Prime Video

No niestety ale to jest bardziej niż prawdopodobne że NTTD będzie finansową klapą. Po prostu koronawirusowy rynek na to nie pozwala na razie. I choć uwielbiam chodzić do kina to streaming też lubię i go szanuję. Bo to on uratował nas wszystkich podczas pandemii. Gdyby nie on nie byłoby czego oglądać. No chyba że same powtórki. Dlatego śmiać mi się chce jak jacyś ludzie obwiniali Disneya za spadek widzów przez puszczenie Czarnej Wdowy na D+. Pomijając kontrowersję i pozew SJ to według mnie to była dobra decyzja. Wystarczy spojrzeć na 60% spadek widowni już w drugim tygodniu. I te 60% tyczy się wszystkich filmów. Też tych bez premiery na streamingu. Tak więc ci co chcą idą od razu. Reszta albo chwilkę poczeka i pójdzie za tydzień, albo obejrzy później w domu. Możliwe że streaming nas trochę rozleniwił, ale myślę, że na razie za wcześnie by tak mocno tą myśl promować. Musiałby się covid skończyć by dopiero wtedy można było cokolwiek mówić. Nie wspominając już o tym jak niektóre filmy są długo wyświetlane na ekranach. Wcześniej było to 75 dni. Teraz wszystkie duże wytwórnie to skróciły do 45. Mniej czasu na zarobienie, ale szybciej trafi na streaming...Mystery pisze: ↑śr sie 04, 2021 09:37 amA to ile jest w stanie zarobić w pandemii bez streamingu duży blockbuster popularnej serii pokazuje obecnie F9 i jego 642 mln, a jesienią już tak sprzyjających warunków nie będzie i wynik rzedu 700 mln No Time, będzie porażką, której studio nie może odnieść, dlatego to ciągłe przekładanie nieuniknionego, bo czasy gdzie taki Joker czy Aquaman zarabia miliard prędko nie wrócą.
Dobra pamięć, ale krótka
Chicago widziałem w kinie studyjnym przed pierwszym lockdownem, Mank i Bottom były tylko do Netflixa więc łaski nie zrobili bo i bez pandemii by tak było (i kiepskie filmy imho, żadnego nie dokończyłem), a Soul? Bajek nie oglądam.Arthur.Flowerkis pisze: ↑pt sie 06, 2021 10:19 amDobra pamięć, ale krótka![]()
Mank, Ma Rainey's black bottom, Trial of Chicago 7... Były nowe filmy oscarowe.
Z Disney'a było zaś Soul z "najlepszą muzyką wszechczasow, najlepszej brygady ever".