Alan Silvestri
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Re: Alan Silvestri
I dobrze, bo grafika tak paskudna, że żal stawiać na półce. Za jakiś czas pewnie wyjdzie wznowienie.

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Wszystkiego najlepszego, Alan!
Zaległy prezent ode mnie:
https://filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=2977

Zaległy prezent ode mnie:
https://filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=2977

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jedna z najbardziej zaległych recenzji w historii muzyki filmowej i tej strony, wreszcie się znalazła!
To teraz już może spokojnie iść ta zagłada i świat z Mad Maxa po niej.
I jak napisałem w komentarzu po recenzją, dobrze wiem o jaki temat Pawłowi chodzi i też go kocham całym sercem. Ale jakoś nigdy go nie utożsamiałem, akurat z tematem Jenny. Bardziej myślałem, że to jeden z dwóch tematów, które można przypisać filmowi, czy samemu Forrestowi. Ale kto wie? ...

I jak napisałem w komentarzu po recenzją, dobrze wiem o jaki temat Pawłowi chodzi i też go kocham całym sercem. Ale jakoś nigdy go nie utożsamiałem, akurat z tematem Jenny. Bardziej myślałem, że to jeden z dwóch tematów, które można przypisać filmowi, czy samemu Forrestowi. Ale kto wie? ...
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- MichalP
- Nominacja do odkrycia roku
Taka sugestia. Moze warto w tej recenzji wspomniec jedna wazna ciekawostke. Partytura byla nagrywana w dwoch roznych krajach i to sie troche slyszy. Oryginalny sountrack z Epica ma calosc materialu z Londynu, a w praktyce sporo muzy w filmie (i na scorze od Intrady) to material nagrany w USA. Takze jakosc brzmienia to nie tylko mastering ale i sama orkiestra.Ghostek pisze: ↑pt mar 27, 2020 22:03 pmSlyędzia Dred w ekspandzie
https://filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=2978
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Wspomniałem zdawkowo o dogrywkach i poprawkach. A co do brzmienia to posłuchaj alternateów. To glownie jednak mastering choć łape dźwiękowca też słychać minimalnie 

- MichalP
- Nominacja do odkrycia roku
Co do masteringu to sie nie wypowiadam bo mam zbyt drewniane ucho na to i tez tak na prawde to nie porownywalem starego Epica i nowej Intrady. Za to co wylapalem od razu to znaczace roznice w glosnosci niektorych kawalkow nastepujacych po sobie w wersji filmowej na pierwszej plycie. O to ci chodzi?
Mi zawsze sie wydawalo, ze bylo to zwiazane z materialem zrodlowym - nagranie USA vs UK. No i same orkiestry majace troche inne brzmienie - Londynczycy zawsze brzmieli tak czysciej, bardziej dynamiczniej.
Mi zawsze sie wydawalo, ze bylo to zwiazane z materialem zrodlowym - nagranie USA vs UK. No i same orkiestry majace troche inne brzmienie - Londynczycy zawsze brzmieli tak czysciej, bardziej dynamiczniej.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
To nigdy nie jest kwestia miejsca nagrania i orkiestry. Jak się robi dogrwki to się korzysta z takiego samego sprzętu i presetow by ujednolicic brzmienie w finalnym miksie. Kto normalny pozwoliłby aby połowa tracków w filmie brzmiała inaczej?

Ucieczka nawigatora - https://filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=2979
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

zastanawiam się od paru lat, czy bardziej stacza się zawodowo Zemeckis, czy Silvestri
Tak jakby ramię w ramię idą
youtu.be/clk2ClBOGTM

youtu.be/clk2ClBOGTM
#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Dżizas, znowu jakiś rimejk 
no ok, ponowna adaptacja książki, ale wychodzi na to samo... kolejny nikomu niepotrzebny film.

no ok, ponowna adaptacja książki, ale wychodzi na to samo... kolejny nikomu niepotrzebny film.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński