 234664801/
Z innej beczki, reżyser Eiffel, który robi Desplat, zajmie się reżyserią obrazu o Trzech Muszkieterach, mają być to dwa filmy, które mają być największą i najdroższą francuską/europejską superprodukcją, w rolach głównych Eva Green i Vincent Cassel i można chyba już teraz obstawiać kto zajmie się muzyką

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Eva Green, cool.
... Znaczy fajniej, że robi to Desplat i chyba gorsze od Muszkieterów Paul WS Andersona i Haslingera być nie może.
A co do innego Andersona, to ja gdzieś slyszz, że Desplat podobno miał się inspirować dadaizmem i taka ma być ta muzyka. Dadasplat zatem.

A co do innego Andersona, to ja gdzieś slyszz, że Desplat podobno miał się inspirować dadaizmem i taka ma być ta muzyka. Dadasplat zatem.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Lorne BalfeMystery pisze: ↑śr wrz 15, 2021 10:52 amZ innej beczki, reżyser Eiffel, który robi Desplat, zajmie się reżyserią obrazu o Trzech Muszkieterach, mają być to dwa filmy, które mają być największą i najdroższą francuską/europejską superprodukcją, w rolach głównych Eva Green i Vincent Cassel i można chyba już teraz obstawiać kto zajmie się muzyką![]()

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
wbiłem w google ten cały „francuski barok” i wyskoczyło mi coś zupełnie innego niż się spodziewałem
z innej beczki, Lis pisze w jednym z offtopowych wątków, o wojnie na wschodzie, wojnie na zachodzie, być może kolejnym potopie z północy,
od siebie dodam, wojnę z pogodą, wojnę z kaszlem i wojnę z wiatrakami oczywiście
nic to, gdzieś na tej planecie jest jakiś Wes Anderson, który na przekór wszystkiemu, odkąd pamiętam, robi cały czas ten sam film... i jest to jakoś pokrzepiające

z innej beczki, Lis pisze w jednym z offtopowych wątków, o wojnie na wschodzie, wojnie na zachodzie, być może kolejnym potopie z północy,
od siebie dodam, wojnę z pogodą, wojnę z kaszlem i wojnę z wiatrakami oczywiście

nic to, gdzieś na tej planecie jest jakiś Wes Anderson, który na przekór wszystkiemu, odkąd pamiętam, robi cały czas ten sam film... i jest to jakoś pokrzepiające

Muszkieter jest tylko jeden
youtu.be/c6Ymp4E1uBQ
youtu.be/2za-8L5uhSo
Olek znów poplumka na jakiejś bałałajce lub harpszihordzie i tyle. Dworsko zrobi, jak Ennio w Vatelu, przecież to logiczne. Chłop co akcje próbuje pisać do blockbustera, to go rejectują.
Nie każdy musi być dobry na każdym polu. Oluś ma inny styl i robi filmy pod Oscary i fajnie. Za to go cenie.

youtu.be/c6Ymp4E1uBQ
youtu.be/2za-8L5uhSo
Olek znów poplumka na jakiejś bałałajce lub harpszihordzie i tyle. Dworsko zrobi, jak Ennio w Vatelu, przecież to logiczne. Chłop co akcje próbuje pisać do blockbustera, to go rejectują.
Nie każdy musi być dobry na każdym polu. Oluś ma inny styl i robi filmy pod Oscary i fajnie. Za to go cenie.
#FUCKVINYL
Muszkieterowie to nie Star Wars i nie Marvel, a do poprzedniej superprodukcji z Francji pisał dobrą akcję, także jestem tu spokojny, o ile będzie to w ogóle robił 

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Ewa Green jako Milady czy Anna Austriaczka?
Dobry film o Muszkieterach jest zawsze w cenie ale to ma być ekranizacja "Trzech Muszkieterów" czy jakaś wariacja na temat całego cyklu powieści?
Dobry film o Muszkieterach jest zawsze w cenie ale to ma być ekranizacja "Trzech Muszkieterów" czy jakaś wariacja na temat całego cyklu powieści?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John