Star Wars

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Star Wars

#1471 Post autor: Wawrzyniec » wt sie 27, 2019 16:22 pm

Nawet jak to było w książkach to dla mnie to jest głupie. Kilkaset statków z milionową załogą sobie po prostu czekała? Chociaż takie spoilery i plotki odnośnie fabuły słyszałem, więc to może być prawda.

A w ogóle choć wiem, że pewnie to nie J.J. Abrams montował ten zwiastun, to jednak w tym chaotycznym zlepku czuję jego ducha. Postaram się to wytłumaczyć, przy czym wiem, że to trochę nieładne. Gdyż nie znając człowieka osobiście i wyłącznie na podstawie jego filmów i wypowiedzi tworzę jego psychologiczny portret, który nie musi być pozytywny.

Ale do rzeczy, czasami odnoszę wrażenie, że dla J.J. Abramsa Gwiezdne wojny są bardzo przedmiotowe. Odnoszę wrażenie, że dla niego SW, to Sokół Millennium, to pustynna planeta, to kantyna, to TIE-Fighters itd. Czyli ogólnie RZECZY. Pewne przedmioty, narzędzia, które składają się na ten świat. I trochę odnoszę wrażenie, że te rzeczy przysłaniają mu historię. Nie twierdzę, że ja wiem czym są Gwiezdne wojny i jak je należy interpretować, do nich podchodzić. I wiadomo strona wizualna jest ważna, ale jednak historia była dla mnie najważniejsza i najciekawsza i to ona mnie wciągnęła, zauroczyła.
I tak ten zlepek scen z wszystkich filmów nie ma żadnej siły, gdyż nie łączą się one w jakąś emocjonalną całość. To bardziej to przedmiotowe i powierzchowne patrzenie, gdzie jak Gwiezdne wojny, to musi być Sokół Millenium, Gwiazda Śmierci, Boba Fett był cool, a z preqeuli lubimy Dartha Maula.
Oczywiście to moje gdybanie, ale szczerze to nawet jak tak J.J. postrzega Gwiezdne wojny, to nie jestem jakoś wściekły, zły na niego, a bardziej jest mi go żal i przykro, że widzi tylko ładne opakowanie, a nie dostrzega co jest w środku. :(
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1472 Post autor: Wojteł » wt sie 27, 2019 16:40 pm

Wawrzyniec pisze:
wt sie 27, 2019 16:22 pm
Nawet jak to było w książkach to dla mnie to jest głupie. Kilkaset statków z milionową załogą sobie po prostu czekała? Chociaż takie spoilery i plotki odnośnie fabuły słyszałem, więc to może być prawda.
Nie po prostu czekała, tylko zbierała siły, albo nie była w stanie wrócić. W końcu to NIEZNANE regiony, może mieli problemy z nawigacją?
Spoiler:

Wawrzyniec pisze:
wt sie 27, 2019 16:22 pm
Ale do rzeczy, czasami odnoszę wrażenie, że dla J.J. Abramsa Gwiezdne wojny są bardzo przedmiotowe. Odnoszę wrażenie, że dla niego SW, to Sokół Millennium, to pustynna planeta, to kantyna, to TIE-Fighters itd. Czyli ogólnie RZECZY. Pewne przedmioty, narzędzia, które składają się na ten świat. I trochę odnoszę wrażenie, że te rzeczy przysłaniają mu historię.
To wychodzi na to, że ma takie samo myślenie, jak Maras. A skoro dwie tak wielkie postaci się w tym aspekcie zgadzają, to to musi być prawda :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1473 Post autor: lis23 » wt sie 27, 2019 22:57 pm

Swoją drogą, mogliby pójść ze SW drogą Marvela i robić wysokobudżetowe seriale o postaciach z nowej trylogii, min. o tak niewykorzystanej postaci, jak Poe.
Luke, Han,Leia, Chewie, nawet R2-D2 i C3-PO to bohaterowie na 40 lat, a ta nowa ekipa ma zniknąć po E IX? Disney całkowicie zamknie sobie drzwi do potencjalnych kontynuacji?
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1474 Post autor: Wawrzyniec » pt sie 30, 2019 13:01 pm

Czas wydarzeń serii o Obi-Wanie został potwierdzony: 8 lat po Zemście Sithów, 11 przed Nową Nadzieją.
https://comicbook.com/starwars/2019/08/ ... -mcgregor/

To teraz tylko pytanie, czy będą to chcieli jakoś powiązać z Solo i postacie z tego filmu będą się pojawiały? Nie wspominając, czy pojawi się Liam Neeson czy Joel Edgerton?

