Jak rzyć, panie premierze?
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: Jak rzyć, panie premierze?
Ale przecież Trzaskowski i tak nie wygra, więc niczego nie będzie musiał oddawać. Niemniej na miejscu Warszawiaków byłbym nieco wkurzony że facet na miesiąc zamiast rządzić miastem traci czas na kampanię. Z drugiej strony, może jak w tym czasie nie będzie przeszkadzał, to będzie i lepiej... W sumie najlepszy szef to taki, co nie przeszkadza ludziom w robocie... 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Znając transfery polityczne wszystko jest możliwe. Obecnie Giertych, Dorn czy Michał Kamiński są dla liberalno-lewicowych mediów autorytetami, których warto słuchać i przeprowadzać z nimi wywiady. Andrzej Duda zaczynał karierę polityczną od członkostwa w Unii Wolności i bardzo łatwo mu będzie powrócić jako syn marnotrawny. Przykład Giertycha wskazuje, że wszystko można politykowi wybaczyć. Tak jak komuniści i byli pracownicy SB broniący obecnie Lecha Wałęsę.Koper pisze: ↑sob maja 16, 2020 09:58 am
Dobry pomysł. Ewentualnie inna opcja: wesprzeć... samego Andrzeja Dudę. Wtedy wyborcy PiSu dopiero byliby skołowani i nie wiedzieliby już czy Jędrek to ich prezydent czy jednak zdradził i teraz jest kandydatem PO. I przynajmniej część zostałaby w domu albo zagłosowała na kogo innego.![]()
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Jest nowy sondaż:
Duda - 51%
Hołownia - 17%
Trzaskowski - 11%
Kamysz - 6%
Moim zdaniem, Trzaskowski ma szansę, ponieważ trzech pozostałych kandydatów to konserwatyści, Biedroń to lewicowiec do potęgi i tylko Trzaskowski jest liberałem ale nie lewicowcem.
Duda - 51%
Hołownia - 17%
Trzaskowski - 11%
Kamysz - 6%
Moim zdaniem, Trzaskowski ma szansę, ponieważ trzech pozostałych kandydatów to konserwatyści, Biedroń to lewicowiec do potęgi i tylko Trzaskowski jest liberałem ale nie lewicowcem.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- MichalP
- Nominacja do odkrycia roku
Co do maseczek, to chyba kazdy kraj ma podobnie. Nie wiem tylko jak duzo sie o tym mowi. Sprzedaje sie sporo badziewia ktore nie spelnia norm. Jest duza konkurencja przy kupowaniu. W Kanadzie wiekszosc zamowien wychodzi podobno bezposrednio przez rzadowa agencje i ci je testuja federalnie. Co sie dzieje za kulisami to nie wiem. Ale byla juz jedna sprawa gdzie byl jakis transport masek zakupiony przez rzad ale przez jakiegos prywatnego posrednika (nie wiem czy ktos komus cos posmarowal

Inna sprawa, ze nikt nie uprawia takiej tepej propagandy jak z Antonovem bo tych transportow to lata kilkanascie na tydzien ze sprzetem z Chin i niektore wracaja puste bo sie np okazalo, ze juz na samym lotnisku w Chinach ktos podkupil caly transport i do kanadyjskiego samolotu nic nie zaladowali.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To jakiś "słaby" ten wasz rząd!MichalP pisze: ↑sob maja 16, 2020 19:44 pmCo do maseczek, to chyba kazdy kraj ma podobnie. Nie wiem tylko jak duzo sie o tym mowi. Sprzedaje sie sporo badziewia ktore nie spelnia norm. Jest duza konkurencja przy kupowaniu. W Kanadzie wiekszosc zamowien wychodzi podobno bezposrednio przez rzadowa agencje i ci je testuja federalnie. Co sie dzieje za kulisami to nie wiem. Ale byla juz jedna sprawa gdzie byl jakis transport masek zakupiony przez rzad ale przez jakiegos prywatnego posrednika (nie wiem czy ktos komus cos posmarowal) ale jak sie okazalo, ze maski byly felerne to najpierw rzad oficjalnie powiedzial, ze nie zaplaci jak za maski medyczne, a w koncu sie odcial i zakomunikowal, ze w ogole nie zaplaci i zeby je sobie zabierali. Nie wiem jak sie historia skonczyla.
Inna sprawa, ze nikt nie uprawia takiej tepej propagandy jak z Antonovem bo tych transportow to lata kilkanascie na tydzien ze sprzetem z Chin i niektore wracaja puste bo sie np okazalo, ze juz na samym lotnisku w Chinach ktos podkupil caly transport i do kanadyjskiego samolotu nic nie zaladowali.![]()
![]()

Chciałem z ciekawości spytać czy mieszkasz w jakimś dużym mieście tam czy na prowincji, ale teraz doczytałem opis pod avatarem

Yhm, a ilu to Polska miała dotąd liberalnych prezydentów? Najbardziej liberalny był "lewicowiec" Kwaśniewski. Nie wiem co Ty oczekujesz, że mu za liberalne poglądy punkty do zajebistości dopiszą czy co?

