Hans Zimmer - Inception (2010)
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
O Sherlocku już kiedyś pisałem, że ten temat jest sztuczny, nieautentyczny i wymuszony, tak jak i cały "folklor" w tej ścieżce.bladerunner20 pisze: Przecież motyw główny Szerloka jest już lepszy.![]()

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Tak, tak. Bo tylko fanboye Desplata i Białej Gwiazdy to hejterzy z argumentami.Marek Łach pisze:Jak widzisz, potrafimy pochwalić Hansa, gdy naszym zdaniem na to zasługuje.Chętnie wrócę na stronkę Inception, tylko zmęczę już tego Robin Hooda. A po Koprze i Adamie wiesz czego się spodziewać, to hejterzy bez argumentów

Muzyka ze stronki bardzo fajna, choć wolałbym bez elektroniki.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Oczywiście każda inna reakcja Adamabyłaby większym cudem od tego z nad Wisłą z 1920
A na 88% to nie jest żaden X-Ray Dog czy Two Steps From Hell. To jest Zimmer. Na płytę oczywiście będziemy czekać, ale czy komuś się to podoba czy nie, ale jednak ten score jest jakimś tam soundtrackowym wydarzeniem tegoż roku. Dlatego też pierwsze próbki mają prawo wywołać u niektórych osób, takie a nie inne reakcje. Ja tam się bardzo cieszę i wczoraj sporo czasu spędziłem słuchając tej muzyki
A litości nie zamierzam okazywać 

A na 88% to nie jest żaden X-Ray Dog czy Two Steps From Hell. To jest Zimmer. Na płytę oczywiście będziemy czekać, ale czy komuś się to podoba czy nie, ale jednak ten score jest jakimś tam soundtrackowym wydarzeniem tegoż roku. Dlatego też pierwsze próbki mają prawo wywołać u niektórych osób, takie a nie inne reakcje. Ja tam się bardzo cieszę i wczoraj sporo czasu spędziłem słuchając tej muzyki

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja raczej też będę się starał powstrzymać ze słuchaniem sampli i fragmentów przed obejrzeniem filmu. I pewnie postaram się po raz pierwszy zapoznać ze scorem dopiero po oglądnięciu filmu i zakupieniu płyty.
Ale na razie ten fragment z oficjalnej strony nie daje mi spokoju. Wręcz hipnotycznie na mnie działa i ciągle go słucham. Do tego bardzo podoba mi się ta mocna sekcja dęta. O ile to tak mogę nazwać i o ile mój słuch mnie nie zawodzi. Chyba wiecie co mam na myśli?
Ale na razie ten fragment z oficjalnej strony nie daje mi spokoju. Wręcz hipnotycznie na mnie działa i ciągle go słucham. Do tego bardzo podoba mi się ta mocna sekcja dęta. O ile to tak mogę nazwać i o ile mój słuch mnie nie zawodzi. Chyba wiecie co mam na myśli?
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Muzyka leci na oficjalnej stronie, więc to raczej powinien być Zimmer. Zresztą zarówno w tym kawałku, jak i tym lecącym w tym najnowszym zwiastunie słychać ten specyficzny dźwięk w wykonaniu sekcji dętej. Możliwe, że to ma być taki temat/motyw rozpoznawczy "Inception", tak jak to Don Davis w dość podobny sposób wykonywał w "Matrixach".Marek Łach pisze:WiemyFajnie że wypuścili cały (albo prawie cały) utwór, a nie jakieś 30 sekundowe klipy, bo dzięki temu można go sensownie ocenić, no i dostrzec w jakim kierunku Hans się wybiera. Gdyby się okazało, że to jednak nie Zimmer, byłbym zawiedziony...
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
I niestety pojawiły się wątpliwości
Gdyż za muzykę do najnowszego trailera odpowiada niejaki Zack Hemsey nazwa utworu "Mind Heist".
To trochę podważa wiarygodność muzyki z oficjalnej strony
Ale z drugiej strony, czy kiedyś zdarzyło się, aby na oficjalnej stronie nie leciała oficjalna muzyka z filmu? Chyba nie
To na oficjalnej to musi być jednak Zimmer. A możliwe, że ten zwiatunowy kawałek inspirowany jest tym co już sam Zimmer napisał. Ta sekcja dęta wydaje mi się być zbyt charakterystyczna. Teraz to już sam się pogubiłem i zapewne Adam & Co. mają niezłą radochę 
P.S. W przypadku "Indy'ego 4" od samego początku wiedziałem, że to nie Williams!

To trochę podważa wiarygodność muzyki z oficjalnej strony

P.S. W przypadku "Indy'ego 4" od samego początku wiedziałem, że to nie Williams!