Ojoj, czyżbym wykazywał zainteresowanie?...

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1475 Post autor: lis23 » ndz wrz 01, 2019 14:21 pm

Opis fabuły E IX:
Lucasfilm i reżyser J.J. Abrams ponownie łączą siły, by zabrać widzów na epicką przygodę do odległej galaktyki wraz z filmem Gwiezdne Wojny: Skywalker. Odrodzenie. Wciągająca konkluzja Sagi Skywalkerów, w której narodzą się nowe legendy, a finałowa bitwa o wolność dopiero nadejdzie. Gwiezdne Wojny: Skywalker. Odrodzenie trafi do amerykańskich kin 20 grudnia.
https://naekranie.pl/aktualnosci/gwiezd ... 1567333889

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#1476 Post autor: DanielosVK » ndz wrz 01, 2019 16:20 pm

No niezły opis fabuły. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1477 Post autor: Wawrzyniec » ndz wrz 01, 2019 20:23 pm

Może jakieś spoilery dla bezpieczeństwa dać?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1478 Post autor: Wawrzyniec » pt wrz 06, 2019 17:37 pm

W sumie to co dobrego dały Disney Star Wars to Kyle Ren od Auralnauts. Jego react videos są świetne!

youtu.be/jNCbZiPaZjY

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1479 Post autor: Wawrzyniec » pt wrz 20, 2019 12:00 pm

OK, nie jestem fanem tego całego "Reylo", ale w takim wykonanniu to nawet kupuję. :)

youtu.be/DclkIJ2_IAQ

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1480 Post autor: lis23 » sob wrz 21, 2019 20:40 pm

Plakat przedstawiający Ciemną Stronę - są Rycerze Ren:

Obrazek

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1481 Post autor: lis23 » czw paź 03, 2019 15:38 pm

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1482 Post autor: Wawrzyniec » czw paź 10, 2019 23:10 pm

It's time for the the Rian Johnson's Star Wars Trilogy to end.
https://movieweb.com/star-wars-trilogy- ... -not-sure/

youtu.be/9drzVGj2RtI
Ostatnio zmieniony czw paź 10, 2019 23:27 pm przez Wawrzyniec, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1483 Post autor: Wojteł » czw paź 10, 2019 23:15 pm

No jak tam Adaś? Co z tą trylogią Johnsona? xd

https://star-wars.pl/News/24391,Rian_Jo ... _8fXMLs0ZM

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1484 Post autor: Adam » pt paź 11, 2019 13:29 pm

No jak tam Wojtuś? Masz 3 latka i łykasz wszystko jak pelikan? Za dużo się lansował, to mu Lucasarts kazał zamknąć mordę i przestać gadać o projekcie. Za pół roku znowu coś powie żeby clickbait był. Trylogia jest zabukowana. Pomijam już fakt, że kto się tym podnieca jak franczyza idzie na dno w tempie takim jak scory Balfa... A jak Dżej Dżej za 2 msc okaże się że zrobił kupe, to już w ogóle nikt nie pójdzie do kin na kolejne, a poziom hejtu wzrośnie ze 3 razy bardziej niż ostatnio.. Już poprzedni film zarobił sporo mniej.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1485 Post autor: Wojteł » pt paź 11, 2019 16:31 pm

Mocne pytanie jak na kogoś, kto zmienia zdanie częściej niż dwulatek przy obiadku xD
Pomijam już fakt, że kto się tym podnieca jak franczyza idzie na dno w tempie takim jak scory Balfa...
Zapiszę sobie ten cytat, żeby móc Ci go przypomnieć, jak się będziesz spuszczał na całe forum nad zajebistością TRoS, chyba, że po dwóch postach zdążysz zmienić zdanie (pewnie tak z pięc razy, ale spoko xd)
Trylogia jest zabukowana.
Ta, ale może być w fazie zabukowania przez kolejne 10 lat, aż wszyscy zapomną i po cichu ją anulują. W sumie niedługo w Disneyu się kierownictwo zmieni, zobaczymy, czy oni będą rozważniej tymi projektami zarządzać.

ODPOWIEDZ