PS: A jednak przynależność do partii rządzącej wymaga jakiegoś specyficznego stanu umysłu...
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/k ... xRVE0FrLV0
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- MichalP
- Nominacja do odkrycia roku
Co by uscislic to nie jest dokladnie Vancouver City jako miasto ale Port Coquitlam. Tyle ze o Port Coquitlam raczej nikt nie slyszalKoper pisze: ↑ndz maja 17, 2020 08:57 am
To jakiś "słaby" ten wasz rząd!Nasz to najpierw płaci a potem liczy, że nikt o jakość produktu nie dopyta.
Na dodatek jeszcze ustawi pod siebie jakieś przepisy, żeby być zwolnionym z odpowiedzialności prawnej i majątkowej za tego typu "zakupy". Takie spryciarze.
Chciałem z ciekawości spytać czy mieszkasz w jakimś dużym mieście tam czy na prowincji, ale teraz doczytałem opis pod avataremjuż wszystko jasne.
![]()

Ale juz np kazda lokalna wladza ustalala swoje wlasne reguly w sprawie Corono Virusa - co zamknac, co zostawic otwarte itp. Jak ludzi scigac za nieprzestrzeganie regul. Port Coquitlam np bylo pierwsze jezeli chodzi o zamkniecie placow zabaw i tzw skate parkow dla dzieciakow. Ale jeszcze przez pare dni moglem zabrac sobie dzieci do sasiedniego miasta, pare km dalej gdzie te parki jeszcze byly otwarte. Teraz np z rzadu prowincji wyszlo, ze mozna juz otwierac dostep do parkow, ale to same miasta decyduja jak to zrobic i tak np, u mnie w Port Coquitlam nigdy parkow nie zamkneli, ale w niektorych miastach zamkneli dostep do samych parkingow, zeby ograniczyc ruch tylko do lokalnego. A np w samym Vancouver City do tej pory kilku duzych parkow nie planuja w ogole otwierac dla ruchu samochodowego - mozesz dostac sie tam tylko na nogach albo rowerem - przy czy tu juz mowimy o wyzszych gorach i parkach ktore rozciagaja sie na kilkunasto kilometrowe odleglosci wiec bez samochodu nie idzie tam dotrzec.
- lis23
W nowych sondażach Trzaskowski jest już na drugim miejscu i ma od 11 do 16%, trzeci jest Hołownia a czwarty, Kamysz.
Dziś na swojej konwencji, Trzaskowski nie atakował konkurencji z opozycji, twierdzadz, że przyświeca im jeden cel: odsunać PIS i Dudę od władzy, zadeklarował też współpracę z rzadem, jeśli projekty ustaw będa dobre. Trochę jednak popłynał, deklarujac likwidację TVP Info i Wiadomości i innych programów informacyjnych w tv Publicznej
Tymczasem w radiowej Trójce mamy aferę z piosenka Kazika o Kaczyńskim w tle: piosenka została usunięta z pierwszego miejsca Listy Przebojów, dyrektor radia twierdzi, że to Marek Niedźwiecki umieścił ja na pierwszym miejscu wbrew decyzji słuchaczy, a utwór który wygrał dał na szóste miejsce, czym skrzywdził innych wykonawców. Piosenka jest o Kaczyńskim i o jego wizycie na cmentarzu podczas pandemii a Marek Niedźwiecki, twórca Listy Przebojów Trójki odchodzi z radia w ramach protestu.
Dziś na swojej konwencji, Trzaskowski nie atakował konkurencji z opozycji, twierdzadz, że przyświeca im jeden cel: odsunać PIS i Dudę od władzy, zadeklarował też współpracę z rzadem, jeśli projekty ustaw będa dobre. Trochę jednak popłynał, deklarujac likwidację TVP Info i Wiadomości i innych programów informacyjnych w tv Publicznej

