Piosenka nie musi mieć sensu, także w warstwie tekstowej - weźmy wielki przebój Queen, "Bohemian Rapsody", pozostali członkowie zespołu do tej pory nie wiedzą, o czym to jest

Movie Music UK, ale nie wiem czy tam Hans jest. Prawda jest taka, że na grupach Hybrida,czy Hans Zimmer sind Friends teraz lepiej się nie wypowiadać, gdyż tam Hans jest aktywny.
A król Atlan ze swoim trójzębem se siedzi w bezproblemowo dostępnym miejscu i nie pilnuje go żaden potwór.No i żenujące błędy w fabule - księżniczka Atlantów mowi, ze zabili jej rodziców i przygarnęła ją królowa, a z „Aquamana” wiemy, że przecież ma ojca, a królowę zesłano do głębin.
Druga część albumu jest lepsza, tylko kto do niej dotrwaCo do albumu, to istna masakra - tyle mogę napisać. Dotrwałem do 8 kawałka i odpadłem. Kilka razy podchodziłem i dalej nic.
To na pewno, ale nie tylko on. Przede wszystkim zyskał Flash, który w poprzednim filmie był głupkowato irytujący, a i Cyborg był jakby mniej wkurzający. U Snydera nie przekonał mnie natomiast Batman, który miota się przez cały film i nie pasuje do tej bandy cudaków, jak i tych niestworzonych wydarzeń, a jego zaangażowanie w sprawę jest mało wiarygodne.Szczerze mówiąc, najwięcej w Snyder cut chyba zyskał Steppenwolf
Ale z tego co Junkie w jednym z miliona tekstów promocyjnych mówił to chyba on ten score całkowicie od początku napisał. Chociaż u niego też nie wiadomo, gdyż perkusja wciąż jest ta sama od czasów Man of Steel, tak samo jak ciągle ta sama liryka oparta o same smyczki, ten sam chór, który już był w innych filmach i te wyjące kobiety to bardzo podobne do wycia z 300 Rise of an Empire.