Hans Zimmer

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
MichalP
Nominacja do odkrycia roku

Re: Hans Zimmer

#3856 Post autor: MichalP » czw gru 10, 2020 19:40 pm

Wawrzyniec pisze:
czw gru 10, 2020 19:10 pm
Okres świąteczny się zbliża to wiadomo słucham sobie "The Holiday". I tak mnie intryguje, czy to miało w ogóle wydanie fizyczne? Gdyż na razie jedynie vinyle widzę.
Wydalo to Varese swego czasu. Kanadyjski Amazon ma to w sprzedazy jako nowke, ale z taka cena, ze jeszcze sie nie odwazylem tego kupic, chociaz mam ochote, ale 30 dolarow za to nie dam :shock:

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#3857 Post autor: Paweł Stroiński » czw gru 10, 2020 20:13 pm

Wyszło to na CD. Mam takie kartonikowe promo, które kiedyś dawali.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#3858 Post autor: Adam » pt gru 11, 2020 11:39 am

Wilnew od Diuny się przejechał po Warnerze jak po burej suce wczoraj w oficjalnym, dużym oświadczeniu w Variety. Wypunktował ich grubo. Słowa Nolana wcześniejsze, przy tym, to pikuś.
Oj będzie ciekawie :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3859 Post autor: Wawrzyniec » pt gru 11, 2020 13:50 pm

Bardzo pięknie napisane i jeszcze bardziej szanuję tego reżysera. Jedynie szkoda, że jak Nolan o tym mówił, to zarzucano mu wysokie ego, czy też mówiono typowo po polsku "a mnie gorzej pandemia dopadła to co tam mam się kinami martwić, skoro mnie na nie stać... O 500+!". W każdym razie zobaczymy czy po takich reakcjach coś się ruszy w związku z tą decyzją. Hm.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#3860 Post autor: Adam » pt gru 11, 2020 13:55 pm

tylko widzisz, pytanie czy robi sobie już grunt, bo film jest słaby, i / lub czy na szczekaniu tylko się skończy :P
nie wiemy jak wyglądały kontrakty, więc pytanie czy może się z Warnerem sądzić o hajs.

przy Bondzie od razu wypłynęło info, że Craig ma procent od wpływów z kin i producencki kredyt i nie dadzą na streming bo EON to zablokował. Musieli mieć dobre papiery podpisane.

Tutaj nie ma jeszcze info.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#3861 Post autor: Paweł Stroiński » pt gru 11, 2020 14:39 pm

Jak czytałem, Warner desperacko wykupuje teraz te deale z kinowych zysków, bo oczywiście nawet prawników tym zaskoczyli :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#3862 Post autor: Adam » pt gru 11, 2020 14:45 pm

ale kapitalną rzecz napisał Dennis w tym artykule, co nigdzie nie wypłynęło dotąd - że mają takie duże straty jako medialny koncern i że - co oczywiste zatem - stąd ten desperacki ruch żeby nie wstrzymywać filmów.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
qnebra
Zdobywca Oscara

#3863 Post autor: qnebra » pt gru 11, 2020 16:34 pm

Tam było że AT&T ma olbrzymie długi i poprzez tą decyzję chcą ratować swój biznes. Ma absolutną rację z piractwem, jeżeli Diuna trafi na streaming to w ciągu minut będzie hulać po trackerach na całym świecie w 4K i pełnym zestawem bajerów, co więcej za darmo. Co prawda będzie około 50GB do pobrania jeżeli ktoś będzie chcieć najlepszą jakość, lecz przy obecnych łączach to nie problem.

Awatar użytkownika
MichalP
Nominacja do odkrycia roku

#3864 Post autor: MichalP » pt gru 11, 2020 17:29 pm

qnebra pisze:
pt gru 11, 2020 16:34 pm
Tam było że AT&T ma olbrzymie długi i poprzez tą decyzję chcą ratować swój biznes. Ma absolutną rację z piractwem, jeżeli Diuna trafi na streaming to w ciągu minut będzie hulać po trackerach na całym świecie w 4K i pełnym zestawem bajerów, co więcej za darmo. Co prawda będzie około 50GB do pobrania jeżeli ktoś będzie chcieć najlepszą jakość, lecz przy obecnych łączach to nie problem.
Ee tam, zrobi sie kompresje do 10GB i to juz tez mozna spokojnie ogladac :wink: .