Tymczasem w radiowej Trójce mamy aferę z piosenka Kazika o Kaczyńskim w tle: piosenka została usunięta z pierwszego miejsca Listy Przebojów, dyrektor radia twierdzi, że to Marek Niedźwiecki umieścił ja na pierwszym miejscu wbrew decyzji słuchaczy, a utwór który wygrał dał na szóste miejsce, czym skrzywdził innych wykonawców. Piosenka jest o Kaczyńskim i o jego wizycie na cmentarzu podczas pandemii a Marek Niedźwiecki, twórca Listy Przebojów Trójki odchodzi z radia w ramach protestu.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

I nagle okazuje się, że wszyscy tą Trójkę słuchali, mimo, że spadała słuchalność od lat. Ostatnio wynik stacji był na poziomie 5%. Dla porównania RMF FM osiągał poziom 25%, a Zetka 15%. Trójka nie zdobywała młodych słuchaczy. Wcale się nie dziwię, że nie chcą słuchać emerytów pokroju Mann czy Niedźwiecki.
Afera mi przypomina zamknięcie Studia Filmowego Tor. Nagle lewica zaczęła bronić osiągnięcia Toru z ostatnich lat i deklarować, że żarliwie ogląda wszystkie dzieła Krzysztofa Zanussiego, łącznie z jego "Obcym ciałem".
Jednocześnie rośnie lista wykonawców i producentów, którzy nie życzą sobie, aby emitować ich twórczość na antenie Trójki. Ponoć prawnie nie jest zabronione, aby puszczać danego artystę. Chyba, że nie zapłacą ZAIKSu.
Polskie Radio idzie w kierunku standardów BBC.
https://wyborcza.pl/1,75399,13729800,An ... bojow.html
Afera mi przypomina zamknięcie Studia Filmowego Tor. Nagle lewica zaczęła bronić osiągnięcia Toru z ostatnich lat i deklarować, że żarliwie ogląda wszystkie dzieła Krzysztofa Zanussiego, łącznie z jego "Obcym ciałem".
Jednocześnie rośnie lista wykonawców i producentów, którzy nie życzą sobie, aby emitować ich twórczość na antenie Trójki. Ponoć prawnie nie jest zabronione, aby puszczać danego artystę. Chyba, że nie zapłacą ZAIKSu.
Polskie Radio idzie w kierunku standardów BBC.
- lis23
PIS ma nowa strategię na Trzaskowskiego:
Mówi się też, że Rzad chce dać Trzaskowskiemu tylko dwa dni na zebranie 100 tysięcy podpisów, bo wszyscy inni kandydaci maja zachować już zebrane podpisy - cóż, będzie to powód do protestów wyborczych.
Co do radia to nie ma już Manna, teraz nie ma Niedźwiedzkiego, odchodzi Hirek Wrona, itp. PIS niszczy radio tak samo, jak TVP, gdzie odszedł, min. prowadzacy od lat Teleexpres.
https://fakty.interia.pl/raporty/raport ... gn=firefoxZ ustaleń gazety wynika, że w pierwszym etapie PiS zamierza przypominać Trzaskowskiemu jego dotychczasowe działania w Warszawie. Po drugie, "politycy PiS wrócili do argumentacji, że wygrana Trzaskowskiego oznacza permanentne starcie na szczytach władzy, co jest szczególnym zagrożeniem w czasie kryzysu wywołanego pandemią" - zwraca uwagę "Rzeczpospolita".
Sztab Andrzeja Dudy ma też podkreślać to, że "prezydent Warszawy jest zastępcą czy wręcz dublerem Małgorzaty Kidawy-Błońskiej".
Mówi się też, że Rzad chce dać Trzaskowskiemu tylko dwa dni na zebranie 100 tysięcy podpisów, bo wszyscy inni kandydaci maja zachować już zebrane podpisy - cóż, będzie to powód do protestów wyborczych.
Co do radia to nie ma już Manna, teraz nie ma Niedźwiedzkiego, odchodzi Hirek Wrona, itp. PIS niszczy radio tak samo, jak TVP, gdzie odszedł, min. prowadzacy od lat Teleexpres.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No tak, koni z Janowa też pewnie nikt nie chciał kupować...swordfish pisze: ↑pn maja 18, 2020 05:11 amI nagle okazuje się, że wszyscy tą Trójkę słuchali, mimo, że spadała słuchalność od lat. Ostatnio wynik stacji był na poziomie 5%. Dla porównania RMF FM osiągał poziom 25%, a Zetka 15%. Trójka nie zdobywała młodych słuchaczy. Wcale się nie dziwię, że nie chcą słuchać emerytów pokroju Mann czy Niedźwiecki.
Yhm, ale dostrzegasz subtelną różnicę?swordfish pisze: ↑pn maja 18, 2020 05:11 amPolskie Radio idzie w kierunku standardów BBC.
U nas zagrali w całości, a w UK tylko 5 sekund. Obydwie piosenki miały wymiar około żałobny.
Czy jak umrze Jarosław Kaczyński przebojem zostanie "La danse des Canards"?
Przypomnę, że Kazik miał już problem, aby umieszczono jego singiel w zestawie do głosowania w Trójce. Za rządów PO nie dopuszczono "Janek Wiśniewski padł". Utwór promował film "Czarny czwartek". Pieniądze na jego produkcję i promocję rzucił BZ WBK. Prezesem BZ WBK był niejaki Mateusz Morawiecki. Czyli Kazik czerpał korzyści materialne (brał kasę) od Morawieckiego.
Czy jak umrze Jarosław Kaczyński przebojem zostanie "La danse des Canards"?
Przypomnę, że Kazik miał już problem, aby umieszczono jego singiel w zestawie do głosowania w Trójce. Za rządów PO nie dopuszczono "Janek Wiśniewski padł". Utwór promował film "Czarny czwartek". Pieniądze na jego produkcję i promocję rzucił BZ WBK. Prezesem BZ WBK był niejaki Mateusz Morawiecki. Czyli Kazik czerpał korzyści materialne (brał kasę) od Morawieckiego.
- lis23
Z Tuska robili sobie jaja przez laty: była piosenka "Donald Marzy" i "Wina Tuska", wyzywali go kibole i śmiano się z jego czapki z Peru, a to był urzędujacy premier, Kaczyński jest, jak to o Sobie mówi, szeregowym posłem. Nie pamiętam, żeby Tusk czy ktoś w PO ingerował w "Szkło Kontaktowe", itp. a Kaczyńscy obrażali się już za pierwszej kadencji, gdy porównywano ich do kartofli
Nie dziwię się więc, że radiowy urzędas mógł pomyśleć, że "szeregowy poseł i naczelnik Państwa" poczuje się urażony piosenka Kazika i wyszedł z własna inicjatywa.
Przy okazji, Kazik był, ponoć do tej pory raczej zwolennikiem PISu i Kaczyńskiego.

