Michael Giacchino - Spider-Man Trilogy (2017/2019/2021)
Re: Michael Giacchino - Spider-Man: Homecoming / Far From Home (2017/2019)
Tracklista z czasami:
https://music.apple.com/nz/album/spider ... 1469100793
Ukazały się już 2 single "Far From Home Suite Home" i "Bridge and Love's Burning".
https://music.apple.com/nz/album/spider ... 1469100793
Ukazały się już 2 single "Far From Home Suite Home" i "Bridge and Love's Burning".
To, co ten koleś robi w filmówce jest po prostu nieprawdopodobne. Myślałem, że "Portals" Silvestriego już nic w tym roku nie przebije, ale ten pierwszy track z nowego Pająka, ta aż 9-minutowa suita, to jest jakiś kosmos. Przebił Alana. Ile tam się dzieje... Wow, po prostu wow. W sumie jak teraz słucham tego po raz kolejny i kolejny, to będzie chyba pierwsza suita, która na październikowym koncercie z Arnoldem będzie mogła konkurować i być zagrana tuż obok 9-minutowej suity z End Credits "Independence Day" 

#FUCKVINYL
Zaraz będzie słuchane, widzę natomiast, że będzie też najdłuższy "World's Worst" Michaela 

temat liryczny, sekcje narastających jak domino trąbek... ahhh poezja. no i wreszcie Gjaczin miksera zmienił na nie-głuchego 

#FUCKVINYL
Dosyć nieoczekiwana ta suita, lepsza od tej z "Homecoming", sporo, różnie się dzieje, a pod koniec jest wręcz bondowsko, dobry prognostyk przed całością 

nie wiem jak ten koleś to robi, ale serio, taki dobry poziom przez tak długi okres czasu, to nie pamiętam od czasu Williamsa i Barryego w latach 80..
Majkel pewnie Bonda by nie wcisnął w kalendarz już, zresztą ten hipster Fukunaga pewnie weźmie tego swojego chłystka Romera.
Majkel pewnie Bonda by nie wcisnął w kalendarz już, zresztą ten hipster Fukunaga pewnie weźmie tego swojego chłystka Romera.
#FUCKVINYL
Oj tam, po prostu robi swoje, za tydzień o tej porze będzie już po odsłuchu całości, a jako, że sequele zawsze wychodzą mu lepiej to jest na co czekać
Suitka leci już 3 raz i już na dobre się wkręciła, ciekawe czy temat Mysterio to ten od 4 czy ten od 5 minuty.

temat miłosny miażdży
#FUCKVINYL
Trochę jak z filmu z lat 90 o jakimś psie, który wrócił do domu na prerii, chociaż czekaj w sumie mamy "Far From Home"

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Gdzie można odsłuchać te utwory?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Sorki, Adam, "Portals" to bardzo fajny utwór, podobnie jak ten i z końca filmu ale jeszcze nic w tym roku nie przebiło Powella i Jego trzeciego Smoka, a tam są chyba ze cztery tracki-kandydaci na utwór roku
Troszkę mnie rozczarował ten nowy Giacchino ... Suita jest fajna ale główny motyw jest praktycznie tak samo zaaranżowany, jak na poprzedniej suicie i dopiero w drugim wejściu coś się zmienia. Nowy motyw (pewnie dla Mysterio) jest fajny ale ciut elektroniczny, co mi trochę nie pasi
a motyw miłosny nie zrobił na mnie, póki co, wrażenia
Ogólnie, jest ok ale zobaczymy, jak wypadnie całość.
Spoiler:

Troszkę mnie rozczarował ten nowy Giacchino ... Suita jest fajna ale główny motyw jest praktycznie tak samo zaaranżowany, jak na poprzedniej suicie i dopiero w drugim wejściu coś się zmienia. Nowy motyw (pewnie dla Mysterio) jest fajny ale ciut elektroniczny, co mi trochę nie pasi

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Też mi na razie ta suita dupy nie urwała. Trza poczekać na całość.
-
- Spec od additional music
Portals znacznie lepsze.