Mystery pisze: ↑śr paź 28, 2020 18:31 pm
A tymczasem Polska (+18,820) już na 6 miejscu na świecie jeśli chodzi o liczbę dziennych zachorowań, dziś było ich niemal tyle co w USA (+19,405)....
Znowu beda gadac, ze kaczor to geniusz - bo odwrocil uwage od obecnych problemow

Nie sadze, zeby dziad to wszystko rozsadnie planowal, ale na pewno ma dobry instynkt i wyczucie potrzeb pewnej grupy ludzi.
Kanade mi Unia wywalila z listy krajow z ktorych mozna przyleciec. Polska tego nie zrobila, wiec nie wiem jak to w praktyce moze dzialac teraz. Wlasnie se wyrobilem polski paszport przez ambasade i nie to zebym chcial przyleciec od razu, ale rodzinna sytuacja moze mnie zmusic

.
Jeszcze w zeszlym tygodniu gadali, ze 10 tys to juz pewna bariera, a teraz prawie 2 razy tyle i glucha cisza. W Kanadzie w skali kraju to jakies 2500-3000 w zaleznosci od dnia, co tez podskoczylo z jakis 1500 z przed kilku tygodni. Wiec jak to jest, ze Kanada to niby taka cienka, jak w samej Polsce 5-6 razy tyle. Nie wiem jak wyglada to dokladnie z testowaniem, ale w Kandzie do testowania nie potrzebujesz skierowania, sa punkty gdzie mozesz podjechac samochodem i testuja na potege. Nie licze nawet testowania przez szpitale i domy opieki. Od poczatku pandemi przetestowali juz jakies 10mln ludu czyli 1/4 ludnosci.