Przy okazji, Kazik był, ponoć do tej pory raczej zwolennikiem PISu i Kaczyńskiego.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Piosenka jest dość oszczędna w słowach. Brak podania nazwiska lub pseudonimu adresata. Gorzej Kaczyński miał u Skiby i Maleńczuka. Tam było walenie po mordzie. Piosenka żyjąca chwilą. Za parę lat mało kto będzie pamiętać o co chodziło. Obecnie np. trzeba młodzieży tłumaczyć kim był "Łysy, co jechał do Moskwy". Ale już "Hanna Gronkowiec walczy" czy "Wałęsa, dawaj moje 100 milionów" są ostrzejsze i nie trzeba wyjaśniać o kim mowa.
Wróciło głosowanie na listę, jak i samo notowanie ze zmienionymi pozycjami. Kazik ostatecznie debiutuje na miejscu czwartym i dalej można na niego oddać głos.
Dyrekcja chce przeprowadzić audyt listy z ostatnich lat. Może Michał Lorenc wejdzie do listy. Ocierał się tylko o nieszczęśliwą trzynastkę (miejsca po za TOP 50).
Wróciło głosowanie na listę, jak i samo notowanie ze zmienionymi pozycjami. Kazik ostatecznie debiutuje na miejscu czwartym i dalej można na niego oddać głos.
Dyrekcja chce przeprowadzić audyt listy z ostatnich lat. Może Michał Lorenc wejdzie do listy. Ocierał się tylko o nieszczęśliwą trzynastkę (miejsca po za TOP 50).
- lis23
Dyrekcja to powinna wylecieć na bruk, a nie robić jakieś audyty
Mamy tu do czynienia z podobna sytuacja co w Janowie, gdzie nowy dyrektor mówił, że on się na koniach nie zna ale miał biologię w szkole

Mamy tu do czynienia z podobna sytuacja co w Janowie, gdzie nowy dyrektor mówił, że on się na koniach nie zna ale miał biologię w szkole

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John