Jeżeli na Amazon.pl pisze, że przedmiot sprzedaje Newtownvideo_EU to dopłaty nie powinno być?
Jak proponujecie to podzielić i na ile paczek, żeby było najtaniej?Pawel P. pisze: ↑śr sie 04, 2021 13:40 pmPodziel to sobie na kilka zamówień, bo w Intradzie za wysyłkę od 2 do 7 płyt (plyty 2CD liczone są jak jedno CD, być moze tak liczone sa też 3CD) zapłacisz 26 dolarów, a za 12-15 płyt - już 60. I będzie faktycznie bezpieczniej. Co do opłaty, jesli by Ci to Urząd Celnny sprawdził, to zapłacisz 23% podatku VAT (tysiąc razy bylo to już tu pisane), 3% cła (jeśli zamowienie z wysyłką przekroczy 150 dolarów) plys jakąs drobną opłatę manipulacyjną. Ale nie sądzę, bo przesyłki z Intrady wysyłane po 1 lipca dochodzą bez takich "udogodnień", poza kilkunastoma złotymi.
Mialem podobna sytuacje jak kupowałem plyte z Japonii. Tez mi doliczyli vat i myslalem ze to wszystko. Niestety w Polsce zaplacilem przy odbiorze dodatkowe 22 złote. Jak mi listonosz powiedział, ze vatAdam pisze: ↑sob sie 07, 2021 21:29 pmKupiłem właśnie na Ebayu płytę z Chin za równowartość ~6 funtów UK + wysyłka z Chin 4 funty. Ebay doliczył mi z automatu pozycję "VAT * - VAT collected by eBay on this transaction based on applicable laws." w cenie 2 funtów UK. Żaden piniondz, dalej się opłaca przy tym tytule, ale nie wiedziałem, że już mają ustawione na ściąganie z automatu