Hans Zimmer - Inception (2010)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.

JAKĄ OCENĘ DAJESZ HANSOWI ZA TEN SCORE?

1/5
1
3%
2/5
3
8%
3/5
10
28%
4/5
16
44%
5/5 (litości ;-)
6
17%

Liczba głosów: 36

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#196 Post autor: Marek Łach » wt maja 11, 2010 17:52 pm

Hmm rzeczywiście inna, ale jest sporo podobieństw, więc w sumie nie wiadomo, co i jak z tą muzą na stronie. Zresztą Hemsey dość zgrabnie naśladuje momentami Hansa w tym trailerowym kawałku, więc te zimmeryzmy ze strony mogą faktycznie być "podróbką". Utwór z trailera słabszy ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#197 Post autor: Koper » wt maja 11, 2010 18:04 pm

Nie, to Zimmer podrabia hemsey'izmy. Bezczelny. :P;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#198 Post autor: Adam » wt maja 11, 2010 18:06 pm

a jak! Hansu się nie będzie przecież pierdolił :)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#199 Post autor: Wawrzyniec » wt maja 11, 2010 18:09 pm

Wymyślili :roll: Na oficjalnej stronie musi lecieć muzyka Zimmera. Wątpię i do tej pory nie spotkałem się, aby na oficjalnych stronach filmów puszczana była muzyka trailerowa, czy też taka, która nie pochodzi z oryginalnej ścieżki dźwiękowej. A premiera w sumie w lipcu, więc score pewnie już gotowy, albo przynajmniej częściowo.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#200 Post autor: Adam » wt maja 11, 2010 18:13 pm

Wawrzyniec pisze:Wątpię i do tej pory nie spotkałem się, aby na oficjalnych stronach filmów puszczana była muzyka trailerowa, czy też taka, która nie pochodzi z oryginalnej ścieżki dźwiękowej.
co Ty za bzdury gadasz :D 1/3 filmów ma muzykę xraya w takich przypadkach albo banki dźwięków, szczególnie jesli jest jeszcze sporo do premiery itp.. czy to naprawdę ma znaczenie co to za kupa mniejsza lub wieksza leci na stronce? czy Hansa czy kogoś innego? poczekajmy na płytkę!!!!!!!!
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#201 Post autor: Koper » wt maja 11, 2010 19:07 pm

Adam Krysiński pisze:fail.. kompletnie nie trafione tytuły
"Fail" to powiedział lekarz jak się urodziłeś. :P:D
Adam Krysiński pisze:a Linię za nisko cenisz, ja cenię sobie wyżej ją!
Wow, masz składnię prawie jak mistrz Yoda. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#202 Post autor: Koper » wt maja 11, 2010 19:25 pm

Wawrzyniec pisze:Właśnie dlatego, darujcie sobie te obietnice, że nie będzie tu offtopów strzelać, gdyż aż tak głupi to ja w końcu nie jestem. Szkoda, gdyż akurat zdawało mi się, że może się szykować interesująca ścieżka warta dyskusji. Ale aż tak inteligentny to ja też nie jestem i powinienem to był przewidzieć.
Spoko, wydadzą, to podyskutujemy. Nie będziemy się spuszczać nad muzyką z trailera, której nawet Hansu nie napisał. :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#203 Post autor: Wawrzyniec » wt maja 11, 2010 19:40 pm

Najmocniej przepraszam, ale już jestem takim pieprzniętym fanboyem, że akurat na ten głupi score najbardziej w tym roku czekam. Przykro mi. I, że akurat na oficjalnej stronie (nie chodzi mi o trailer!) leci dość specyficzna muzyka, którą miewam, że jest muzyką Zimmera to się oczywiście ucieszyłem, lub jak to Wy twierdzicie "podnieciłem" tym co usłyszałem. I doszedłem do wniosku, że można w sumio trochę podywagować. Ale dobra poczekajmy do premiery płyty i wtedy będziecie mieć radochę. A ja jako fanboy i fanatyk i tak tę płytę kupię, więc w sumie i tak może się dla mnie obyć bez dyskusji. Kropka.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#204 Post autor: Adam » wt maja 11, 2010 19:52 pm

nie bede nic odkręcał bo nawet nie wchodziłem na tą stronkę :?
wali mnie ona, wali mnie ten film i te klipy. czekam na płyte i tyle.
szkoda mi czasu na wchodzenie na jakies PRowskie stronki.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#205 Post autor: Wawrzyniec » wt maja 11, 2010 20:09 pm

Adam Krysiński pisze:rechotałem z tego że Wawrzyniec się odważył napisać że odkrył że to może nie być Hansu :D
Gdyż muzyka z trailera wygląda na to, że nie jest Zimmera. Ale ta która leci na oficjalnej stronie, na którą nie zaglądałeś, jak i też w tym drugim pliku, którego zapewne nie otwierałeś, moim zdaniem jest Hansa.
Wychodzi ciekawie zapowiadający się film, do którego jeszcze muzykę komponuje lubiany przeze mnie kompozytor. Usłyszałem kawałek, który moim zdaniem jest tego kompozytora. Ucieszyłem się, gdyż kawałek mi się spodobał, postanowiłem się podzielić wrażeniami. Popełniłem błąd. Mea Culpa, już więcej nie będę i poprawę obiecuję, bla bla bla.
Dobra kończmy tę dyskusję, gdyż i tak do niczego nie prowadzi, a tylko czekać jak się zaczniemy inwektywami obrzucać i to z powodu muzyki, czyli niby sztuki :roll:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#206 Post autor: Adam » wt maja 11, 2010 20:12 pm

nie będę pisał o Incepcji dopóki nie usłyszę całej oficjalnej płyty. i nie bede po Hansie jeździł do tego czasu.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#207 Post autor: Wawrzyniec » czw maja 27, 2010 22:30 pm

Parę newsów odnośnie "Inception", które pewnie tylko mnie, no może kogoś tam jeszcze, zachęci jeszcze bardziej do tej ścieżki.

W skrócie zapowiada nam się score ze sporą dawką elektroniki (to się pewnie nie za wielu spodoba) i z wykorzystaniem gitary eletronicznej na której będzie grał Johnny Marr. Do poczytania dla zainteresowanych:

http://theplaylist.blogspot.com/2010/05 ... immer.html

A i wynika, że to co słyszymy na oficjalnej stronie to to to jednak jest muzyka Zimmera :!:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#208 Post autor: Koper » czw maja 27, 2010 22:58 pm

Nie znam gościa mówiąc szczerze więc wiele mi to nie mówi, ale mam nadzieję, że nie skończy się to jak współpraca Tylera ze Slashem. :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#209 Post autor: Wawrzyniec » czw maja 27, 2010 23:56 pm

Koper pisze:Nie znam gościa mówiąc szczerze
Między innymi były gitarzysta i w ogóle członek "The Smiths".

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#210 Post autor: Wawrzyniec » śr cze 02, 2010 13:07 pm

Informacje podstawowe: Na amazonie można już zamawiać płytę. Premiera 13 Lipca.

ODPOWIEDZ