INTRADA - PLANY WYDAWNICZE
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: INTRADA - PLANY WYDAWNICZE
Potrafię odróżnić ale była chyba mowa, że "Casper" to się w ogóle nie sprzeda, podobnie "Always". W sumie w tym pierwszym przypadku to się dziwię, bo niewiele materiału dodano ale może jakość całości jest lepsza niż oryginału? "Always' nie znam, więc się nie wypowiem.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

nic się z tego nie sprzeda, bo oba wydania są zbędne. sprzedali pierwsze 300/500 sztuk i tyle. nie takie wydania leżą niesprzedane...
#FUCKVINYL
- lis23
Jak teraz wygląda sprawa z tymi kosztami wysyłki z USA i z UK?
Chciałbym kupić:
Z Intrady:
- LEGENDS OF THE FALL (2CD) - James Horner - 29.99
- THE LAND BEFORE TIME (EXPANDED) - James Horner - 21.99
- CHINATOWN (EXPANDED) - Jerry Goldsmith - 19.99
- The Mummy - Jerry Goldsmith - 29.99
- THE RIVER (EXPANDED) - John Williams - 21.99
- FAR AND AWAY (2CD) - John Williams - 29.99
- WAR OF THE WORLDS (2005 - 2CD) - John Williams - 29.99
- SCHINDLER'S LIST (25TH ANNIVERSARY EDITION - 2CD) - John Williams - 29.99
- BACK TO THE FUTURE - Alan Silvestri - 19.99
- WHO FRAMED ROGER RABBIT (3CD) - Alan Silvestri - 34.99
- THE MUMMY RETURNS (2CD) - Alan Silvestri - 29.99
- THE CALL OF THE WILD - John Powell - 19.99
Z Varese:
- Air Force One (2CD) - Jerry Goldsmith - 29.99
- Dracula (2CD) - John Williams - 29.99
- Babe - Nigel Westlake - 19.99
Jak sprawdzę koszt całości w Intradzie to podadzą mi już całość kosztów, z przewalutowaniem i z tym ewentualnym cłem? Jeśli nie, to ile tam doliczyć? Np. za koszyk na Amazon.uk o wartości 267 funtów wyszło mi ok. 1 870 zł.
Ciekawie wygląda sprawa z Verase: raz mi pokazuje, że tych płyt nie ma, raz, że są wersje digital a innym razem, że jest CD
Wychodzi na to, że Dracula jest wyprzedany w sklepie z UK.
Ktoś będzie zamawiał z USA żeby się załapać?
Chciałbym kupić:
Z Intrady:
- LEGENDS OF THE FALL (2CD) - James Horner - 29.99
- THE LAND BEFORE TIME (EXPANDED) - James Horner - 21.99
- CHINATOWN (EXPANDED) - Jerry Goldsmith - 19.99
- The Mummy - Jerry Goldsmith - 29.99
- THE RIVER (EXPANDED) - John Williams - 21.99
- FAR AND AWAY (2CD) - John Williams - 29.99
- WAR OF THE WORLDS (2005 - 2CD) - John Williams - 29.99
- SCHINDLER'S LIST (25TH ANNIVERSARY EDITION - 2CD) - John Williams - 29.99
- BACK TO THE FUTURE - Alan Silvestri - 19.99
- WHO FRAMED ROGER RABBIT (3CD) - Alan Silvestri - 34.99
- THE MUMMY RETURNS (2CD) - Alan Silvestri - 29.99
- THE CALL OF THE WILD - John Powell - 19.99
Z Varese:
- Air Force One (2CD) - Jerry Goldsmith - 29.99
- Dracula (2CD) - John Williams - 29.99
- Babe - Nigel Westlake - 19.99
Jak sprawdzę koszt całości w Intradzie to podadzą mi już całość kosztów, z przewalutowaniem i z tym ewentualnym cłem? Jeśli nie, to ile tam doliczyć? Np. za koszyk na Amazon.uk o wartości 267 funtów wyszło mi ok. 1 870 zł.
Ciekawie wygląda sprawa z Verase: raz mi pokazuje, że tych płyt nie ma, raz, że są wersje digital a innym razem, że jest CD

