Alan Silvestri
Re: Alan Silvestri
Niestety jego sklep online wysyła tylko do niektórych stanów USA (ciekawe w sumie dlaczego nie na całe USA). Także jedyna szansa to mieć ziomka w którymś z dostępnych stanów i żeby kupił i wysłał od siebie do PL. Ale czy butelki by przeżyły taką podróż to inna sprawa.
#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tak sobie popatrzyłem i właściwie to Silvestri skoncentrowany jest wyłącznie na Kalifornię i rzeczywiście jakby ktoś chciał na Wschodnim Wybrzeżu napić się wina Silvestriego to może zapomnieć.
Czyli trzeba do L.A. pojechać, albo poprosić Abla Korzeniowskiego, aby na następny FMF trochę przywiózł.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Widzę że, z tym kolejnym Predatorem to jednak nie był internetowy żart, pod koniec sierpnia kończą zdjęcia główne
Jakie czasy, taki Arnold

Skull: A Predator Story
Ciekawe kto machnie „natywną” muzę i czy upchną tam jakoś materiał Alana
Jakie czasy, taki Arnold

Skull: A Predator Story

Ciekawe kto machnie „natywną” muzę i czy upchną tam jakoś materiał Alana

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale, że co niby robią? Myślałem że THE Predator całkowicie pogrzebał tę serię.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Predator vs PocahontasWawrzyniec pisze: ↑śr lip 28, 2021 17:16 pmAle, że co niby robią? Myślałem że THE Predator całkowicie pogrzebał tę serię.
Podobno pre produkcja (wg twórców) zaczęła się zanim poprzedni film wszedł do kin

Alkohol podczas transportu traci swoje właściwości smakowe. Aby móc zachować oryginalny smak butelki nie powinny być zbytnio poddawane wstrząsom i gwałtownie nie powinny "podskakiwać". Specjalistyczny transport na dużą odległość jest bardzo kosztowny. Nie wystarczy załadować na zwykłą ciężarówkę i niech jedzie przez nasłonecznione tereny. Ważne jest zachować odpowiednie położenie, temperaturę i wilgotność otoczenia.Wawrzyniec pisze: ↑wt maja 11, 2021 00:43 amTak sobie popatrzyłem i właściwie to Silvestri skoncentrowany jest wyłącznie na Kalifornię i rzeczywiście jakby ktoś chciał na Wschodnim Wybrzeżu napić się wina Silvestriego to może zapomnieć.Czyli trzeba do L.A. pojechać, albo poprosić Abla Korzeniowskiego, aby na następny FMF trochę przywiózł.
![]()
![]()
Dlatego zdarza się, że np. popularne piwo Guinness zdaniem wielu koneserów najlepiej smakuje w browarze w Dublinie niż w pubie w Warszawie.
Podobne mam odczucia z piwem czeskim. Piwo czeskie przywiezione w butelce nigdy nie będzie smakować mi tak dobrze jak te nalane do kufla w pubie w Pradze.
Silvestri dba na pewno o jakość swojego produktu i nie idzie w masówkę.
Życzę Wam, abyście kiedyś mogli polecieć do Kalifornii i napili się upragnionego trunku.
- MichalP
- Nominacja do odkrycia roku
A wezcie mnie tu nie zasmiecajcie wątku Alana jakimis wyrobami Predato podobnymi. Predator sie skonczyl na drugiej części i tyle w temacie
.
Ale jak juz tak offtopimy to narzekacie ze wam czeskie piwko w Warszawie nie smakuje. A ja wlasnie sobie wypiłem czeskie ciemne piwko w polskiej restauracji na jakim kanadyjskim zadupiu (jezioro jest bardzo fajne) a mieścina zwie się Penticton i po fakcie moj syn odkryl ze mu sie data waznosci skonczyla w Listopadzie 2020. I co ja mam teraz powiedziec - jak to smakuje w porownaniu do piwka pitego w Pradze
.

Ale jak juz tak offtopimy to narzekacie ze wam czeskie piwko w Warszawie nie smakuje. A ja wlasnie sobie wypiłem czeskie ciemne piwko w polskiej restauracji na jakim kanadyjskim zadupiu (jezioro jest bardzo fajne) a mieścina zwie się Penticton i po fakcie moj syn odkryl ze mu sie data waznosci skonczyla w Listopadzie 2020. I co ja mam teraz powiedziec - jak to smakuje w porownaniu do piwka pitego w Pradze

- Krzysiek
- Nominacja do odkrycia roku
Nie ważne co się pije. Ważne gdzie i z kim. A kiedy suszy i ma się pragnienie z gwinta jabol smakuje jak najlepsze wino francuskie. Faktem jednak jest, że czeskie piwo lepsze w smaku jest z kufla w jakiejś tamtejszej gospodzie niż u nas w piwiarni. To samo dotyczy piw niemieckich ale też i polskich. I nie mam na myśli ogólnie znanych, lecz te rzemieślnicze warzone na miejscu w restauracjach piwiarniach gdzieś we Wrocławiu czy Poznaniu (lub innych miastach) smakują wybornie. A jakież zacne są choćby piwka z Browaru EDI. Kiedy strudzony drogą wysiadasz z samochodu i możesz kupić zarówno butelkowe jak i naleją do wszelkiego innego naczynia jakie podstawisz... a za chwilę nad jeziorkiem w hamaku będziesz się delektował zimnym wybornym złocistym (lub innego koloru) płynem
To jest smak piwa 
Zapraszam na Festiwal Dobrego Piwa we Wrocławiu w dniach 3-5 września. Tak to wyglądało dwa lata temu:
https://pik.wroclaw.pl/wroclawski-festi ... rego-piwa/

Zapraszam na Festiwal Dobrego Piwa we Wrocławiu w dniach 3-5 września. Tak to wyglądało dwa lata temu:
https://pik.wroclaw.pl/wroclawski-festi ... rego-piwa/
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Kaonashi kiedyś wbijał na forum wykonanie The Thing z Teneryfy pod Benem Fosterem
Predator 2 z tego samego koncertu
youtu.be/To8Na28La9o
Predator 2 z tego samego koncertu
youtu.be/To8Na28La9o
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
O ile pamiętam, "Forrest Gump" dostał tylko soundtrack z piosenkami ale czy był tam główny temat Silvestriego?
Podobnie było chyba z "Cast Away", gdzie album był chyba składanką? Można coś w ogóle dostać gdzie są te utwory?
Podobnie było chyba z "Cast Away", gdzie album był chyba składanką? Można coś w ogóle dostać gdzie są te utwory?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
źle pamiętasz, score było wydane osobno, coś 40 minut
na albumie z piosenkami była suitka/montażyk z tematami
nie było podobnie, album z Cast Away, to składanka, tak, ale dlatego, że praktycznie całą muzę z tego filmu dało się upchnąć w jeden zgrabny numer, trzeba było czymś płytę wypełnić dodatkowo
ps.
wracając do PREDATORA

no... no

Była już tu mowa, że Sylwek z Zemeckisem robią kolejnego/nowego Pinokia?
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- lis23
To ile tych Pinokiów ma być?
Disney robi swojego, Del Toro swojego dla Netflixa i jeszcze ten.
Disney robi swojego, Del Toro swojego dla Netflixa i jeszcze ten.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

No Zemeckis robi Pinokio dla Disneya.
- lis23
O, nawet nie wiedziałem ...
Ten film idzie na Disney+ a Zemeckis to jednak reżyser bardziej do kina, ale to się teraz bardzo przeplata
Ten film idzie na Disney+ a Zemeckis to jednak reżyser bardziej do kina, ale to się teraz bardzo przeplata

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John