LORNE BALFE - MISSION IMPOSSIBLE 6, 7 i 8
Re: LORNE BALFE - MISSION IMPOSSIBLE 6: FALLOUT (2018)
Jak dla mnie, podstawowym problemem tego albumu jest jego długość. Gdyby skrócić go do 30-40 minut max, może dałoby się zrobić z tego w miarę ciekawe słuchowisko - wciąż najmniej oryginalne i najbardziej miałkie z dotychczasowych w serii, ale jednak. Niestety, 90 minut muzyki akcji zrobionej "na jedno kopyto", poprzetykanej gdzie niegdzie nieciekawym underscore'em to zdecydowanie za dużo. W filmie, zwłaszcza w scenach akcji działa całkiem ok, ale jako album - męczące.
Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
I kiedy człowiek myślał, że score Lorne Balfe będzie najgorszą rzeczą jaką przyniesie nam kolejne Mission Impossible.
Sprawa wysadzeniu mostu w Pilchowickiego dotarła już do zagranicznych mediów i to też tych prestiżowych jak The Times, czy Independent i dobrze!
https://www.independent.co.uk/arts-ente ... 49296.html
Zresztą z tego co czytam, podobną akcję chcieli zrobić w Szwajcarii, gdzie nie dostali pozwolenia. I słyszałem nawet też coś, że i we Włoszech próbowali i też nie dostali pozwolenia. I ogólnie po zachodnich komentarzach widzę, że jednak sporo krytyki spada na takie działania. Zresztą nie jest to pierwszy przypadek, gdzie filmowcy wykorzystują biedniejsza państwa Europy Środkowo-Wschodniej, aby przejść z czymś co by gdzie indziej nie przeszło.
Ale bardziej przerażają mnie opinie z Polski, gdzie niektórzy oczywiście już wychodzą z pisowskim "whataboutismie", że gdyby to byłoby za PO to nikt by nie krytykował, a chwalił. Czy też, argument, że wysadzą, ale potem odbudują nowy i to taki, który będzie funkcjonował. Na tej samej zasadzie to można rozwalić jakąś wierzę na Wawelu z argumentem, że potem Ci za to odpowiedzialny odbudują ją i to na lepszą i nową. Aż mi się przypominają historie mojej babci, która była historykiem sztuki i konserwatorem zabytków w Rzeszowie i okolicach i to w czasach komunizmu. I jak był jakiś zaniedbany, opuszczony czy rozwalający się zabytek, to moja babcia słyszała argumenty: "Towarzyszko to ruina o której nikt nie ma pojęcia. Lepiej zburzyć, gdyż koszty odbudowy będą zbyt duże..." itd.
Ale po 500+ to raczej nie powinno mnie dziwić, że i tutaj jest się gotowym sprzedać zabytek. Tym bardziej, że to poniemiecki zabytek, a więc tym bardziej groźny.
I teraz pomyślmy jakiej muzyki Lorne Balfe użyje podczas tej eksplozji!!!
Sprawa wysadzeniu mostu w Pilchowickiego dotarła już do zagranicznych mediów i to też tych prestiżowych jak The Times, czy Independent i dobrze!
https://www.independent.co.uk/arts-ente ... 49296.html
Zresztą z tego co czytam, podobną akcję chcieli zrobić w Szwajcarii, gdzie nie dostali pozwolenia. I słyszałem nawet też coś, że i we Włoszech próbowali i też nie dostali pozwolenia. I ogólnie po zachodnich komentarzach widzę, że jednak sporo krytyki spada na takie działania. Zresztą nie jest to pierwszy przypadek, gdzie filmowcy wykorzystują biedniejsza państwa Europy Środkowo-Wschodniej, aby przejść z czymś co by gdzie indziej nie przeszło.
Ale bardziej przerażają mnie opinie z Polski, gdzie niektórzy oczywiście już wychodzą z pisowskim "whataboutismie", że gdyby to byłoby za PO to nikt by nie krytykował, a chwalił. Czy też, argument, że wysadzą, ale potem odbudują nowy i to taki, który będzie funkcjonował. Na tej samej zasadzie to można rozwalić jakąś wierzę na Wawelu z argumentem, że potem Ci za to odpowiedzialny odbudują ją i to na lepszą i nową. Aż mi się przypominają historie mojej babci, która była historykiem sztuki i konserwatorem zabytków w Rzeszowie i okolicach i to w czasach komunizmu. I jak był jakiś zaniedbany, opuszczony czy rozwalający się zabytek, to moja babcia słyszała argumenty: "Towarzyszko to ruina o której nikt nie ma pojęcia. Lepiej zburzyć, gdyż koszty odbudowy będą zbyt duże..." itd.