Wychodzi na to, że Dracula jest wyprzedany w sklepie z UK.
Ktoś będzie zamawiał z USA żeby się załapać?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

nie, nie podadzą. Paweł już Ci pisał 3 tyg temu
a) najpierw dolicz do tej sumy 3% z kwoty która wyszła (cło, bo przekraczasz 150 $)
b) potem do tego co wyjdzie dolicz kolejne 23% tej powiększonej kwoty (VAT) a potem 17 zł opłaty manipulacyjnej (podatek od 1 lipca)
no i oczywiście pamiętaj o kosztach wysyłki - albumy 2CD i więcej są liczone podwójnie, potrójnie itd. dopiero jak będziesz miał finalną cenę z przesyłką, wtedy doliczasz punkty a i b
generalnie - doliczyć +30 % do kwoty finalnej (z ceną przesyłki) i tyle. celnicy zatrzymają paczkę i przyjdzie ci pismo do dopłaty, albo listonoszowi przy odbiorze - to zależy.

a) najpierw dolicz do tej sumy 3% z kwoty która wyszła (cło, bo przekraczasz 150 $)
b) potem do tego co wyjdzie dolicz kolejne 23% tej powiększonej kwoty (VAT) a potem 17 zł opłaty manipulacyjnej (podatek od 1 lipca)
no i oczywiście pamiętaj o kosztach wysyłki - albumy 2CD i więcej są liczone podwójnie, potrójnie itd. dopiero jak będziesz miał finalną cenę z przesyłką, wtedy doliczasz punkty a i b
generalnie - doliczyć +30 % do kwoty finalnej (z ceną przesyłki) i tyle. celnicy zatrzymają paczkę i przyjdzie ci pismo do dopłaty, albo listonoszowi przy odbiorze - to zależy.
#FUCKVINYL
- lis23
Kurka, nie jestem dobry w takim liczeniu 
Intrada chyba nie liczy wydań 2CD podwójnie, tak robi tylko La La Land? Tak orientacyjnie, ile by mnie wyniosła ta Intrada i Verase, gdybym chciał sam kupować? Z Verase też musi być z USA bo tylko tam są te trzy płyty. Zaraz sobie zerknę na to, co pisał Paweł

Intrada chyba nie liczy wydań 2CD podwójnie, tak robi tylko La La Land? Tak orientacyjnie, ile by mnie wyniosła ta Intrada i Verase, gdybym chciał sam kupować? Z Verase też musi być z USA bo tylko tam są te trzy płyty. Zaraz sobie zerknę na to, co pisał Paweł

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

powiedziałem - wrzuć wszystko co chcesz do koszyka, wypełnij formularze, wybierz adres dostawy i przejdź do samego końca operacji przed potwierdzeniem - wtedy będziesz miał finalną kwote zamówienia wraz z wysyłką z podziałem na płyty - nie pamiętam jak amerykańskie sklepy liczą, bo już tam nie kupuję i nie będę.
potem pamiętaj o doliczeniu przewalutowania (o tym nie pisałem, bo to oczywiste) - czyli to co wyjdzie łącznie - np 237 $ - do każdego $ czy F dodaj ok 25 groszy, bo średnio tyle jest droższa waluta w stosunku do aktualnej wartości npb. (czyli 237 $, dolar jest powiedzmy po 3,80 - doliczasz 25 groszy, więc wychodzi 4,05. - i mnożysz to 4,05 razy 237 - na tym przykładzie). A potem do tej uzyskanej kwoty dolicz kolejne 30% całości i tyle. i to 30% zapłącisz przy odbiorze albo przed odbiorem gdy paczka trafi na cło i dostaniesz pisemko o stawienie się na poczcie.
potem pamiętaj o doliczeniu przewalutowania (o tym nie pisałem, bo to oczywiste) - czyli to co wyjdzie łącznie - np 237 $ - do każdego $ czy F dodaj ok 25 groszy, bo średnio tyle jest droższa waluta w stosunku do aktualnej wartości npb. (czyli 237 $, dolar jest powiedzmy po 3,80 - doliczasz 25 groszy, więc wychodzi 4,05. - i mnożysz to 4,05 razy 237 - na tym przykładzie). A potem do tej uzyskanej kwoty dolicz kolejne 30% całości i tyle. i to 30% zapłącisz przy odbiorze albo przed odbiorem gdy paczka trafi na cło i dostaniesz pisemko o stawienie się na poczcie.
#FUCKVINYL
- lis23
To może zrobić tak:
Intrada:
- 319 dolarów = 1 247,03 zł i doliczyć do tego jakieś 500 zł?
Varese:
- 80 dolarów = 313 zł i dodać jakieś 200 zł?
Nie wiem, czy dobrze myślę i prawidłowo liczę?
Intrada:
- 319 dolarów = 1 247,03 zł i doliczyć do tego jakieś 500 zł?
Varese:
- 80 dolarów = 313 zł i dodać jakieś 200 zł?
Nie wiem, czy dobrze myślę i prawidłowo liczę?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

