Gry / W co ostatnio graliście?
- Radek
- Spec od additional music
Re: Gry / W co ostatnio graliście?
Właśnie też sobie zaspoilowałem. Wtedy chyba wszędzie w necie latały, więc trudno było nie trafić
Mnie

Spoiler:
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Wydaje mi się, że większy płacz był o LGBT+ i o to, że to nie wypada, to nie jest gra dla "prawdziwych polaków", itp. 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Odnośnie gier to chyba niewiele tego będzie w 2021 roku ...
Hogwart Legacy został przełożony na 2022, Gotham Knight wczoraj też, God of War Ragnarok raczej nie wyjdzie w 2021, podobnie S.T.A.L.K.E.R.2 czy Dying Light 2 i Elder Ring. Pewniaki to tylko Returnal, Resident Evil VIII Village, Biomutant ( w końcu ), Ratchet and Clank Rift Apart, Kena Bridge of Spirits i Horizon II Forbiden West. Aha, jeszcze Halo Infinity + jakieś niespodzianki od Microsoftu lub od Sony, może jeszcze Nintendo wyskoczy z nową Zeldą.
Hogwart Legacy został przełożony na 2022, Gotham Knight wczoraj też, God of War Ragnarok raczej nie wyjdzie w 2021, podobnie S.T.A.L.K.E.R.2 czy Dying Light 2 i Elder Ring. Pewniaki to tylko Returnal, Resident Evil VIII Village, Biomutant ( w końcu ), Ratchet and Clank Rift Apart, Kena Bridge of Spirits i Horizon II Forbiden West. Aha, jeszcze Halo Infinity + jakieś niespodzianki od Microsoftu lub od Sony, może jeszcze Nintendo wyskoczy z nową Zeldą.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Pewniakiem na 2021 jest jeszcze Oddworld: Soulstorm i Deathloop. Far Cry 6 też powinno wyjść, no ale to taki "pewniak" jak Horizon II, bo kolejny " God of War" to dobrze jak wyjdzie, ale w 22.
- Radek
Czyli wszystkie gry na które najbardziej czekałem(Hogwart Legacy, Elden Ring i God of War)są albo dopiero będą opóźnione
Oprócz tych trzech jeszcze mam na liście do przejścia odświeżoną trylogię Mass Effecta, bo nigdy nie grałem i DLC do Assassyna i Cyberpunka. I mam nadzieję, że Larian dokończy Baldura 3.

- lis23
DLC do Valhalli będzie 29 kwietnia ( ja kupiłem grę już z season passem ), czekam na Residenta ( bez polskich napisów
), na "Biomutant", nowego Ratcheta, Kenę i Horizon II. "Far Cry 6" niby ma wyjść ale strasznie cicho o tej grze - pierwotnie miała być w styczniu, teraz nie ma określonej daty premiery. Czekam jeszcze na remaster PoP Piaski Czasu. Zastanawiam się też nad "Baldur's Gate 3" ale gry tego typu są dla mnie cięzkie, tzn. dużo czytania, brak dubbingu i sporo tekstu + turowa walka, za którą nie przepadam. Na razie, wczesny dostęp to koszt 200 zł i oferuje cały pierwszy rozdział gry. Ach, będzie jeszcze nowa wersja "Diablo II" w którego nigdy nie grałem, mam tylko trójkę.

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Radek
Dobra, sprawdziłem, że Biomutant będzie erpegiem więc też czekam
A grałeś w Pillarsy? Może by ci się spodobały. Jak się wciągniesz w historię to nawet tony tekstu ci nie będą przeszkadzać 

O kolejny klasyk po Mass Effect, który muszę ograć.
Pierwszy rozdział trwa około 10 godzin, więc nie wiem czy się opłaca na razie kupować. Ja wolę poczekać, bo jak przejdę teraz pierwszy rozdział, a całość wydadzą za rok, to nic nie będę pamiętał

- lis23
Mam obie części "Pillars of Eternity", "Tyranny", "Torment Tides of Numenera" oraz obie części "Divinity Original Sin" ale ... W Pillarsach jest czytania od groma a w pierwszym Divinity nie udało mi się pokonać pierwszych wrogów, chyba na plaży, podobnie było z pierwszą częścią Pillarsów w wiosce?
Nie jestem dobry w tego typu RPGi
Najlepiej grało mi się we wszystkie "Wiedźminy" a z klasyków w "Neverwinter Nights".

