A co powiesz o tych moich próbkach co dałem?
Muzyka z kreskówek
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A tego to nie wiem
Ale chodziło chyba jednak głównie o muzykę do kreskówek, czyli animacji klasycznych, niekomputerowych. Ja ze swojej strony daję wyłącznie do seriali, ale to nie mój temat, więc oczywiście pewnie prace Menkena możesz dawać
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Na razie słucham suity z " Kaczych Opowieści " - czyja to muzyka?
Jeśli chodzi o animowane seriale to z sentymentem wspominam muzykę do takiej trochę " mangowej " adaptacji " Cudownej Podróży ":
http://www.filmweb.pl/f104402/Cudowna+p ... C5%BC,1980

Jeśli chodzi o animowane seriale to z sentymentem wspominam muzykę do takiej trochę " mangowej " adaptacji " Cudownej Podróży ":
http://www.filmweb.pl/f104402/Cudowna+p ... C5%BC,1980
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Kompozytor Ron Jones. Na jego stronie można sobie także parę fragmentów z "Ducktales" posłuchać. Niezbyt znany kompozytor. Szerszej publiczności pewnie znany jest głównie jako jeden z kompozytorów do serii "Family Guy", o której pewnie jeden z forumowiczów może więcej powiedziećlis23 pisze:Na razie słucham suity z " Kaczych Opowieści " - czyja to muzyka?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ojoj, to ja jestem raczej słabym nauczycielem w tej kwestiilis23 pisze:Aha
to ja mam małe pytanko odnośnie ankiety - jak ją się tworzy? - nie miałem jeszcze tej przyjemności na żadnym forum- chodzi mi szczególnie o dodawanie kolejnych pozycji do odpowiedzi.
W sumie może w jakimś innym rzadziej uczęszczanym dziale byś spróbował stworzyć próbną ankietę, a potem mógłbyś już w pełni poprawną zapodać tutaj?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie wiedziałem za bardzo, gdzie z tą informacją, gdyż tyczy się ona filmu, który ukaże się dopiero w 2011 roku, a jako, że to animacja i do tego klasyczna to zapodam ten news, który na pewno większość z Was przerazi i zezłości, tutaj:
Wszyscy z nas pewnie kojarzą bardzo dobrą animację Disneya na podstawie słynnej książki A.A.Milne'a "Kubusia Puchatka". Chodzi mi głównie o te animacje z lat 70tych, z których jedna nawet otrzymała Oscara. John Lasseter ogłosił, że w 2011 powstanie nowa wersja tych animacji/czy też może coś bardziej jak kontynuacja, bazująca na chyba 5 opowiadaniach Milne'a. Ma być to klasyczna animacja 2D, obsada się powoli zbiera i wiadomo też już, kto będzie odpowiedzialny za muzykę.
Muzykę skomponuje... Hans Zimmer
Wiem, że teraz pewnie wielu z Was myśli sobie "O Boże", "O nie", "O Fuck", "Rety znowu on", "To już nie mieli kogo wybrać". Domyślam się, że większość z Was pewnie wolałaby i widziałaby na tym miejscu Menkena, czy też Giacchino, Newmanów, czy też może Desplata, czy też kto tam teraz jest wysoko w cenie, ale wypadło na Zimmera. Przykro mi.
Ja oczywiście z miłą chęcią posłucham sobie tej muzyki i też na nią cierpliwie poczekam i nie martwcie się na pewno będą też inne ciekawe score'y do animacji w tym roku
A jakby co to za dwa lata kolejny projekt Disneya "King of the Elves" na podstawie opowiadania Philipa K. Dicka, do którego za muzykę z tego co widzę mają odpowiadać John Powell i Robert Folk. - może to Wam się bardziej spodoba, ale wiadomo trzeba będzie poczekać z 2 lata. Ale Zimmer też na razie jeszcze taki niestraszny i przez rok macie jeszcze spokój, przynajmniej z tą ścieżką
Wszyscy z nas pewnie kojarzą bardzo dobrą animację Disneya na podstawie słynnej książki A.A.Milne'a "Kubusia Puchatka". Chodzi mi głównie o te animacje z lat 70tych, z których jedna nawet otrzymała Oscara. John Lasseter ogłosił, że w 2011 powstanie nowa wersja tych animacji/czy też może coś bardziej jak kontynuacja, bazująca na chyba 5 opowiadaniach Milne'a. Ma być to klasyczna animacja 2D, obsada się powoli zbiera i wiadomo też już, kto będzie odpowiedzialny za muzykę.
Muzykę skomponuje... Hans Zimmer
Wiem, że teraz pewnie wielu z Was myśli sobie "O Boże", "O nie", "O Fuck", "Rety znowu on", "To już nie mieli kogo wybrać". Domyślam się, że większość z Was pewnie wolałaby i widziałaby na tym miejscu Menkena, czy też Giacchino, Newmanów, czy też może Desplata, czy też kto tam teraz jest wysoko w cenie, ale wypadło na Zimmera. Przykro mi.
Ja oczywiście z miłą chęcią posłucham sobie tej muzyki i też na nią cierpliwie poczekam i nie martwcie się na pewno będą też inne ciekawe score'y do animacji w tym roku
A jakby co to za dwa lata kolejny projekt Disneya "King of the Elves" na podstawie opowiadania Philipa K. Dicka, do którego za muzykę z tego co widzę mają odpowiadać John Powell i Robert Folk. - może to Wam się bardziej spodoba, ale wiadomo trzeba będzie poczekać z 2 lata. Ale Zimmer też na razie jeszcze taki niestraszny i przez rok macie jeszcze spokój, przynajmniej z tą ścieżką
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Hmm ... może to będzie ekranizacja nowej książki będącej kontynuacją tych napisanych przez A.A Mlnea? - bodajże," Powrót do Stumilowego Lasu ' czy coś w tym stylu.
A Zimmer mi trochę nie leży w tych klimatach,ale zobaczymy
Mnie interesuje projekt ' Gnomeo and Juliet ' - kto w końcu robi ten film i kiedy ma wyjść? - wiem tylko że w przyszłym roku Elton John ma skomponować pięć piosenek do tego filmu.
A Zimmer mi trochę nie leży w tych klimatach,ale zobaczymy
Mnie interesuje projekt ' Gnomeo and Juliet ' - kto w końcu robi ten film i kiedy ma wyjść? - wiem tylko że w przyszłym roku Elton John ma skomponować pięć piosenek do tego filmu.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wiedziałem, że się ucieszycie
Ale ja akurat nie mam wątpliwości, że Zimmer jest w stanie napisać muzykę do takiej klasycznej animacji. I to prawda, że przy "Lauras Stern" to był on współkompozytorem, ale np. takie "Lullaby" z tej właśnie płyty, to w pełni jego samodzielna praca. A utwór, chyba nikt nie zaprzeczy, że ładny.