319 $
$ dziś jest po 3,91 zł, a po przewalutowaniu to będzie około 4,16 zł.
319 x 4,16 = 1327 zł.
1327 * 0,3 = 398 zł.
1327 + 398 + 17 zł = 1742 zł
oczywiście wszystko i tak zależy od cenników, bo taka paczka będzie sporych rozmiarów, a dodatkowo jeśli Intrada nie poda prawdziwych wartości na paczce, to będziesz musiał się tłumaczyć urzędowi celnemu, albo ją odeślą do nadawcy. od 1 lipca jest większy rygor na paczki spoza Unii, a USA dawno musi podawać prawdziwe kwoty na paczkach, ale wiemy, że niektórzy dalej tego jeszcze w czerwcu nie robili. Jeśli w lipcu też tego nie będą robić, to paczki będą wracane, a przynajmniej tak powinno być.
W innym wątku masz od Ghostka info, że za jednego tylko Matrixa nowego, kazali mu dopłacać 57 zł (za jeden album!)
Ja bym stawiał na dopłaty 30-40% - im większe zamówienie, tym bardziej będzie paczka na widoku na UC.
319 x 4,16 = 1327 zł.
1327 * 0,3 = 398 zł.
oczywiście wszystko i tak zależy od cenników, bo taka paczka będzie sporych rozmiarów, a dodatkowo jeśli Intrada nie poda prawdziwych wartości na paczce, to będziesz musiał się tłumaczyć urzędowi celnemu, albo ją odeślą do nadawcy. od 1 lipca jest większy rygor na paczki spoza Unii, a USA dawno musi podawać prawdziwe kwoty na paczkach, ale wiemy, że niektórzy dalej tego jeszcze w czerwcu nie robili. Jeśli w lipcu też tego nie będą robić, to paczki będą wracane, a przynajmniej tak powinno być.
W innym wątku masz od Ghostka info, że za jednego tylko Matrixa nowego, kazali mu dopłacać 57 zł (za jeden album!)
Ja bym stawiał na dopłaty 30-40% - im większe zamówienie, tym bardziej będzie paczka na widoku na UC.
#FUCKVINYL
- lis23
Ghostka już pytałem, czy czegoś nie będzie zamawiał
Przez maila zapytałem jeszcze największego tutejszego fana Howarda, czy nie będzie czegoś kupował z USA
A Ty nie będziesz nic zamawiał w najbliższym czasie?

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

z USA to teraz sobie może zamówić co najwyżej Bezos, trzeba nie mieć na co wydawać hajsu, by coś kupować poza EU teraz...
ja zakupy porobiłem w maju i czerwcu - celowo nadrabiałem zaległości by zdążyć przed podatkiem - i nie mam już nic do kupienia.
ja zakupy porobiłem w maju i czerwcu - celowo nadrabiałem zaległości by zdążyć przed podatkiem - i nie mam już nic do kupienia.
#FUCKVINYL
- lis23
"Lionheart" Goldsmitha był tylko w sklepie Verase? Już jest sold out. 'Lista Schindlera" też mi wypadła i Intrady, na razie wyprzedana.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Krzysiek
- Nominacja do odkrycia roku
"Lionheart" był nie tylko dostępny w sklepie (sklepach - USA oraz GB) Varese... Można ten tytuł było nabyć w Intradzie, w Screen Archives czy też Chris'Soundtrack Corner, lub nawet w Music Box Records.... i chyba nadal na Ebayu

- MichalP
- Nominacja do odkrycia roku
Lisu to na jakies fortunie po bogatej pra babci siedzi czy cosAdam pisze: ↑wt lip 20, 2021 17:22 pm319 $
319 x 4,16 = 1327 zł.
1327 * 0,3 = 398 zł.

A ja sie glupi zastanawiam czy sobie 3 plyty zamowic z Varese, bo wiem ze mam duze szanse, ze mi to opodatkuja: 12%+$10-12 oplaty pocztowej. I dalej sie szczypie

- lis23
Obecnie nie ma ani na Intradzie ani Verase 
Przegapiłem to, niestety, trochę rzeczy które chciałem kupić już jest czasowo lub całkowicie niedostępne. Można w ogóle gdzieś dorwać box Elfmana z Batmana i Batman Returns, 4CD? To chyba był La La Land?

Przegapiłem to, niestety, trochę rzeczy które chciałem kupić już jest czasowo lub całkowicie niedostępne. Można w ogóle gdzieś dorwać box Elfmana z Batmana i Batman Returns, 4CD? To chyba był La La Land?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John