Gdzie i jak kupować?
- galljaronim
- John Powell
Re: Gdzie i jak kupować?
Wiem, że to może nie miejsce na ten news, ale w sumie chciałem zwrócić uwagę na fakt, że w Korei Północnej nie mają łatwo jeśli chodzi o rozpowszechnianie i nabywanie płyt CD z treściami z demokratycznych krajów.
https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... 8,79cfc278
https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... 8,79cfc278
Tylko że tam przynajmniej Kim przestrzega ich konstytucji.
Za takie coś jest czapa tam, koleś ryzykował i się doigrał. Nie ma co drążyć.
Bardziej przeraża fakt, że my jesteśmy pierwszym krajem w historii demokracji, gdzie konstytucyjny organ złożył zawiadomienie o przestępstwie popełnionym przez inny konstytucyjny organ, i wszyscy maja wyjebane, gdzie w normalnym kraju od razu cały rząd by się podał do dymisji.
Za takie coś jest czapa tam, koleś ryzykował i się doigrał. Nie ma co drążyć.
Bardziej przeraża fakt, że my jesteśmy pierwszym krajem w historii demokracji, gdzie konstytucyjny organ złożył zawiadomienie o przestępstwie popełnionym przez inny konstytucyjny organ, i wszyscy maja wyjebane, gdzie w normalnym kraju od razu cały rząd by się podał do dymisji.
#FUCKVINYL
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
czapa za dystrybucję k-popu?
mam mieszane uczuć w tym względzie
kupował ktoś kiedyś online na winylowa.pl ?
godne zaufania?
stacjonarnie wygląda mi to na jakąś hipsterkę
piwko, kawa, kup pan winyla
warszawka
w innych miastach też macie takie przybytki?
kupował ktoś kiedyś online na winylowa.pl ?
godne zaufania?
stacjonarnie wygląda mi to na jakąś hipsterkę
piwko, kawa, kup pan winyla
warszawka
w innych miastach też macie takie przybytki?
Czapa za dystrybucję czegokolwiek z Południa. To jest tam od zawsze - z tym że był wczesniej obóz pracy dożywotnio - ale ostatnio zmienili oficjalnie na karę śmierci. Jest to podane w artykule.kiedyśgrześ pisze: ↑śr cze 02, 2021 09:37 amczapa za dystrybucję k-popu?
Nie po to mają zasieki pod prądem 24/h od zawsze.. Koleś lubił życie na krawędzi, to się doigrał.
#FUCKVINYL
Teraz jak się kupuje na ebay z UK i pokazane jest
Wysyłka i obsługa GBP 12,81
Opłaty importowe (szacowane) GBP 12,85
to płaci się oba i finito, bez żadnych późniejszych niespodzianek?
Wysyłka i obsługa GBP 12,81
Opłaty importowe (szacowane) GBP 12,85
to płaci się oba i finito, bez żadnych późniejszych niespodzianek?
trudno powiedzieć, bo jak suma łączna przekroczy 40-50F to mogą się doczepić.
kwote podałeś mała, więc mozna zaryzykować.
kwote podałeś mała, więc mozna zaryzykować.
#FUCKVINYL
Kosztuje 40 funtów, z tymi opłatami już będzie 66, czyli z okazji 200 zł robi się prawie 350 i nie wiadomo co dalej...
to nasi celnicy raczej na bank to capną bo zobaczą sume nabita na paczkę.
#FUCKVINYL
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
mi się wydaje, że te dodatkowe opłaty importowe antycypują już nowe uproszczone deklaracje VAT (do 150 EUR chyba?) i to powinien być koniec
Adam wbijał gdzieś wcześniej link z parlamentu EU, można próbować zrozumieć
Adam wbijał gdzieś wcześniej link z parlamentu EU, można próbować zrozumieć
tamten link z Eu dotyczy nowej opłaty, która wejdzie od 1 lipca. Na razie jej jeszcze nie ma. dlatego ja nadrabiałem zakupy przez ostatnie 2 msc.
a my musimy pamiętać, że dalej celnik (z Zabrza szczególnie) złapie ci paczkę, jak zobaczy na paczce cyfrę +50 - czyli jak za starych lat. tu też się nic nie zmieni.
a my musimy pamiętać, że dalej celnik (z Zabrza szczególnie) złapie ci paczkę, jak zobaczy na paczce cyfrę +50 - czyli jak za starych lat. tu też się nic nie zmieni.
#FUCKVINYL
ebay ma drożej, no i Twoje to jest wciąż bez opłaty która wejdzie od 1 lipca 

#FUCKVINYL
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Jako przedsiębiorca VATu się nie boję

Pod tym względem modelowy jest francuski MusicBox, który przedsiębiorcom z UE w ogóle sprzedaje płyty taniej o VAT (ale nie mogą oni akurat takiej faktury nie wrzucić w koszty, bo złamią prawo). Nie wykluczam, że po 1 lipca już wszystkie zakupy płyt z Intrady, Lali czy Varese będę robił tam.
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Dopiero to zauważyłem.... Nie w temacie dyskusji, ale nie mogę nie skomentować... Co Ty Adam wypisujesz?!? Koleś lubił życie na krawędzi? Żyłeś kiedyś w jakimś reżimie? W PRL-u reżim był dużo słabszy niż w Korei Północnej, nieporównywalnie, ludzie też przemycali różne rzeczy i groziły im za to większe lub mniejsze kary. Ale dzięki temu zyskaliśmy jako społeczeństwo. Myślisz, że Polacy lubili wtedy życie na krawędzi?
Korea Północna to chyba najbardziej totalitarne państwo na świecie. Chciałbyś, by wszyscy, 100 procent społeczeństwa, byli tam zindoktrynowani? W jaki sposób ma się ich sytuacja odwrócić? Tacy przemytnicy zachodnich czy południowokoreańskich treści to jedyna możliwość dla tych ludzi, by zobaczyli, że można żyć inaczej. Myślisz, że nie chcieliby siedzieć sobie teraz w Internecie, pisać na forach co ślina na język przyniesie i cieszyć się wolnością? Sorry, ale to bardzo niedojrzały komentarz...