"Wiedźmin" od Netflixa
- Wojteł
- John Williams
Re: "Wiedźmin" od Netflixa
Btw. Żeby nie było - moje narzekanie narzekaniem, ale i tak się trochę jaram. I nie zakładam, że serial będzie biedny. Na razie ten casting mi fizycznie nie pasuje za bardzo do wyobrażeń z książki, ale w adaptacjach przesadna zgodność z książką nie zawsze jest wymagana, a czasem wręcz szkodzi :p.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Radek
- Spec od additional music
Tak? Już nie pamiętam zbytnio tych opisów. No, może faktycznie jest zanadto zbity, ale przynajmniej jak na niego patrzę, to wiem, że jak jebnie tym mieczem, to zabijeWojteł pisze: ↑wt lip 02, 2019 17:55 pmNo właśnie ta muskulatura nie pasuje. Sapkowski opisywał wiedźminów jako wysokich i smukłych, umięśnieni pewnie tez byli, ale nie do do momentu, w którym wygląda się jak jebany czołgCavill wygląda zacnie, ta muskulatura, ta zaciekłość w oczachWidać, że lekko inspirowali się wyglądem z gry jeżeli chodzi o zbroje. Reszta obsady też super. Hype is real! Fajnie, że dbają o takie szczególiki jak fioletowe oczy Yen czy zielone Ciri.
do roli Supermana wyglądał idealnie, ale tutaj to trochę mógłby dociąć na rzeźbę. No i wiadomo, zdecydowanie zbyt klasycznie przystojny, ale marketing rządzi się swoimi prawami.

Akurat jeżeli chodzi o Jaskra, to jest to casting, o który jestem najbardziej spokojny. I według mnie jest to jeden z lepszych wyborów. Aktor potrafi śpiewać i ma swój zespół. Na YT można znaleźć jakieś teledyski. Nawet brał nauki grania na lutni:Wojteł pisze: Btw. Nie pokazali na tych nowych zdjęciach Jaskra, ale googlowałem wcześniej aktora - też mu urodą bliżej do Zamachowskiego, niż do pięknego blondyna mylonego czasem z elfem.
youtu.be/GPBrzBtfyXs
Już w powyższym filmiku wygląda jak urodzony Jaskier, tylko dać mu kapelusik z piórkiem

Zgadzam się w stu procentachWojteł pisze: ale w adaptacjach przesadna zgodność z książką nie zawsze jest wymagana, a czasem wręcz szkodzi :p.

Z tego co wiem, branża od dawna wie, kto dostał kompozytorski angaż i że jest to kobieta. Na FMF miałem tej plotki kolejne potwierdzenie. Baginski też już dawno pisał że wie kto robi muzykę. Zobaczymy czy się płeć potwierdzi.
#FUCKVINYL
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Każdy mówił że jakaś kobieta mało znana, więc pasuje.. Dafuq.. 

#FUCKVINYL
Jaki jest sens trzymania tej informacji tak długo w tajemnicy?
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
nie wiem, ale tak działają dziś pijarowe prawa rynku - Romer przecież też od pół roku wiedział że robi Bonda, a ogłosili wczoraj
Angaże Gjaczina dla kumpli to samo, itp, itd.

#FUCKVINYL
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Może tym razem byłoby bez dronów.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Paradoksalnie tutaj mogłyby się sprawdzić, oczywiście tylko jako element dodatkowy, a nie podstawa. Świat Wiedźmina jest dość mroczny (choć nie tak jak GoT) i jakaś mroczniejsza elektronika mogłaby pasować (zresztą vide Ciechowski).qnebra pisze:Może tym razem byłoby bez dronów.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Wielki come back Wendy Carlos? 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Nie chcę nic mówić, ale u Ciechowskiego były też drony. Sprawdźcie sobie co to jest dron (albo, po polsku, "burdon"), a potem się czepiajcie.
- Wojteł
- John Williams
To trochę tak, jakbyś powiedział, że w triasie były ptaki, bo koniec końców wyrosły z dinozaurów.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Niby tak, ale z drugiej strony, czy wszystko, gdzie się wykorzystuje drony to jest drone music? Jakoś trrudno by mi było tak zakwalifikować na przykład Sicario, ktore jest nieco bardziej skomplikowane i wcale nie tylko przez Convoy czy Alejandro's Song. Ten sam poważny problem miałbym z Arrival czy Prisoners. Dla takiego Adama to jeden pies.