Ale po 500+ to raczej nie powinno mnie dziwić, że i tutaj jest się gotowym sprzedać zabytek. Tym bardziej, że to poniemiecki zabytek, a więc tym bardziej groźny.
I teraz pomyślmy jakiej muzyki Lorne Balfe użyje podczas tej eksplozji!!!
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- galljaronim
- John Powell
Nie mogą zrobić tego mostu w CGI? Przecież w czwórce prawdziwego Kremla nie wysadzili [emoji57]
- qnebra
- Zdobywca Oscara
To nadwiślańska republika bananowa, zgodzi się na wszystko czego zażąda Wielki Sojusznik Zza Oceanu.
Nie wiem, czemu Lawrence znów dramatyzuje. Wysadzić most i będzie najlepsza reklama dla okolicy - postawi się tabliczkę: "Tutaj był most osobiście wysadzony przez Tomka Cruisa".
"Tutej był most. Ale już ci go ni ma."
Chcą przebić w widowiskowości Bustera Keatona.galljaronim pisze: ↑pn sie 03, 2020 22:44 pmNie mogą zrobić tego mostu w CGI? Przecież w czwórce prawdziwego Kremla nie wysadzili [emoji57]
youtu.be/XLgl8aEtnqc
- galljaronim
- John Powell
W scenie z mostem może tą scenę przebiją, ale muzycznie już nie[emoji16]swordfish pisze:Chcą przebić w widowiskowości Bustera Keatona.galljaronim pisze: ↑pn sie 03, 2020 22:44 pmNie mogą zrobić tego mostu w CGI? Przecież w czwórce prawdziwego Kremla nie wysadzili [emoji57]
youtu.be/XLgl8aEtnqc
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
E tam, nic nie przebije "Dobrego Złego i Brzydkiego", gdzie najpierw wybudowano most do wysadzenia i przez przypadek wysadzili go, kiedy kamery były wyłączone. A więc wybudowano go jeszcze raz i jeszcze raz go wysadzili już podczas nagrywania.
youtu.be/q951qv7EbKs
Tom Cruise i Lorne Balfe mogą tylko pomarzyć o takim wysadzaniu mostu.
youtu.be/q951qv7EbKs
Tom Cruise i Lorne Balfe mogą tylko pomarzyć o takim wysadzaniu mostu.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Ciekawe który się tam próbował wepchnąć do producentów. Obstawiam jakiegoś partyjniaka, a na pewno osobę z wpływami w mediach.
No i sprawa zakończyła się pełnym sukcesem, bo most co prawda cały, lecz za to kraj ośmieszony, a lokalna turystyka rozczarowana.
No i sprawa zakończyła się pełnym sukcesem, bo most co prawda cały, lecz za to kraj ośmieszony, a lokalna turystyka rozczarowana.
Dziś w radio w aucie słyszałem wypowiedź burmistrza tego zadupia nagraną dziś, że oni by chcieli, bo to promocja i fundusze dla wsi, ale oni nic nie wiedzą, wszystkiego dowiadują się z mediów. Także tak to wygląda.
#FUCKVINYL
Ma ktoś blureya z tym filmem? Chodzi mi o usunięte sceny. Czy jest w nich ta scena z helikopterem i tir-em, która była w trailerze, a w filmie jej jednak już nie było ?
#FUCKVINYL
Ale jaja, Cruise jak z Top Gunem 2, nie czeka tylko znów o cały rok od razu opóźnia premiery - kolejny raz - MI7 i MI8 tym razem dopiero w lipcach 2023 i 2024 roku
#FUCKVINYL
Re: LORNE BALFE - MISSION IMPOSSIBLE 6, 7 i 8
Jeszcze parę lat i jak dopadnie go skleroza to w ogóle zapomni te filmy wypuścić.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.