Bucholc Krok pisze: ↑pn lut 22, 2021 10:20 am
Tak, we wszystkich międzynarodowych zawodach kobiety transpłciowe będą startowały z kobietami.
Yhm, bo prezydent USA tak powie.
Lem mówił, że o to, iż inteligentna forma życia nie musi wyglądać tak, jak się człowiekowi wydaje.
No fajnie, podobnież było u Wattsa w "Ślepowidzeniu" czy w wielu różnych utworach SF, ale co to ma do rzeczy? Każdy rozsądny zdaje sobie sprawę, że obca forma życia raczej nie będzie wyglądała jak Pan Spock ze Star Treka.
Skoro była w "naszym" świecie, to jakiej fizyce miała podlegać? I skąd wiadomo, że jest jedna fizyka i jeden świat? Bo tak komuś kalkulator powiedział?
Bo Jackowski tak powiedział.
Możliwe, że są inne światy z innymi prawami fizyki. Nikt nie wie co jest poza naszym wszechświatem, co nie zmienia faktu, że ten rządzi się swoimi prawami, a jak ktoś pomimo dostępu do aktualnej wiedzy usilnie wierzy w jakieś płaskie ziemie albo inne absurdy to kwitujemy to LOLem czy nie?
Tak. Pokazywał i czytał (nie, nie byłem u niego w domu i nie przeprowadzałem śledztwa). Dostawał je od policji, od przedstawicieli lokalnych władz, także od prywatnych osób, którym miał pomóc. Jeśli chodzi o występ/-y w Japonii to na YT są (w każdym razie były) jakieś filmy.
Ja też mu mogę wydrukować podziękowanie. Da stówę, to mu podziękuję, że mi klucze do mieszkania znalazł, czy co tam chce.

Pewnie wielu śledczy z policji to takie tuzy, że nawet Ty po zapoznaniu się z wstępnymi ustaleniami byłbyś w stanie pomóc im wskazać przybliżone miejsce gdzie mogą być zwłoki i może miałbyś lepszą skuteczność jak Jackowski. Rzuciłbyś, że pewnie trup leży w lesie, okazałoby się, że faktycznie i już miałbyś 100% skuteczności. A że nie podałeś dokładnych współrzędnych. Toż Jackowski też nie podaje.
A filmiki... hmm... w telewizji pełno różnych magików, którzy takie cuda wyczyniają, że Twój Jackowski się chowa.
A tu coś dla Ciebie:
https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/K ... an-chlopca
Czytasz takie tytuły i potem wierzysz w czary i magię.

To, że chłopiec nie żyje i w jakim regionie można spodziewać się znaleźć ciało to trafnie przewidywali wszyscy. Superhiperjasnowidz miał wskazać coś więcej. I co wskazał? Że zwłoki są w jeziorze, bo pewnie się naoglądał filmów, że mordercy chcą ukryć trupy w jeziorach. A tu zonk, bo było kompletnie gdzie indziej. I takie jego wróżenie z fusów. A idiota dziennikarz się tym ekscytuje i przyczynia się do powstawanie kolejnej fali naiwniaków wierzących w gusła.
Konkretnie na jakie testy? Policja przygotowała trupa, którego miał odnaleźć?

Jeśli chcesz go sprawdzić możesz to zrobić sam. Po co Ci opinia pośrednika? Chyba tak byłoby najlepiej?
Nie mam zamiaru go sprawdzać, nie jestem naiwny jak co niektórzy.

A Ty lepiej uważaj, żeby do Ciebie jakiś wnuczek nie zadzwonił z prośbą o pieniądze.