A HBO Max to dla mnie chybiony pomysl - wiem, ze chca jak najwiecej kasy zatrzymac przy sobie, ale jakosc i popularnosc tego serwisu jest zadna. Jak kina nie beda otwarte to nie zostawia wyboru za bardzo. Nie wiem czy by nie wyszli na tym lepiej jakkby np sprzedawali to jako streaming on demand przez np Amazon. Piataka dodatkowo moglbym zaplacic zeby to zobaczyc w telewizji.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3865 Post autor: Wawrzyniec » sob gru 12, 2020 01:10 am

Adam pisze:
ndz paź 18, 2020 09:51 am
Fleming ma współkredyt w filmie i na okładce, a Hybrid napisał, że dodatkowo Fleming sam robi cały album - także tak, Hansu przy tym filmie nic nie zrobił :)
I chyba wiadomo, czemu. :(
Hans Zimmer and David Fleming on Scoring 'Hillbilly Elegy' Under Lockdown (and After Zimmer Caught COVID-19)
https://www.hollywoodreporter.com/news/ ... t-covid-19

Gute Besserung Hans!
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#3866 Post autor: Adam » sob gru 12, 2020 08:08 am

Po 2 tygodniach kwarantanny mógł pracować skoro go nie zabiło, ba w trakcie kwarantanny mógł przecież zdalnie pracować, bo rozumiem, że przechodził bezobjawów lub bez konieczności wylądowania w szpitalu (na pewno były by newsy że słynny muzyk leży pod respiratorem, gdyby tak było), także nie zwalajmy winy na covid. Nie pierwszy i nie ostatni score, gdzie podpisał tylko okładkę, i whatever. Score odhaczonym, idziemy dalej, kolejne scory czekają. Hansik pozamiata :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#3867 Post autor: Ghostek » sob gru 12, 2020 19:15 pm

Adam pisze:
sob gru 12, 2020 08:08 am
Po 2 tygodniach kwarantanny mógł pracować skoro go nie zabiło, ba w trakcie kwarantanny mógł przecież zdalnie pracować, bo rozumiem, że przechodził bezobjawów lub bez konieczności wylądowania w szpitalu (na pewno były by newsy że słynny muzyk leży pod respiratorem, gdyby tak było), także nie zwalajmy winy na covid. Nie pierwszy i nie ostatni score, gdzie podpisał tylko okładkę, i whatever. Score odhaczonym, idziemy dalej, kolejne scory czekają. Hansik pozamiata :)
To ja Ci powiem jak wygląda sprawa z covidem, bo akurat tak się składa, że 2 miesiące temu przechodziłem.
Sama choroba, to zabrała mi tydzień z funkcjonowania. Nic specjalnego poza gorączką i brakiem węchu i smaku. Jazda zaczęła się później. Zmęczenie takie, że nie da się normalnie funkcjonować (do tej pory mam zadyszkę po wlezieniu na 2gie piętro). Ale najlepsze jazdy miałem po miesiącu od zachorowania. Trafiłem na SOR z nadciśnieniem takim, że traciłem przytomność. Od miesiąca jestem na prochach na serce, a jak dorzucimy do tego problemy neurologiczne (światłowstręt, dźwiękowstręt, bóle i zawroty głowy), to się tworzy ładny festiwal naprawdę chujowych powikłań.
I nie trzeba wylądować w szpitalu i trafić pod respirator by odczuwać długofalowo skutki tego wirusa.
Spoko, że większość przechodzi bezobjawowo lub skąpoobjawowo. Ale biorąc pod uwagę jaką tuszę ma Hansu, to bankowo miał ukryte jakieś problemy sercowo-naczyniowe. A ta choroba po prostu działa jak akcelerator na tego typu dolegliwości. Nawet na długo po wyzdrowieniu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#3868 Post autor: Paweł Stroiński » sob gru 12, 2020 20:19 pm

I większość życia palił.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#3869 Post autor: Adam » sob gru 12, 2020 20:21 pm

I patrząc po filmikach na insta córki z urodzin sprzed 2 tyg, ma się obecnie doskonale. Nigdzie nie pisałem, że to łatwa i przyjemna choroba lub że po jej zakończeniu wszystko jest ok. . Ale akurat w jego przypadku nie wygląda żeby przechodził ją z problemami, lub by miał obecnie jakieś problemy.

Zresztą, ten koszmarny film Howarda, jak i ten słaby score, nic dla mnie nie znaczą. Nawet już zapomniałem że ma takie coś na "koncie" (jak i o Wdowach czy Phoenixie). Także nie ma co przeżywać, bo najwazniejsze dla mnie projekty skończył znacznie wcześniej 8) I tak, ich już się nie będzie dało podciągnąć pod "a bo miał covida" :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#3870 Post autor: Ghostek » sob gru 12, 2020 21:03 pm

Po mnie też nie poznasz, że mam problemy. Ale to co mi dolega zachowuję dla siebie. :)
Obrazek

ODPOWIEDZ