Koncert muzyki filmowej Ennio Morricone na TVP Kultura.

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Koncert muzyki filmowej Ennio Morricone na TVP Kultura.

#1 Post autor: Mystery » ndz kwie 29, 2007 10:00 am

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#2 Post autor: Marek Łach » ndz kwie 29, 2007 12:30 pm

Ech, znowu nie obejrzę (prawdopodobnie będę wtedy siedział w lesie w górach :wink: ). No cóż, czekam po prostu na koncert czerwcowy w moim mieście :P

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#3 Post autor: Marek Łach » czw maja 03, 2007 23:13 pm

A jednak obejrzałem!

Wrażenia? Całkiem przyzwoite. Na początku bałem się, że będziemy miec do czynienia po raz n-ty z taką oklepaną, mainstreamową kompilacją (po kolei szły standardy: Nietykalni, Dawno temu w Ameryce, 1900, Cinema Paradiso), ale szybko przyszła miła niespodzianka - kilka omijanych czasem, uroczych utworów, z intrygującym The Working Class Goes to Heaven na czele. Całkiem nieźle Maestro zaczął je przeplatac ze swoimi czołowymi klasykami i generalnie koncert mógł się podobac i totalnemu laikowi i komuś, kto liznął już co nieco Morricone.

Ale też nie wszystko wyszło idealnie. W Nietykalnych niezbyt dobrze wyszła głosnosc poszczególnych części orkiestry, 1900 minęło w ogóle niezauważone, a pod koniec Morricone wrzucił niepotrzebnie nudnawe The Desert of the Tartars. Nieźle za to zagrano westerny - co prawda podczas rozkręcania tematu z The Good The Bad and the Ugly gdzieś zagubiła się główna melodia, ale i to, i Dawno Temu na Dzikim Zachodzie, i Garsc dynamitu, udały się naprawdę dobrze. O Casualties of War nie wspominam już, bo wykonanie było znakomite.

Ogólnie koncert nie powalił mnie, ale na pewno mi się podobał. Oby jeszcze lepszy był w czerwcu w Krakowie :wink:

ODPOWIEDZ