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Radek
A może żeś ustawił najwyższy poziom trudności?lis23 pisze: ↑sob mar 20, 2021 15:36 pmMam obie części "Pillars of Eternity", "Tyranny", "Torment Tides of Numenera" oraz obie części "Divinity Original Sin" ale ... W Pillarsach jest czytania od groma a w pierwszym Divinity nie udało mi się pokonać pierwszych wrogów, chyba na plaży, podobnie było z pierwszą częścią Pillarsów w wiosce?Nie jestem dobry w tego typu RPGi
![]()

Wiadomo Wiedźminy najlepsze, mogliby zrobić remaster(czy nawet remake) jedynki, bo się jednak mocno zestarzała

- lis23
Mogliby zrobić remake jedynki na silniku trójki ;P Podobnie mogliby w Ubi zrobić remake pierwszego Assassina na silniku Valhalli lub nowszym i ze wszystkimi dobrodziejstwami serii lub nową grę o Altairze i w czasach Krucjat.
Tak sobie myślę - i tak opłacam Game Pass Ultimate a w Media Expert można skorzystać z usługi Xbox All Access i wziąć na dwa lata konsoli Xbox Series X + GPU - trzeba po prostu w rozliczeniach zmienić sposób z karty na kod, który dostanę od nich i odliczając 55 zł za Game Pass za konsolę wychodzi 90 zł miesięcznie. Problem jest taki, że z tego można skorzystać tylko w sklepie stacjonarnym a od dzisiaj jest to utrudnione
Myślałem też o takich słuchawkach gamingowych:
https://www.mediaexpert.pl/komputery-i- ... 30200-r3m1
Niby drogie ale mają metalowe części, tańsze o stówkę są całe z plastiku.
Tak sobie myślę - i tak opłacam Game Pass Ultimate a w Media Expert można skorzystać z usługi Xbox All Access i wziąć na dwa lata konsoli Xbox Series X + GPU - trzeba po prostu w rozliczeniach zmienić sposób z karty na kod, który dostanę od nich i odliczając 55 zł za Game Pass za konsolę wychodzi 90 zł miesięcznie. Problem jest taki, że z tego można skorzystać tylko w sklepie stacjonarnym a od dzisiaj jest to utrudnione

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Radek
Nom, wtedy by pewnie więcej osób zza granicy sięgnęło. A nie ciągle ta trójka i trójka

Do pierwszego Assasyna to jednak by trzeba jakieś nowe misje i aktywności dać, bo tam powtarzalność była okropna. A jeżeli chodzi o nową grę, to ja bym chciał w końcu Japonię odwiedzić

A potrzebny ci ten Xbox skoro chyba wszystkie gry z Game Passa możesz na PC ograć? I jakie GPU dają? Na słuchawkach się nie znam zbytnio. Już przez dwa lata używam starych JVC-ekówlis23 pisze: ↑sob mar 20, 2021 15:59 pmTak sobie myślę - i tak opłacam Game Pass Ultimate a w Media Expert można skorzystać z usługi Xbox All Access i wziąć na dwa lata konsoli Xbox Series X + GPU - trzeba po prostu w rozliczeniach zmienić sposób z karty na kod, który dostanę od nich i odliczając 55 zł za Game Pass za konsolę wychodzi 90 zł miesięcznie. Problem jest taki, że z tego można skorzystać tylko w sklepie stacjonarnym a od dzisiaj jest to utrudnioneMyślałem też o takich słuchawkach gamingowych:

- lis23
No właśnie - klawiatura i mysz Razena, zielona, podkładka pod mysz, świecąca na zielono i wentylatory w PC podświetlane na zielono, dlatego mi pasują 
Xbox, jak i PS5 mają GPU od AMD ale jakie to nie wiem. Zawsze lepszy nowy Xbox od Xbox One X.

Xbox, jak i PS5 mają GPU od AMD ale jakie to nie wiem. Zawsze lepszy nowy Xbox od Xbox One X.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Radek
No to ładnie

A to źle zrozumiałem. Myślałem, że oprócz Xboxa jeszcze kartę graficzną dają

- lis23
Obudowa jest cała z hartowanego szkła - takie coś:

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Radek
O kurde, cała ze szkła? No to te świecące wenty muszą wyglądać pięknie, szczególnie z przodu
Co do growych newsów, to podobno Dying Light 2 ma wyjść jednak w tym roku:
youtu.be/DRM2Tc84rb8

Co do growych newsów, to podobno Dying Light 2 ma wyjść jednak w tym roku:
youtu.be/DRM2Tc84rb8