Odbyły się prawybory w Wieruszowie: 46% dla PIS, 23% dla KO - PO i 13% dla Lewicy.
Do "polityków-meneli" już przywykliśmy, natomiast szkoda, że mało kogo interesuje treść.
Ciekawe dlaczego, bo taśmy Kaczyńskiego chyba Cię obchodziły?
Najpierw trzeba mieć większość, żeby zmienić Konstytucję, a na to Lewica nie ma szans.
Nawet jeśli to co z tego? Jeżeli zrobią to zgodnie z prawem, zyskają wystarczającą większość, odpowiednie poparcie w społeczeństwie, no to niech zmieniają.
No właśnie, bo w sumie treści to tam żadnej nie było. Poza tym, że jak jesteś z nami to będę Cię bronił jak niepodległości, a jak przeciw nam, to sam się broń. Czyli polityczny standard.Bucholc Krok pisze: ↑pn paź 07, 2019 11:12 amDo "polityków-meneli" już przywykliśmy, natomiast szkoda, że mało kogo interesuje treść.
A może Lisu jest w spółce z tym Austriakiem i Kaczor ma kasę wisi?
Ja nie wiem po co oni go na scenę wpuszczają, przecież to jest pewniak do obstawienia, że będzie jakaś kompromitacja.lis23 pisze: ↑ndz paź 06, 2019 19:30 pmNa dobry początek tygodnia, Bolek opowiada o zdradzie (nie! nie o swojej):
youtu.be/BGeoa9wOcaU
O Solidarności Walczącej wiele nie wiem, ale, niestety już nieżyjąca, osoba, która była związana we wczesnych latach osiemdziesiątych blisko z opozycją powiedziała mi, że kiedy opozycjonistom oferowano możliwość emigracji w zamian za rezygnacje z bycia opozycjonistą, Morawiecki senior bardzo chętnie skorzystał.Bucholc Krok pisze: ↑pn paź 07, 2019 11:12 amDo "polityków-meneli" już przywykliśmy, natomiast szkoda, że mało kogo interesuje treść.
Ciekawe dlaczego, bo taśmy Kaczyńskiego chyba Cię obchodziły?![]()
Na dobry początek tygodnia, Bolek opowiada o zdradzie (nie! nie o swojej):
youtu.be/BGeoa9wOcaU
Nie tylko polityczny. Mnie najbardziej zainteresował fragment o Adamowiczu.
To by znaczyło, że jest większą szychą, tylko nie zgadza się jedno - ciągle narzeka, że, pisząc ogólnie, ma mało pieniędzy. Zmyła?A może Lisu jest w spółce z tym Austriakiem i Kaczor ma kasę wisi?
Może sam się zaproponował.Ja nie wiem po co oni go na scenę wpuszczają, przecież to jest pewniak do obstawienia, że będzie jakaś kompromitacja.![]()
Pewnie nie przełykał.
No tak, tylko powiedział takie ogólniki i na okrętkę, że konkretnie nic z tego nie wynika i może się z tego wytłumaczyć na milion sposobów. Poza tym jakby coś było to zero-prokuratura chyba powinna już się tym zająć.Bucholc Krok pisze: ↑pn paź 07, 2019 19:11 pmNie tylko polityczny. Mnie najbardziej zainteresował fragment o Adamowiczu.
Ale właśnie ma mało... bo mu Kaczyński nie oddał.Bucholc Krok pisze: ↑pn paź 07, 2019 19:11 pmTo by znaczyło, że jest większą szychą, tylko nie zgadza się jedno - ciągle narzeka, że, pisząc ogólnie, ma mało pieniędzy. Zmyła?
E, jedna klika. Albo się zajmą, gdy będzie taka potrzeba.
Świetny pomysł na zbiórkę jak dla tego gościa od Seicento. Frajerów będzie sporo, jeśli tylko się dowiedzą, że Kaczyński mu ukradł.Ale właśnie ma mało... bo mu Kaczyński nie oddał.![]()
A co się stało? Dowiedział się, że Schetyna też był w Solidarności Walczącej?
Albo na siebie.
Którzy dziennikarze? Chyba funkcjonariusze partyjni typu Kania albo Sakiewicz.