James Newton Howard
Re: James Newton Howard
"No Don Davis = No Matrix. Simple as that."
~ Jon Burlingame
It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
- Rutger Hauer o Blade Runnerze 2049
~ Jon Burlingame
It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
- Rutger Hauer o Blade Runnerze 2049
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Do 0:40 myślę, że leci Howard. Potem leci Handel, od 1:20 leci Górecki. Faktycznie zapowiada się pięknie. 

Ostatnio zmieniony śr sie 28, 2019 23:35 pm przez DanielosVK, łącznie zmieniany 1 raz.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
rzetelna recenzja.Radek pisze: ↑sob cze 22, 2019 00:10 amNie wiem czy jest się czym chwalić, ale zachęcam do przeczytania mojej pierwszej w życiu recki - https://filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=2825. Oczywiście musiał to być jakiś JNH, więc padło na Planetę skarbów.

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Radek
- Spec od additional music
Dziękibladerunner22 pisze: ↑śr sie 14, 2019 09:09 amrzetelna recenzja.Radek pisze: ↑sob cze 22, 2019 00:10 amNie wiem czy jest się czym chwalić, ale zachęcam do przeczytania mojej pierwszej w życiu recki - https://filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=2825. Oczywiście musiał to być jakiś JNH, więc padło na Planetę skarbów.
![]()

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
youtu.be/4fyruR4meXw
Ktoś wie coś więcej, o co chodzi z tym, że film kredytuje JNH jako producenta tego kawałka?
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Mają rozmach. Zapowiada się sympatycznie, takie oldschoolowe Indiana Jones/Kopalnie Króla Salomona/Miłość szmaragd i krokodyl w współczesnym sosie Piratów z Karaibów, może być hit, no i niesamowite pole do popisu dla JNH.
Heniu robi Jumanji 2, tyle tego Rocka w dżungli, że można się pomylić 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie wspominając, że w przeszłości zagrał jeszcze w "Welcome to the Jungle" i "Journey 2: The Mysterious Island" gdzie też była dżungla. A i ma zagrać w "The King" Roberta Zemeckisa o hawajskim władcy, a więc pewnie i tam się jakieś dżungle pojawią. 
Zaś co do "Jungle's Cruise" to oczywiście dobrze typujecie z "Pirates of the Caribbean" i widać, że Disney znowu chce powtórzyć ten sukces z adaptacją jednej ze swoich atrakcji z parku rozrywki. Tylko, jest pewne "ALE", a nawet kilka. Przede wszystkim The Rock nie pasuje mi do tej roli i bardziej widziałbym kogoś pokroju Toma Hiddlestona, ogólnie kogoś mnie umięśnionego jak kilkanaście siłowni. Emily Blunt jest jak najbardziej w porządku.
Ale kolejne "ale", jak dla mnie to jednak ta dżungla nie wygląda naturalnie. I wygląda trochę jak typowy przygodowy film od Disney'a napisany w kilka minut. W Piratach dżunglę się czuło, gdyż była prawdziwa. Zobaczymy co to będzie, ale muzycznie może coś z tego wyjść. I JNH miał być w dżungli z Larą Croft, ale wskoczył Junkie XL, a więc może tutaj pokaże na co go stać, ale nie jeden raz. I potem będzie słuchać ać ać tego soundtracku.

Zaś co do "Jungle's Cruise" to oczywiście dobrze typujecie z "Pirates of the Caribbean" i widać, że Disney znowu chce powtórzyć ten sukces z adaptacją jednej ze swoich atrakcji z parku rozrywki. Tylko, jest pewne "ALE", a nawet kilka. Przede wszystkim The Rock nie pasuje mi do tej roli i bardziej widziałbym kogoś pokroju Toma Hiddlestona, ogólnie kogoś mnie umięśnionego jak kilkanaście siłowni. Emily Blunt jest jak najbardziej w porządku.
Ale kolejne "ale", jak dla mnie to jednak ta dżungla nie wygląda naturalnie. I wygląda trochę jak typowy przygodowy film od Disney'a napisany w kilka minut. W Piratach dżunglę się czuło, gdyż była prawdziwa. Zobaczymy co to będzie, ale muzycznie może coś z tego wyjść. I JNH miał być w dżungli z Larą Croft, ale wskoczył Junkie XL, a więc może tutaj pokaże na co go stać, ale nie jeden raz. I potem będzie słuchać ać ać tego soundtracku.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Radek
Cały score do odsłuchu: http://www.foxsearchlight.com/fyc/film/ ... oundtrack/
Ten temat główny to najpiękniejsza rzecz jaką słyszałem w tym roku <3 Tylko nie wiem po co wciskać do FYC'a klasykę 

- qnebra
- Zdobywca Oscara
Widocznie soundtrack do filmu był taki a nie inny. Sam score JNH przepiękny.Radek pisze: ↑czw paź 24, 2019 18:23 pmCały score do odsłuchu: http://www.foxsearchlight.com/fyc/film/ ... oundtrack/![]()
Ten temat główny to najpiękniejsza rzecz jaką słyszałem w tym roku <3 Tylko nie wiem po co wciskać do FYC'a klasykę
![]()
- Radek
Jak dla mnie to trochę dziwne, bo przecież prezentacja płyty na FYC ma promować oryginalną muzę pod nagrody. A danie tam muzyki źródłowej raczej nie pomaga. Swoją drogą to trochę mało muzyki tutaj jest. Film trwa przecież niecałe 3 godz. Oby na oficjalnym albumie było jej więcejqnebra pisze: ↑czw paź 24, 2019 19:25 pmWidocznie soundtrack do filmu był taki a nie inny.Radek pisze: ↑czw paź 24, 2019 18:23 pmCały score do odsłuchu: http://www.foxsearchlight.com/fyc/film/ ... oundtrack/![]()
![]()