Hans Zimmer - Inception (2010)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.

JAKĄ OCENĘ DAJESZ HANSOWI ZA TEN SCORE?

1/5
1
3%
2/5
3
8%
3/5
10
28%
4/5
16
44%
5/5 (litości ;-)
6
17%

Liczba głosów: 36

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#166 Post autor: lis23 » ndz maja 09, 2010 19:42 pm

Żeby nie było - mi też się podoba utwór z głównej strony filmu,jak i ten ze zwiastuna - to może być w końcu dobry Zimmer u Nolana - jeśli całość będzie słuchalna ;)

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#167 Post autor: Marek Łach » ndz maja 09, 2010 19:50 pm

bladerunner20 pisze: Przecież motyw główny Szerloka jest już lepszy. :? :P
O Sherlocku już kiedyś pisałem, że ten temat jest sztuczny, nieautentyczny i wymuszony, tak jak i cały "folklor" w tej ścieżce. :P Inception ma siłę, ma koncept, no i świetnie operuje tymi pojedynczymi mocarnymi akcentami na dęte w kulminacji utworu, cenię coś takiego, gdy jest dobrze zrealizowane.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#168 Post autor: Koper » ndz maja 09, 2010 20:27 pm

Marek Łach pisze:Jak widzisz, potrafimy pochwalić Hansa, gdy naszym zdaniem na to zasługuje. :) Chętnie wrócę na stronkę Inception, tylko zmęczę już tego Robin Hooda. A po Koprze i Adamie wiesz czego się spodziewać, to hejterzy bez argumentów :mrgreen:
Tak, tak. Bo tylko fanboye Desplata i Białej Gwiazdy to hejterzy z argumentami. :P

Muzyka ze stronki bardzo fajna, choć wolałbym bez elektroniki. :P W każdym razie jeśli całość będzie na takim poziomie (aczkolwiek co do tego jednak zostanę sceptyczny:D) to może być bardzo dobry score.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#169 Post autor: Marek Łach » ndz maja 09, 2010 21:36 pm

Właśnie myślę, że mariaż elektroniki z orkiestrą Hans osiągnął tu najlepszy od dłuższego już czasu i jest to mariaż na poziomie obecnego Powella, czyli ten ze ścisłej czołówki.

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#170 Post autor: Ele » ndz maja 09, 2010 22:39 pm

Marek Łach pisze:Właśnie myślę, że mariaż elektroniki z orkiestrą Hans osiągnął tu najlepszy od dłuższego już czasu i jest to mariaż na poziomie obecnego Powella, czyli ten ze ścisłej czołówki.
Amen to that.

To będzie najlepszy suspensowy score Hansa ever.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#171 Post autor: Adam » pn maja 10, 2010 10:19 am

powiedzieli co wiedzieli po minutowym kawałeczku... :) litości!
(o ile to jego a nie jakiegos xraya ;-) )
poczekajmy doprawdy na płytę ok?

widze że tu w dyskusji tylko Koper i Ewelinka trzymają fason o nowym Hansie ;-)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#172 Post autor: Wawrzyniec » pn maja 10, 2010 13:36 pm

Oczywiście każda inna reakcja Adamabyłaby większym cudem od tego z nad Wisłą z 1920 :roll:
A na 88% to nie jest żaden X-Ray Dog czy Two Steps From Hell. To jest Zimmer. Na płytę oczywiście będziemy czekać, ale czy komuś się to podoba czy nie, ale jednak ten score jest jakimś tam soundtrackowym wydarzeniem tegoż roku. Dlatego też pierwsze próbki mają prawo wywołać u niektórych osób, takie a nie inne reakcje. Ja tam się bardzo cieszę i wczoraj sporo czasu spędziłem słuchając tej muzyki :D A litości nie zamierzam okazywać :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#173 Post autor: Adam » pn maja 10, 2010 13:38 pm

chodzi o to że ja nigdy nie oceniam próbek i po próbkach, nawet ich nie słucham w 99% i tyle.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#174 Post autor: Wawrzyniec » pn maja 10, 2010 14:12 pm

Ja raczej też będę się starał powstrzymać ze słuchaniem sampli i fragmentów przed obejrzeniem filmu. I pewnie postaram się po raz pierwszy zapoznać ze scorem dopiero po oglądnięciu filmu i zakupieniu płyty.
Ale na razie ten fragment z oficjalnej strony nie daje mi spokoju. Wręcz hipnotycznie na mnie działa i ciągle go słucham. Do tego bardzo podoba mi się ta mocna sekcja dęta. O ile to tak mogę nazwać i o ile mój słuch mnie nie zawodzi. Chyba wiecie co mam na myśli?

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#175 Post autor: Marek Łach » pn maja 10, 2010 16:54 pm

Wiemy :) Fajnie że wypuścili cały (albo prawie cały) utwór, a nie jakieś 30 sekundowe klipy, bo dzięki temu można go sensownie ocenić, no i dostrzec w jakim kierunku Hans się wybiera. Gdyby się okazało, że to jednak nie Zimmer, byłbym zawiedziony...

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#176 Post autor: Koper » pn maja 10, 2010 17:38 pm

Spokojnie, spokojnie. Jeszcze Nolan może to z filmu wywalić, bo stwierdzi, że zbyt intensywne, albo co. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#177 Post autor: Adam » pn maja 10, 2010 18:04 pm

Marek po cichu liczy że wywalą Hansa i Desplat tam wskoczy :lol:
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#178 Post autor: Wawrzyniec » pn maja 10, 2010 18:29 pm

Marek Łach pisze:Wiemy :) Fajnie że wypuścili cały (albo prawie cały) utwór, a nie jakieś 30 sekundowe klipy, bo dzięki temu można go sensownie ocenić, no i dostrzec w jakim kierunku Hans się wybiera. Gdyby się okazało, że to jednak nie Zimmer, byłbym zawiedziony...
Muzyka leci na oficjalnej stronie, więc to raczej powinien być Zimmer. Zresztą zarówno w tym kawałku, jak i tym lecącym w tym najnowszym zwiastunie słychać ten specyficzny dźwięk w wykonaniu sekcji dętej. Możliwe, że to ma być taki temat/motyw rozpoznawczy "Inception", tak jak to Don Davis w dość podobny sposób wykonywał w "Matrixach".

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#179 Post autor: Adam » pn maja 10, 2010 18:31 pm

Wawrzyniec pisze:Muzyka leci na oficjalnej stronie, więc to raczej powinien być Zimmer.
raczej powinien... :D a jak zwistun do Indiego 4 oficjalny był to też myślałeś że to raczej powinien być Williams? :) a tu co? zonk bo Brian Tyler heh ;-)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#180 Post autor: Wawrzyniec » wt maja 11, 2010 12:39 pm

I niestety pojawiły się wątpliwości :? Gdyż za muzykę do najnowszego trailera odpowiada niejaki Zack Hemsey nazwa utworu "Mind Heist".
To trochę podważa wiarygodność muzyki z oficjalnej strony :? Ale z drugiej strony, czy kiedyś zdarzyło się, aby na oficjalnej stronie nie leciała oficjalna muzyka z filmu? Chyba nie :? To na oficjalnej to musi być jednak Zimmer. A możliwe, że ten zwiatunowy kawałek inspirowany jest tym co już sam Zimmer napisał. Ta sekcja dęta wydaje mi się być zbyt charakterystyczna. Teraz to już sam się pogubiłem i zapewne Adam & Co. mają niezłą radochę :roll:

P.S. W przypadku "Indy'ego 4" od samego początku wiedziałem, że to nie Williams!

ODPOWIEDZ